Šta je novo?

Windows 8

ljudi ovo je prva verzija win 8 i sada microsoft proverava i ispituje kako se ljudima ovo cudo dopada. Krejem proleca izlazi Windows Blue i nadam se da ce tu popraviti ono sto u samoj osmici nedostaje. Kome se to ne dopada nek koristi win 7 i nek uziva. Ako ne zeli ima jos operativnih sistema pa neka bira sta mu odgovara.

Poslednja izmena:
Pa da, kopiraju Apple po vec starom, ustaljenom obicaju. Samo sto ce oni da prodaju upgrade OS svakih 6 meseci jer ne zaradjuju na hardware-u kao Apple pa da mogu jednom u godinu, dve.

Da nemaju mehanizam da uvaljuju licence na silu, Win 8 ni 5 miliona ljudi sirom sveta ne bi kupilo svojom voljom. Nama kojima ne mogu da uvale na silu su poklonili, kao greska lol

A koji to update oni prodaju na svakih 6 meseci? Koliko ja znam win 7 kad je izaso do pojave win 8 nisu imali update koji se prodavao. Od samog pocetka je Microsoft objavio da ce biti win blue, ali da ce prvo da prestvi novi koncept i izgled svog novog OS-a. Sto se ljudi zale, pa trziste je veliko, postoji linux, ko zeli nek instalira i apple OS ili nek pazari njihov proizvod. U cemu je toliki problem oko samogom win 8? Pocetni Metro ili kako se vec zove nije najsjajnija varijanta, ali sta, ima i klasican desktop koj radi sve kao i pre. Mene metro sluzi dobro ima interesantnih aplikacija, cak je dobro so sve aplikacije koje rade na teblet racunarima rade u metro okruzenju. Kome je win 8 uvalio licencu na silu? Sta radi apple? Uvalju hardver po bezobrazno velikoj ceni. Da li jedan usb kabal vredi 30e koliko to apple trazi? Ko kome sta uvaljuje, niko nikome. Izasla je win 8 ko je zeleo mogo je da kupi i to je to, ko nece ne mora i tacka. Racunari koji se prodaju moraju da imaju neki operativni sistem. Moja majka kad je kupila laptop ne ume sama da bira i kaze koj os zeli, ona misli da postoji jedan i to je to. Ja prvenstveno linux nikada ne bi koristio, ne odgovara mi i ne ispunjava moje uslove, samo sam ga preskocio i nisam krenuo da pljujem. Apple je jako zanimljiv, samo njihova politika je da se to instalira samo na njihovoj arhitekturi, sto cenim i time uspostavljaju stabilnos svog operativnog sistema. Da znam da mogu da eksperimentisem i instaliram na svojoj masini MAC OS, ali to je eksperimentisanje. Da li nas neko bije po usivam da kupujemo android telefone? Ne kupi sta ti odgovara. Metro ima nedostatke, ali morace da se ispega i sredi kako bi bio bas ono sto treba. Sve u svemu sta mi se ne dopada smao ignorisem.

Poslednja izmena:
ja ne bih razmisljao tako , u koliko MS razmislja kao ti blizi im se propast. Ja radim to ovako: Ako mi se nesto ne svidja , gledam da sredim da mi se svidi a ne da ignorisem . Greje mi se graficka crkao kuler, ma zabole me (tvoj princip razmisljanja) ;-) verujem da nisi mislio to sto si rekao ali cisto da ti skrenem paznju ;-) Sto se metroa tice MORACE da porade dosta oko Blue-a ;-)

Niko ovde ne spominje graficku i cooler. Tema je o operativnom sistemu. Ako mi crkne kuler ode i procesor, tu nema sta da se ignorise. One stvari koje metro nudi i koje su lose jednostavno ih ignorisem. Moj princip razmisljanja je ispravan, ali vidim da ides previse duboko u celu ovu pricu. Ako zelis da ispravljas greske u nekom programu ti ih ispravljaj. Nisam programer pa da ih popravljam, a i da ceprkam po samom operativnom sistemu nesto mi bas ne ide da to sredjujem. Ima alternativni programi koj rade slicnu ili istu funkciu i to koristim. Vidim da mesas babe i zabe. Microsoft sa svojom politikom ide tako i to je to. Uvek ce imati onih koj ce to voleti i ceniti ono sto oni rade. Imaju oni ljude koj slusaju i citaju sta ljudi govore o novom izgledu, mnoge stvari ce se popraviti, moge nece. Microsof je oduvek prodavao samo softver, dok je apple sfoj softver prodavao uz racunar koj to pokrece, nije bilo odvojeno.

Jos nesto ja sam reko, sta mi se ne dopada to ignorise. Kad nesto crke nema tu srta da ignorises. Zameni ili ostanjes bez tog dela. Citaj sta pise.

Da me neko ne shvati lose, nisam ja neki ljubitelj microsofta. Jednostavno koristim ono sto meni ispunjava uslov za dobar rad. Radim i na OS-u i na Win. Evo ovih dana gledam da pazarim neki dobar mac pro laptop. Pre bi reko da previse kukamo kako nesto ne valja, instaliraj ono sto ti odgovara.

U donjem desnom uglu gde se nalazi sat i svi aktivni programi koj se startuju sa racunarom, imas jednu zastavicu IMPORT MESSAGE klikni na nju pa idi na open Action centar. Kada ti se otvori prozor imas opciju " CHANGE USER ACCOUNT CONTROL SETTINGS". Tu imas skalu, pa mozes da biras. Ako ides skroz dole iskljucices sve opcije oko zastite. Nece te pitati nista, a mozes da namestis i da bude jaka zastita i da te konrolise za svaku sitnicu.

Pa da, kopiraju Apple po vec starom, ustaljenom obicaju. Samo sto ce oni da prodaju upgrade OS svakih 6 meseci jer ne zaradjuju na hardware-u kao Apple pa da mogu jednom u godinu, dve.

Da nemaju mehanizam da uvaljuju licence na silu, Win 8 ni 5 miliona ljudi sirom sveta ne bi kupilo svojom voljom. Nama kojima ne mogu da uvale na silu su poklonili, kao greska lol

Kako mislis uvaljuju? Nikome ne uvaljuju, svi dobrovoljno kupuju, ko ne zeli moze da ostane n-2 operativni i aplikativni sistem.
215 stranica o Win8 i recima hvale, nije malo..

Svaki put kad upalim komp izbacuje mi sledecu poruku. Sta da radim? :trust:

untitled-1.jpg

I kako dalje? meni ovo nista neznaci...Moze li se nekako resiti problem?

Untitled-1.jpg

˝Pretresi˝ drajvere, jedan po jedan, stvarno smrdi na to. Ako si na Microsoftovim fabričkim, nađi odgovarajuće, ovi njihovi su samo da nekako nešto radi. 7micini drajveri većinom rade i na 8mici. Nadam se da gasiš windows na ˝propisan način˝ ?

Kako da znam koji je? Nigde mi ne pise da je bilo koji problematican... Sada cu instalirati chipet driver za plocu, lan, i audio driver. U slucaju da ne uspem nista da uradim da li bi ova poslednja opcija resila stvar? Inace komp gasim na dugme :D Salim se....Gasim normalno nego sam napravio gresku...Jednom sam isao na shut down i on ga gasio tri dana a meni se zurilo, trebao sam da izadjem iz kuce. Nigde nije pisalo da vrsi bilo kakav update, i posto sam zurio nisam mogao da cekam i restartovao sam komp pa sam ga ponovo ugasio. Tad je normalno ugasio...Verovatno je to, ali nisam ocekivao da ce biti bilo kakav problem. Napravih gresku.

Untitled-1.jpg

Poslednja izmena:
I kako dalje? meni ovo nista neznaci...Moze li se nekako resiti problem?

Pogledajte prilog 104533

Cini mi se da ti driver neki pravi problem prilikom gasenja kompa (stavljanja u sleep ili hibernaciju takodje), pa dobijas taj msg kada ti se upali ponovo komp. Proveri sve drivere koje imas (odradi update istih), a ako ni tada ne bude radilo javi se, posto sam video da ima fora sa editovanjem boot.ini filea, kako bi se vratio u default jer ti je mozda iskvaren, pa zeza taj ntoskrnl.exe, da ti dam M$ link za resenje.

Uradio sam reinstalaciju chipset, lan, i audio driver-a. Problem se nije pojavljivao prilkom restarta nego prilikom paljena racunara. Evo sad sam dva puta ugasio racunar, sacekao par minuta i upalio i ne pojavljuje se nista. Valjda je to to. Nadam se da nece zezati sad. Hvala ljudi.

znam da možda nema veze sa temom, ali da li se zna izlazak zvaničan officea 2013 u prodaju...nešto sam "ćaskao" preko četa sa majkrosoft operaterom i reče mi 15og januara mada nije siguran...jel se zna nešto o tome...znaima me jer mi treba lokalizovana verzija officea na srpski

znam da možda nema veze sa temom, ali da li se zna izlazak zvaničan officea 2013 u prodaju...nešto sam "ćaskao" preko četa sa majkrosoft operaterom i reče mi 15og januara mada nije siguran...jel se zna nešto o tome...znaima me jer mi treba lokalizovana verzija officea na srpski

Nigdje nema zvaničnih informacija o izlasku. Pročitao sam negdje da će biti dostupan u februaru, mada samo nagađanja. Uglavnom ne vidim posebnu potrebu za prelaskom sa 10ke na 13ku.

Imam RTM vrziju, tj. imao morao sam da selim licencu od 10ke na win8, nije bog zna šta, jedino rad sa Cloudom nešto vredi, kome treba. Probaj prvo sa Betom da vidiš dali ti odgovara.

Svakim danom sve gore i gore radi ovaj sistem, zablokira i to je to zakucao npr na sred instalacije. :-D koji FAIL od sistema... Pritom os je star 2 nedelje u vrh glave i cist bez suvisnih satartup applikacija ;-) razocarenja su pocela nakon instalacije onog start menija, jer sporije radi , pa sve tripujem da zabode zbog istog. Sve updateujem regularno os legalan.

Poslednja izmena:
+1

koja je to magija u VREMENU BOOTA?
msm sta vam to TOLIKO znaci?

pa nikakva, ljudi se oduševljavaju bez veze. win 8 je mnogo loš sistem. nemoj niko da ga instalira, a ako dođe sa kompjuterom obrišite.

Moj slucaj je zavrsen BSOD (BLACK Screen of dead) i po prvi put testirana RESET opcija koja traje kao da sam ceo sistem oborio i brise sve (cak je i disk potreban jer bez njega ne moze), ali potpuno sve pa i SN koji mora da se unese opet nakon reseta. Izgleda da je Nvidia driver 310.90 pravio problem jer nije hteo ovoga puta ni da se instalira samo zakuca i BSOD (BLACK) i restart na taster mora da radi. Sve sam to resio instalacijom 310.70 ali sve sada opet update 450mb, 3Dmax, Autocad, Office, Adobe :-( smorio sam se .... dao sam jos jednu sansu os-u ako me opet razocara W7 ce ga zameniti bez razmisljanja.

Poslednja izmena:
^haaha kako ironija izbija iz tebe hahaha, neka probacu opet pa sta bude. :)

Nazad
Vrh Dno