Šta je novo?

Windows 8

bacio sam taz win8 na z77+i5 3570 + ssd + gtx 660. driveri za tp link wn822 neki adapter postoje i rade. drivere za neki matori pljuckavac je našao windows update i on radi. možda sam samo imao sreće :)
A meni se tamo neki smejao kad sam mu rekao da je wn822 kod mene proradio a da nisam ni znao dok nisam pogledao u Device Manager, posle sam wideo po Signature da je sa Microsofta. Da bi nasao drajvere preko toga treba samo Windows Update da bude activan. Do sada mi je nasao drajvere za sve izuzev Sound Blaster Live Digital.

Ne znam da li se pisalo ali vec naredne godine se ocekuje novi win pod nazivom Windows Blue.

Windows Blue je u stvari servisni paket sa kojim ce da isprave neke stvari, aero smisao ce potpuno iskoreniti sto znaci da ce izmeniti ikonice, taskbar ce izgubiti providinost (slicna traki zadataka kod novog outlook-a) i najavljuju jos neka poboljasanja u okviru desktopa. Sto se tice metro interfejsa, njemu ce da dodaju potpunu mogucnost podesavanja sto znaci ubacivanje slika,podesavanje velicina plocica i jos neke izmene kako bi ga ucinilo funkcionalnijim. Osim toga pricaju da ce da izmene jezgro windows-a iz 6.2 u 6.3. Izmene i nadogradnje ce biti na svakih godinu dana (poput onih kod androida i mac os-eva) zbog lakseg prilagodjavanja korisnika u odnosu na dosadasnje windows-e.

Ti ocigledno ne pratis temu :D

A meni se tamo neki smejao kad sam mu rekao da je wn822 kod mene proradio a da nisam ni znao dok nisam pogledao u Device Manager, posle sam wideo po Signature da je sa Microsofta. Da bi nasao drajvere preko toga treba samo Windows Update da bude activan. Do sada mi je nasao drajvere za sve izuzev Sound Blaster Live Digital.
verovatno bi i ovde proradio iz prve da je bio komp povezan na net, ali jedini način na koji se komp povezivao na net je bio preko wirelessa koji ne radi. tako da sam skinuo drivere sa tp linkovog sajta i proradio je...

Zahvaljujem trudimo se.. :)

Sto se tice ovog Find Target, tacno je da nema, ali ima Open file location.. desni klik na ikonu > Properties > Open file location.. ocigledno je ovo find target postalo isfurano..

p.s. ako si mislio na metro, onda se izvinjavam ako nisam razumeo, ali ovo se odnosi na desktop ofc... A u Metrou samo desni klik na zeljeni fajl (plocicu) i pojavljuje se dole open file location, takodje..

Нађох апликацију, дубоко у AppData су је сакрили, поставих compatability mode, али и даље не ради:( Послао сам mail корисничкој подршци, видећу шта ће они рећи...

Poslednja izmena:
@Apple
Ja sam nov ovde, i ne znam sta ste pisali a da citam 150 strana ne ide. :)

Aj da se uključim :)
Instalirao sam pre neki dan narodnu verziju 8-ice,odmah problem sa istom :) Radi se o tome da recimo kad instaliram neku igru..naravno narodnu verziju...nikako ne mogu da je pokrenem,stalno prijavljuje da fale razni DLL fajlovi.Ne znam da li ima veze što je sistem dual boot win7-32bit i win8-64bit-ni ili sam ja nešto tu pogrešio...malo pomoći od saboraca bi mi dobro došlo :)

Нађох апликацију, дубоко у AppData су је сакрили, поставих compatability mode, али и даље не ради:( Послао сам mail корисничкој подршци, видећу шта ће они рећи...

Ok, a jel ti trebalo ovo sto sam ja napisao, to si trazio ili kako??

Ne, nemam nikakvu opciju tipa "Find Target", "Open Location", ništa slično, kad odem na desni klik->properties. Nego sam lepo otišao u C:\, u pretrazi ukucao "*.exe", i onda tražio po ikonici...

@Apple
Ja sam nov ovde, i ne znam sta ste pisali a da citam 150 strana ne ide. :)
Upravo zato sto si nov ovde treba da se potrudis pa da procitas bar poslednjih 10 strana da se ne bi ponavljale iste stvari vise puta ...

Ne, nemam nikakvu opciju tipa "Find Target", "Open Location", ništa slično, kad odem na desni klik->properties. Nego sam lepo otišao u C:\, u pretrazi ukucao "*.exe", i onda tražio po ikonici...

a jesi to probao na precici sa desktopa i nije imalo open file location??

Aj da se uključim :)
Instalirao sam pre neki dan narodnu verziju 8-ice,odmah problem sa istom :) Radi se o tome da recimo kad instaliram neku igru..naravno narodnu verziju...nikako ne mogu da je pokrenem,stalno prijavljuje da fale razni DLL fajlovi.Ne znam da li ima veze što je sistem dual boot win7-32bit i win8-64bit-ni ili sam ja nešto tu pogrešio...malo pomoći od saboraca bi mi dobro došlo :)

Da nisu mozda dll fajlovi vezani za direcX? Proveri to. Bilo bi lepo da napises koji su to fajlovi.

Mislim da su vezani za DX11 nisam siguran...probaću pa javljam.

D3DCOMPILER_43.dll i recimo XINPUT1_3.dll

i sledeći problem...Chrome uvek restartuje i pri svakom ulasku u program moram da se logujem na acc....

Poslednja izmena:
Ne treba da ulazis u Properties, opciju "Open file location" imas odma u meniju koji izadje na desni klik.

dx9 poslednji update se uvek instalira prvo kad se instalira win. ja sam to zaboravio sinoć, ali je wot prilikom instalacije obavio to umesto mene :D

To je to, pogubio je fajlove vezane za DX. Skini ovo i pokreni. Pronaci ce sve sto fali i instalirati.

heheheh neko gore reče da ako si nov treba malo da isčitaš i prelistaš forum :D Upravo si zaslužio da ti se čovek izvini!!!! Hvala!!!
Tražio sam te bezvezne fajlove svuda preko neta i nikako me nije vodio na win sajt!!!Neverovatno :)

brate pa prvo što uradiš ikad je da instaliraš dx posle drivera. ko da prvi put instaliraš win.

da li mi veruješ da je ovo prvi put u životu da sam morao da instaliram bilo šta vezano za DX...u glavnom je sve bilo ok oko toga.Prosto je sve automatski win radio.Do duše ovo je prvi put da sam na 64 bitnom winu pa možda ima neke razlike oko instaliranja.
Jedino me još buni resetovanje chrom-a ali pokušaću da ga instaliram ponovo...vučem program sa Win7 particije,verovatno je to u pitanju...

čuj, to je moralo i kod sedmice i kod xp i svuda... dx9 sa poslednim updateom se uvek instalirao posle drajvera, nema veze da li je 64bit ili ne. samo je eto fora koju igru prvu instaliraš na nov sistem, jer igre obično instaliraju dx kad vide da fali. recimo evo pijani rusi su to odradili kako valja, iako igru ne umeju da urade kako treba, a ja imao sreću što devojka voli world of tanks da igra pa iako sam zaboravio da instaliram dx wot nije.

edit: a kako se to hrom resetuje? imaj na umu da chorme ima dve varijante metro ui i desktop ui, možda te to buni. i nemoj da ga pokrećeš sa particije drugog sistema, probaj da ga instaliraš na win8 particiju.

Poslednja izmena:
jeste,meni je u glavnom svaka igra automatski instalirala dx..klasika.I do sad nikad nisam morao odvojeno da instaliram,ali sva sreća da ima dobrih i učenijih očigledno ljudi od mene pa je i to rešeno :)
A oko chroma,predpostavljam da je problem do tog povlačenja sa druge particije...kad otvorim chrome izbacuje mi log in stranicu...logujem se i sve je ok.Kad izađem iz programa i opet uđem on kao da izbriše setovanja i opet me baci na log in stranu.
Ali nema veze ovo je samo trial win8 za mene,ako se pokaže ok možda i pređe na primarnu particiju :)

još malo da provisiš na forumu pe ćeš i ti da pokazuješ drugima :) bitno je da se ljudi interesuju, a ne da kompjutere doživljavaju : ma to će da sredi mali iz komšiluka :/

hehehe ma visim ja na forumu više godina :D nego nikad nisam imao iskustva sa win8-icom a i sa dx-om u ovom smislu :)

win8 je isto što i svaki drugi win, ništa specijalno, ne znam što se ljudi ovoliko cimaju. ja imam praistorijski hardver i vozim ga na 1280x1024, ne mogu čak ni ove fore sa dve aplikacije u metrou da probam. jedino mi grafička pravila problem, ali to nije kriv m$ nego ati. nije da volim ms, ali win8 mi je bolji od w7. iskreno navijam da se linux probije, makar neka kompanija morala da stane iza njega. mnogo mi se sviđa ideja da mogu KUĆI za DŽ da koristim internet, mlatimudiju i IGRE. linux sve to može i sada, ali ne može IGRE. za komercijalnu upotrebu nek se plaća debelo.

da li će biti besplatan update/upgrade na taj tzv. windows blue dogodine?! imam jedan računar sa legalnom i jedan sa narodnom osmicom pa zato pitam...ako je to najobičniji malo veći update, ne bi smelo po mom mišljenju da se naplaćuje.

međutim ako bude potpuno nov sistem u šta sumnjam nisam baš siguran...

poznato je da su prethodna 3 wina izlazila svake 3 godine( vista 2006, win 7 2009, a win 8 ove god.)

win8 mi je bolji od w7.

Sta je tu bolje? Sta imas na 8-ci a da nemas na 7-ci osim metro ui koji meni licno ne sluzi nicemu i ne vidim njegovu svrhu na destop racunarima. Par stavki su promenuli u 8-ci da je malo drugacije naspram 7-ce, prvo su promenuli prebacivanje fajlova da izgleda drugacije i dodali dugme pause, onda su preomenuli task manager i u pojedine opcije su natrpali svega i svecega a izbacili su start dugme sto ne vidim kome je to smetalo, licno start dugme u toku dana iskoristim jednom ili dva puta a uglavnom koristim windows explorer i tu mi je malte ne sve na dohvat ruke. Onda je grafika u 8-ci kao da koristim win 95 sve nesto kockasta, onda su izbacili aero ali to moze i u 7-ci da se iskljuci i sto su kada ti windows ocenjuje racunar dodali da moze da ide do 9.9 dok u 7-ci ide samo do 7.9.

Sto su u onoj drugoj temi napisali:

Citiram korisnika: danijel00
Meni nikako nije jasno jedno
w8 je w7 + metro - start meni...
onda kad izbacite metro (ili ga ne koristite) i ubacite neki budz start meni, kako mozete i dalje da tvrdite da je w8 super kad ustvari koristite sedmicu

I to je surova istina. A sto se tice te super brzine da brze radi ili neznam da brze pali racunar kome je to jos bitno, zar je bitno hoce komp da se ukljuci za 10 sek ili 8 ili 20 ili hoce mu trebati da pokrene neki program 2 secunde ili 5 sekundi.

Generalno to je mozda bitno onim ljudima koji imaju starije masine a ja na mojoj masini apsolutno nisam video da je komp bio ista brzi sa win 8 ili sporiji sa win 7 ali sam itekako skontao da mi kamera ne radi na win 8 i da mi se jednostavno nije dalo cimati i traziti drajvere po netu da bih je osposobio za rad. Tako da sam se vratio na win 7 ne zato sto mi win 8 ne radi dobro ili neznam ni ja sta nego zato sto to vec sve imam na win 7 isto a vizualno sam se i navikao na win 7 pa sto onda menjati nesto sto dobro radi. Nije los win 8 ali bespotrebno su pojedine delove pretpali sa kojekakvim glupostima.

heheheh vidim dooosta ljudi pljucka 8-icu :)
Evo ja ga koristim nekoliko dana i šta znam...nije naj,naj ali ok je.Ovo pljuckanje me podseća na pljuvanje po win7-ici po njenom pojavljivanju.Na sva zvona je pljuvan njegov aero,zahtevnost,sitni bug-ovi,itd...Ista stvar je sa win8-icom!
Sve će to doći na svoje,jednostavno treba vremena da se sve kockice sklope...zaista postoji problem sa drajverima ali koliko mi se čini to je do proizvođača hardvera.Ja imam u kući Acer V-3 lap i Asus X-101 netbook,recimo za oba postoje kompletni drajveri.Acer radi bez problema,sve kako treba bez začkoljica...

Po tim pljuvanjima znači da čovečanstvo nikad nije trebalo da se razvija ;) znači od prvog modela automobila nismo ni morali da idemo dalje...prosto bilo bi ok da smo ostali na jednoj konjskoj snazi i parnoj mašini....šta će na milion vrsta proizvođača i modela automobila!

Ako je nešto loše i ne pokaže se praktično i ne doprinosi ničemu naravno da će biti škartiran!

Što se mene tiče win8 će doboti šansu kod mene u narednom periodu...a potpuno je bez veze da se pljuje nešto što nije korišćeno :).Prihvatio bih kritike nakon godinu dana i prvog update-a.Ovako je besmisleno raspravljati sa tolikom količinom pljuvotina....ali svakom svoje! ;)

Vrh Dno