slazem se da sam koncept metro-a nije nesto najsavrsenije i da je ipak vise namenjeno za tablet racunare. Ali nije ni tako strasno, na sve se navikne. Malo treba da usavrse aplikacije da to radi bolje. Nemam neku zamerku na sam os, mislim da malkice radi brze.
Secam se prvog susreta sa APPLE OS bilo je katastrofa, osnovne stvari na koje sam naviko nije bas isto funkcionisalo, pa me iznervira i reko sam da je najgori os koji sam probao. Kasnije sam shvatio da nije tako los i da je fenomenalan. Razlika je u tome sto windows ima mnogo vise aplikacija i mnogo vise konkurencija koje napadaju jedni drugre i naravno ucene programere koji rade svakakve aplikacije. Instaliranjem takvih aplikacija, krekovanje samog os-a i igrica sve to utice na stabilnost.
Secam se kada se pojavio win 98 i win NT. Win 98 je stalno pucao, aplikacije nisu radile kako treba, zezao i bas je bio problematican ali je ipak radio, sve u svemu problem su bile igre i drajveri. NT je isti taj sistem malo sredjen za servere i ogranicen u instaliranju aplikacija, retko koja igra je radila, programi nisu mogli svi da se instaliraji i sve je bilo pazljivo izabrano. Mene je taj sistem bas super sluzio. O tome se radi, sto APPLE kontrolise aplikacije. Naravno i tamo postoje krekovani softveri ali sve je to drugacije odradjeno.
Jos jednu stvar APPLE ne ume da pravi OS, kada su napravili svoj OS, 2000. su proglaseni za najgori operativni sistem koj je ikada napravljen. Zato da bi se osposobili i krenuli dalje resili su da se vrate na UNIX sistem po kome oni rade.