Šta je novo?

Windows 8

I ja sam imao problem sa Nvidia 310.90 ... Win 8 startuje i onda samo pali i gasi monitor. U svakom slucaju => Safe mode => uninstall drivers => restart... problem resen.... Instalirani 310.70 i sve je ok....U svakom slucaju ako neko nije znao u safe mode se ide sa Shift-F8, ali bas mora da se ubode momenat jer 8-ica odma krece da se bootuje. Videcemo kako ce se nadalje ponasati.

...evo ja već mesec dana akam 8-icu i nikakav problem nemam :trust: sve radi najnormalnije.Od igara,preko brda audio,videeo i foto programa sve savršeno šljaka...

ugh hvala nisam znao mislio sam da su ukinuli safe mod :) zato je i radio RESET :-D sada sljaka sve full GPu je GTX460

ili imate felericne racunare ili neku felericnu verziju od samog win8. Ja od prve instalacije koja je mnogo brza od win7 pa do sada nemam nikakve probleme. OS koristim za ozbiljan rad. Adobe, Maya... Sve jednostavno leti. Nisam primetio da nesto fali. Ni jednom do sada nisam imao plavi ekran ili crni. Igrao i igre i sve radi punom parom. Bukvalno bez problema. Kako to da vama odjednom zeza koci i sta ja znam? Imam i na laptopu instaliran win 8 i sve radi punom parom.

ili imate felericne racunare ili neku felericnu verziju od samog win8. Ja od prve instalacije koja je mnogo brza od win7 pa do sada nemam nikakve probleme. OS koristim za ozbiljan rad. Adobe, Maya... Sve jednostavno leti. Nisam primetio da nesto fali. Ni jednom do sada nisam imao plavi ekran ili crni. Igrao i igre i sve radi punom parom. Bukvalno bez problema. Kako to da vama odjednom zeza koci i sta ja znam? Imam i na laptopu instaliran win 8 i sve radi punom parom.

i ja to kažem...ali mislim da je više do neažurnosti proizvođača komponenti.Pa korisnici imaju problema...

w8 radi savršeno na dva kompjutera, na kojima sam ga ja lično instalirao. kod mene na staroj kanti i kod devojke na i5 3570k + 8gb ram + ssd + gtx 660.

osim smrdljivog ati- ja koji nije napravio kršten driver za grafičku nisam imao nekih problema.

so...

ur argument is invalid :D

ma ja se to šalim, jer ljudi najviše kukaju na to. kao da je prosečna starost posetioca ovog foruma 87+ godina pa ne mogu da se naviknu na novi ui

heheheh sram te bilo!!!Pa i sam imaš 89 i po god!!! :D

Bez šale evo za par dana ću instalirati na svom desktopu sa ATI-jem pa ću javiti utiske...Do sad sam w8 ubacio na i5+nV i na Intel+Ati laptopove..i sve je ok na oba.

da, ati ima podršku za nove kartice, legacy kartice su problem... e sad što oni karticu posle 3 godine bace u legacy, to je druga stvar. 4870x2 kartice su monstrumi, žvaću svaku igru koja postoji na tržištu, a po njima su legacy. zreli su oni za raspad...

^^ Neces imati prpoblema sa tom ATi kartom... ja imam 5470 i fercera bez problema.
Pocevsi od desktop/metro environment-a, pa do League of Legends, SWtOR, F1 2012, PES 2013, Deus Ex Human Revolution, sa sve 3 Gb rama :p

pa serija 5 nije legacy... serija 4 jeste...

ja ću uskoro da zamenim sistem za intel i petu seriju ati-ja. sa time win 8 nema problema.

ne radi mi skyrim kako treba sa ovim generic driverima, a kad instaliram ati drivere onda ne radi ništa :d bwaahahahaha e ati, bedan li si... :/

***. ali uz duzno postovanje, ipak je to matora, iako dobra, ali matora karta. Moraju ljudi da se cimaju oko 5 serija kartica posle te tvoje, ipak bi mozda bilo previse jos jedna ili vise.

pih, konzole diktiraju da bolji komp od ovog ne treba u rezolucijama u kojima se ja igram...

star komp, ok... ali kako nemaju problema ljudi koji imaju intel 775 i nvidia karticu ekvivalent ovome? to se zove podrska korisniku i postovanje kupca koji ti je dao kes. ati nije cuo ni za jedno ni za drugo.

Sta sad ti tu mozes, takva im je politika... zamisli samo da mercedes recimo proizvodi jos uvek delove za modele koji su izasli pre nekih 15-ak godina, samo sto je to ovde jos gore, jer znas i sam kojim se tempom stancaju nove kartice ovih dana... jos koji mesec pa eto ga 8xxx. Po tom nekom principu kontam da ce 4xxx moci jos samo windows 8 da guraju, a posle kao tvoja serija.
Ipak Nvidija i Intel bolje stoje finansijski od AMD-a, te im je i lakse da izdvoje jos koju grupicu ljudi da guraju podrsku za starije kartice, ali cenim to ni njima ne ide u korist, jer svi oni forsiraju prodaju novijeg, HW-a... zamisli da smo zabagovali na seriji 4xx ili 5xxx, pa gde bi njima tu profit bio (iako su te kartice relativno dovoljne za 1080p gaming).

OnTopic: Evo ga gura vec 6. mesec bez problema. Pravo da kazem Metro mi jedino sluzi za mail, posto sam napravio @live.com account za fax i slicno, i za stekanje foldera sa igrama i drugim stvarima koje necu da guram na desktop. Prezvakana prica vec sto puta, ali nije to za desktop, sve sto mi treba imam u browseru - prognoze, mape, online storrage, skype na desku, itd.
Sam po sebi sistem mi je odlican i nije bagovit (osim glupog Task Manager-a kojem treba 1000 godina da se otvori, a da ne govorim o tome kada mi SWtOR dozivi memory limit, zbog 3gb).

Poslednja izmena:
odosmo u offtopic, ali poređenje sa automobilima je neminovno :D moj otac vozi pežo 305 iz '87. godine, kad ga je kupio pre oko 5 godina imao je pređenih 140.000 i mislim da je bio sređen, odmah za vožnju, nije trebalo da se ulaže u njega. sad ima pređenih 360.000, a da šrafciger u njega ubo nije, mislim da je samo menjao ulje i sipao gorivo :D sad treba da mu radi generalnu, mada ja kad sam ga vozio pre neki dan i auto đipa koliko je startan. kad mu uradi generalnu ima da pređe još 200k bez da ga pipneš. a delova ima, eno u garaži stoji nov menjač i čeka da se zameni. ne mož porediti automobile i kompjutere, stari automobili su upotrebljivi maximalno. ja sam obuku radio na golfu 1 koji je '72- '73 godište i koji je prešao 2.5 miliona kilometra :D

elem, nisi shvatio... glupavi amd je i 4xxx seriju bacio u legacy, u istom je košu i sa istim problemima kao i moja. 5xxx serija je najstarije što podržavaju! zamisli lika koji je kupio 4870x2 karticu. ja mislim da to uopšte nije legacy i da je to monstrum koji i dalje ima super performanse.

što se metro interfejsa tiče, ja koristim skype za metro, i jedna stvar mi nikako ne ide u glavu. microsoft je kupio skype, pa ako se trude da proguraju ovaj win 8 neka bar naprave skype za win8 kako valja... android verzija bolje radi ljudi ovo je beda. ne podržava slanje fajlova!!!! ja ne znam šta oni misle... mail klijent za metro mi je skroz kul, samo nikako ne mogu da nađem opciju kako da mi : ) ne pretvori u :) izrazito me nervira.

iskreno, ne nalazim opravdanje za ovoliki hejt prema win8. ono što ne mogu da dočekam je steam box, i ulazak gaming industrije na velika vrata na linux. tog momenta se kaže bye bye windows i selim se na linux. a do tada moram da nabavim neku intel/ nvidia mašinu pošto je amd/ati horror za linux.

edit: pih, TLDNR...

Poslednja izmena:
^ Vidis to za 4xxx nisam ni znao :S:. U svakom slucaju funkiconise, nemam izrazitog razloga da ga menjam sve do onog trenutka kada budem bio primoran (cca. nekih godinu dana od sada), a i tada mislim da cu ga zadrzati, na win mislim.

Nema to veze sa finansijskim stanjem kompanije, jednostavno ATI je uvek ranije gurao proizvode u legaci mod..., a to je jednostavno i nacin da se korisnik natera na upgarade (samo vidite one ludake u Creativ-u kako se ponasaju)

ja čučim na ovome i čekam taj blue. bolje bi im bilo da bude besplatan update, jer ako ne bude i ako steam progura igre na linux, odleteh ja i više me nikad win ne vide....

ja čučim na ovome i čekam taj blue. bolje bi im bilo da bude besplatan update, jer ako ne bude i ako steam progura igre na linux, odleteh ja i više me nikad win ne vide....

ma oce kako da ne, a na linuxu ce sve da leti bez problema, pa jos cemo svi da predjemo na steam i kupujemo samo originale ;)

ja kupujem samo originale. dovoljno je da mi par igara koje stalno igram portuju na linux i ja srećan. neka rade i 50% lošije od windows porta i opet sam srećan. jer ako ne platim windows imam više para da kupim igre. opet sam u plusu.

Imam problem sa određenim aplikacijama. iz čista mira su zabagovale. Ne radi aplikacija za vreme, vesti, i osobe-chat. Kada kliknem na njih, krenu da se otvaraju i zatvore se momentalno.
Kako da rešim problem ?

Nazad
Vrh Dno