Šta je novo?

Windows 8

Da ne bi bio potreban key tokom instalacije (pojavljuje se "skip"), u "Sources" folder se stavi ei.cfg fajl sledeće sadržine:

[EditionID]
Pro
[Channel]
Retail
[VL]
0

Umesto Pro može se staviti Core ili Enterprise, umesto Retail - OEM, i kod VL može da stoji 1 (za VL)

Pošto je ovde reč o tehničkoj diskusiji a ne pirateriji postupak bio otprilike bio virtualni disk, otvaranje instalacije ili njeno prebacivanje na hard alatom kao što je IsoBuster, kreiranje fajla koji si naveo i potom snimanje kao iso na disk.

Zaboravilo se proceduru sam odavno radio zadnji put kad sma vadio sa originalnog diska neki fakl koji mi je bio oštećen na sistemu a ostali automatizovani postupci nisu pomagali

Ni ne želim da se sećam instalacije Windows XPa sa raznih vrsta diskova...

Ljudi da ne bih otvarao posebnu temu - interesuje me jer može osmica da se instalira iz sedmice na drugu particiju na kojoj su vec neki podaci, ali bez brisanja tih podataka. Dakle na C disku mi je win 7 a na D disku bih instalirao osmicu da je probam malo ali ne bih je formatirao (vec je NTFS) pa me zanima jel bi to sve sljakalo... :)

Zašto bih to radio kada već imam particiju... Samo me zanima jer neće on automatski izbrisati sa te particije podatke...

Zna li neko kako da promenim drzavu posto mi treba za store tj da mi prikazuje u dinarima a ne u dolarima ( ja bio pametan pa mesto zivljenja stavio USA :d ) ?? :)

Danke gosn ProMaster :D

Zašto bih to radio kada već imam particiju... Samo me zanima jer neće on automatski izbrisati sa te particije podatke...
Particija mora da bude "Primary" i bice u redu . Pitace na pocetku dali da je formatira ili zadrzi. Ja sam instalirao 8micu iz 7mice direktno. Posle toga EasyBCD pa namestaj boot ako terba.

pa razlika je... znaš i sam da neke aplikacije nisu dostupne u srbiji. obično tako biva. zbog toga ja uvek stavim usa. sad ne znam da li konkretno na w8 ima neka aplikacija koja je nedostupna ako staviš srbiju za lokaciju, jer sam ja od početka držao usa.

pa razlika je... znaš i sam da neke aplikacije nisu dostupne u srbiji. obično tako biva. zbog toga ja uvek stavim usa. sad ne znam da li konkretno na w8 ima neka aplikacija koja je nedostupna ako staviš srbiju za lokaciju, jer sam ja od početka držao usa.

Pa mozda samo neke koje nemaju svrhu kod nas.. Inace ja ne primetih da nema necega.. Inace znam da to vazi za android, ali posto je ovde moguca kupovina nasim karticama, onda ne vidim zasto ne bi bilo sto vise app..

kakvi su vaši utisci o win8 nakon mesec- dva korišćenja? meni je metro ui skroz kul i voleo bih da totalno zameni klasičan desktop. kad bi napravili neku foru da aplikacije pisane za klasičan desktop mogu da se pokreću u okviru metro ui- ja, pa neka izgledaju isto kao u desktop okruženju. tad ne bih uopšte morao da izlazim iz metro-a :D

Za šta koristiš uglavnom računar?

kakvi su vaši utisci o win8 nakon mesec- dva korišćenja? meni je metro ui skroz kul i voleo bih da totalno zameni klasičan desktop. kad bi napravili neku foru da aplikacije pisane za klasičan desktop mogu da se pokreću u okviru metro ui- ja, pa neka izgledaju isto kao u desktop okruženju. tad ne bih uopšte morao da izlazim iz metro-a :D
Imam 8micu kao dual boot sa 7micom još od bete. i stvarno mi se svidja. Sada sam na regularnoj 8 Pro i izuzev manjih problema sa drajverima ( koje sam na kraju rešio, stariji štampač, skener, TV kartica i još po koja antika ) sad sve šljaka bolje od 7mice.
Inače skoro svi programi koje sam instalirao za desktop su se pojavili i na Metrou, Jedini problem što su se pojavili i svi .exe i .com koji dolaze sa tim programom, pa ako mi ne trebaju samo ih skinem ručno sa Metro-a.
Screen 1.gif

Uuups on0 sa desne strane je TV na drugom monitoru.

Poslednja izmena od urednika:
Za šta koristiš uglavnom računar?
igram igre, surfujem internetom, reprodukujem mlatimudiju, obrađujem slike, analiziram rezultate, radim genetički inženjering, kreiram eksperimente i pišem naučne radove.

edit: ovo prvo najbitnije xD

majk, što ne napraviš reda malo po tom startu :D razvrstaj ih po nekom pravilu...

Poslednja izmena:
juhuhu al si se ti napakovao sa programima :D ja imam samo dva ekrana ikonica u metrou na rezoluciji 1280 x 1024 :D
Pa mora se, šta ćeš. I to je na samo 80GB hdd-u na kome držim 8micu, šta bi rekao da vidiš šta ima na 7mici, na 500 GB. Još uvek ne verujem 8mici 100% pa čuvam 7micu za nedaj Bože
PS. imam i Xp-a na jednom starom HDD u koji priključim ako zatreba.... Šteta što 98mica ne radi na ovom kompu... imao bih i nju...

Poslednja izmena od urednika:

pa pravo da ti kazem meni je mnogo bolji nego sedmica bar po pitanju zanimljivosti jer je metro UI skroz gotivan plus store koji ima svakakvih programa i zezancija i naravno neki programi koji su do sada bili dostupni samo na telefonima ( npr. tuneIn ili shazam ) sad ih imam i na kompu i generalno svidja mi se IE koji stize uz Win8 jer kad skrolujes imas utisak da skrolujes na tabletu a ne na kompu sto mi je bas cool, a sto se drajvera tice jedino mi firewall na AVG-u ne radi kako treba al nmvz vazno da anti-virus radi inace sve ostalo od igrica do programa sve ali bas sve radi perfektno :D puno pohvala za microsoft od mene :) i da podrzavam tvoju ideju da naprave sto vise programa koji su za desktop ali da se pokrecu iz metro-a onda mi klasican desktop vise ne bi nedostajao :) toliko od mene za sada...

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    449.8 KB · Pregleda: 165
igram igre, surfujem internetom, reprodukujem mlatimudiju, obrađujem slike, analiziram rezultate, radim genetički inženjering, kreiram eksperimente i pišem naučne radove..

AKo je prvo najbitnije (čak i ako si ironičan) onda je ostatak ma kako fascinantno zvučulo drugim rečima Word, Exel eventualno SPSS i programčić tipa Mendeley

Sve u svemu ništa (u ostatku) preterano zahtevno.

Inače pitao sam zboh hvale "metroa" da nebude zabune

Vrh Dno