slazem se da je ios otiso daleko. Jednostavno kod njih me nervira sto su malo sebe procelini, jesu kvalitetni ali ne toliko koliko oni traze. Radio sam na njima i video sam sta su i koliko vrede. I oni znaju da blokiraju i da koce. U sred posla jednostavno illustrator se zablentavi i tako nesto. Priznajem retko se desava, ali desava se. Microsoft uvek ide na tu loptu da prvo izbaci sistem koj daje ljudima da testiraju, pa nakon godinu dana objave pravi sistem. Sve u svemu cuo sam da izlazi sredjena Win 8 koja ce se zvati BLUE. Kada bi i ja kupio neki ibm ili hp racunar koji je skockan u nekoj fabrici i koj ima dva procesora, koj radi na 12giga graficka neka solidna, naravno da bi racunar izaso mnogo. Win se kupuje i moze da se instalira na svakoj konfiguraciji, sada kada neko pazari neku jeftinu kinesku plocu, i slab procesor, stavi 2 giga rama i to sve optereti, naravno da nece da radi. Drug je kupio racunar za 20.000 dinara zove posle dva dana i pita "STO NE RADE IGRE". Odvoji 3000e pazari komjuter sa jakom intel plocom, dobroim procesorom, stavi mnogo memorije, dobar hard disk, neki eizo kvalitetan monitor, uzmes neko fensi cm cosmos kuciste sa dobrim napajanjem i dobrim kulerom. Instaliraj win i neces imati problema. Ja sam na mom racnaru od kad je kupljen samo jednom instalirao win i sada kada sma stavio win 8 i nemam zamerke. Ako ga koristim solidno radi super. Navikli smo da instaliramo sve i svasta, ne optimizovane programe, krekovane igre, lose antivirus softvere. Sve to utice na rad. Drajvere postavljamo koje mi zelimo i skidamo svakakve i to je to. Apple ima jednu politiku, zna se koje komponente mozes da kupis i sta moze da te ocekuje, tako da su svi ti drajveri implentirani u sam os i to je to. Naposlu imamo mekove radimo graficki dizaj, imamo nekoliko IMAC racunara kojima je ekran pozuteo, zasto nemam pojma. I na njima je crkavao hard disk i tako te stvari, ali to je potrosni materijal. Zato da ne pricamo mi gluposti kako je win los ovo je dobro. Sastavi dobru masinu kao sto je apple i win ce isto kvalitetno raditi. Stvar ukusa je druga stvar i mogucnos koju jedan i drugi softver pruzaju je treca stvar. Da li stvaro jedan I5 laptop vredi 2000e koliko oni traze, to je sada malo druga politika. Priznajem kvalitetni jesu i stvarno mi se dopadaju, ali mislim da ne vrede tu cenu. PEUGEOT JE ISTO DOBAR I KVALITETAN ALI BMW JE DRUGA PRICA- vrsi istu funkciju za vece pare, lepse i prijatnije.