Šta je novo?

Windows 8

Ja sam kupio i instalirao pro verziju, ali je nas dragi msi odlucio da ne obezbedi podrsku za moj laptop (cx640). Sad jurim drajvere, ali nema svih...

@ed_hunter
Ti imaš grafičku staru 5 (slovima: pet) godina. Stvarno ne znam šta očekuješ da dobiješ sa ovim ili onim drajverima. To što se ti tripuješ da bi ti igre radile bolje ili gore sa ovim ili onim drajverima to je samo tvoj problem. Pola frejma više ili manje teško da je neka razlika.

@ed_hunter
Ti imaš grafičku staru 5 (slovima: pet) godina. Stvarno ne znam šta očekuješ da dobiješ sa ovim ili onim drajverima. To što se ti tripuješ da bi ti igre radile bolje ili gore sa ovim ili onim drajverima to je samo tvoj problem. Pola frejma više ili manje teško da je neka razlika.

Bitno je da se pljucne po svakoj prilici, koga briga za stvarne razloge.

ako nekog zeza tunein radio aplikacija, znajte da je do antivirusa, imam avast kad sam ga iskljucio odma je pocela svirka.. :)

Pa valjda je bitniji antivirus nego glupi tunein. Online radio možeš slušati iz bilo kog playera (winamp, aimp, itd, itd...)

@ed_hunter

Očekuje barem zvaničnu podršku za novi operativni sistem, nije ovde stvar o frejmovima.

Očekuje barem zvaničnu podršku za novi operativni sistem, nije ovde stvar o frejmovima.

Pa ima je u vidu 12.6 legacy drajvera. To i on zna. Ceo problem je nastao zbog nemogućnosti slušanja tune-in radija.

nikave frejmove ja ne ocekujem, nego ocekujem da mogu da pusti video ili muziku. ne radi mi video aplikacija u win8. ne znam da li kapirate to? na koji nacin da napisem? kartica nije stara pet godina, nego 3-4, a nvidia je u poslednjim driverima obezbedila podrsku za seriju 6 koja je stara osam godina, i tek sad su ih prebacili u legacy. amd je prebacio serije 3 i 4 u legascy pre skoro pola godine. a tu spada i recimo model 4870 x2. nekada se na graficku davalo 5 godina garancije. cinjenica je da je amd us*ao motku i sad samo cekam kad ce vise da skvikne, zasluzili su.

Oce da se pravi neka tema za start/metro UI aplikacije ili cemo ovde da postujemo ? :)

Ima one windows drajvere, ali on je umislio da bi mu sa nekim drugim drajverima igre radile bolje. Ima i one 12.6 drajvere, ali sa njima ne radi tunein radio. Može i da moduje 12.10 drajvere, ali opet neće raditi tunein.
Da neko na ovom forumu ovoliko kuka zbog nvidije odavno bi popio ban. I nemoj mi molim te objašnjavati da nvidia ne pravi ****** jer imam trenutno gts 450 i sa ovim novim beta drajverima imam problema sa zakucavanjem klokova, ali ne kukam zbog toga po forumima.

nikave frejmove ja ne ocekujem, nego ocekujem da mogu da pusti video ili muziku. ne radi mi video aplikacija u win8. ne znam da li kapirate to? na koji nacin da napisem? kartica nije stara pet godina, nego 3-4, a nvidia je u poslednjim driverima obezbedila podrsku za seriju 6 koja je stara osam godina, i tek sad su ih prebacili u legacy. amd je prebacio serije 3 i 4 u legascy pre skoro pola godine. a tu spada i recimo model 4870 x2. nekada se na graficku davalo 5 godina garancije. cinjenica je da je amd us*ao motku i sad samo cekam kad ce vise da skvikne, zasluzili su.

Prijatelju, majku mu poljubim, pa ko još koristi aplikacije koje stižu uz windows? Instaliraj PotPlayer i bog da te vidi. Koja bre video aplikacija u win, pa to nikada neće moći ni prismrdeti aplikacijama koje se mogu skinuti sa neta. Muzika? Da li si ikada čuo za AIMP 3? Šta sve neću pročitati ovde.

meni samo nije jasno zašto se ljudi uvrede kad im neko kaže nešto loše za firmu od koje su kupili nešto, kao da im je opsovao rodbinu. zaista ne razumem toliku potrebu da se brani ono što si kupio, ja takve porive nikad imao nisam. baš ću njih još više da kritikujem ako nešto u*eru, jer sam im pružio poverenje a oni me zeznuli.

mnogo ste bre emotivni.

edit:
on je umislio da bi mu sa nekim drugim drajverima igre radile bolje.
i prestani više da pričaš neistinu ja igram jednu jedinu igru koja na mojoj kartici radi perfektno i bolje mi ne treba. igram doduše još jednu ali jako retko, a i ona mi radi kako treba. i stvarno me interesuje koji si ti član foruma sa dupliranim nalogom, pa ne smeš da pišeš sa glavnog kad treba nekog da ispljuješ. to je izgleda postalo popularno u poslednje vreme, ljudi sa po par postova kojima su svi postovi vređanja i napadanja :D

Poslednja izmena:
Slobodno govori loše o bilo kome, samo to argumentuj malo bolje. To što OS koji je izašao prekjuče ne podržava hardver od pre 4 godina možda nije OK ali nije razlog da cela kompanija propadne. Uostalom, sam si rekao da je NVIDIA-in rok za EOL oduvek duži nego kod AMD-a tako da ne vidim problem. A inače, slepo podržavanje kompanije ili komentar da neko 'jedva čeka da skviknu' su po meni na istom nivou.

već sam više puta rekao da sam kupio amd based kompjuter jer je amd bio u raspadu i želeo sam da ih podržim da ih intel ne pojede, pa da ostane sam veliki monopolista. a evo kako su mi vratili.

sada me baš nešto mnogo briga, eno apple će da šutne intela, pa neće moći da se kuraži više kao pre, tako da što se mene tiče amd će biti samo jedna ružna uspomena.

meni samo nije jasno zašto se ljudi uvrede kad im neko kaže nešto loše za firmu od koje su kupili nešto, kao da im je opsovao rodbinu. zaista ne razumem toliku potrebu da se brani ono što si kupio, ja takve porive nikad imao nisam. baš ću njih još više da kritikujem ako nešto u*eru, jer sam im pružio poverenje a oni me zeznuli.

mnogo ste bre emotivni.

edit:

i prestani više da pričaš neistinu ja igram jednu jedinu igru koja na mojoj kartici radi perfektno i bolje mi ne treba. igram doduše još jednu ali jako retko, a i ona mi radi kako treba. i stvarno me interesuje koji si ti član foruma sa dupliranim nalogom, pa ne smeš da pišeš sa glavnog kad treba nekog da ispljuješ. to je izgleda postalo popularno u poslednje vreme, ljudi sa po par postova kojima su svi postovi vređanja i napadanja :D

Nemam drugi nalog na ovom forumu, ali sam video tvoje kukanje i na drugom forumu i jednako smaraš i tamo. Tipičan dokaz da oni koji najmanje znaju dižu najveću buku i najviše pametuju.

Amd je objasnio zašto su ove stare grafičke prebačene u legacy

AMD has moved to the AMD Radeon™ HD 4000, AMD Radeon HD 3000, and AMD Radeon HD 2000 Series new driver support model. These updates will focus on resolving application specific issues and critical updates. The reason for the shift in support policy is largely due to the fact that the AMD Radeon HD 4000, AMD Radeon HD 3000, and AMD Radeon HD 2000 Series have been optimized to their maximum potential from a performance and feature perspective.
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/legacy/Pages/legacy-radeonaiw-vista64.aspx
Svakom razumnom je to bilo jasno. Ako ti misliš da nvidia još uvek piše nove drajvere za, recimo, geforce 8800 u velikoj si zabludi. Ko zna odkad prepakuju stare drajvere, a ne moraju čak ni to jer su sve riknule zbog pregrevanja memorije.:D

Poslednja izmena:
procitao sam veci deo teme, pa da ne trubim dalje, zanima me da li vredi da se prebacim sa w7 na w8?
imam original w7 koji shljaka odlicno, ali ako je w8 mnogo bolji kapiram da za ovih ~12 eura se isplati uzeti ga
Ako ti misliš da nvidia još uvek piše nove drajvere za, recimo, geforce 8800 u velikoj si zabludi. Ko zna odkad prepakuju stare drajvere, a ne moraju čak ni to jer su sve riknule zbog pregrevanja memorije.
imam 8800gt koja i dan danas odlicno radi, samo sto sam ja na moju namotirao accelero 'ladnjak :D

^ Da li je vredno? Po meni nije! Brzi je boot osetno, zaista, i malo tecnije radi sistem ali toliko iritantnih odnosno nedovrsenih stvari u interfejsu ima da je to nesvarljivo. Ako ti treba promena probaj. Ako ti je potrebna funkcija onda je diskutabilno.

Jel iko ima problema sa ikonicom input idicator-a u sys tray-u? Odnosno nemogucnoscu uklanjanja iste?

Takodje me zanima da li imate problema sa ikonicom Chrome-a u Metrou, meni posle boot-a nestaje...

Build je 9200, Pro 64bit verzija. Nije cackano nista po win-u.

Poslednja izmena:
Probaj da pinujes iz desktopa tj file explorera taj chrome a ne iz modern ui app searcha mozda proradi. Meni radi ok.

WIN8 je sasvim ok sistem.

već sam više puta rekao da sam kupio amd based kompjuter jer je amd bio u raspadu i želeo sam da ih podržim da ih intel ne pojede, pa da ostane sam veliki monopolista. a evo kako su mi vratili.

Stvarno si kupio AMD zbog toga? Jel uvek kupuješ nešto, čak iako je na tvoju štetu, samo da neka tamo firma ne bi propala?

jedan od razloga, da... uvek kad kupujem nešto gledam kome dajem novac i zašto... isto kao što kupujem eurokrem umesto nutele, najlepše želje umesto milke, brion umesto nivee. ne znam da li kapiraš da idemo u offtopic postavljanjem ovakvog pitanja. sad će x njih da se javi kako je milka zakon i kako se na niveu lože ženske i da sam ja slepac. nije ti ovo trebalo :d

Sto ste svi napali coveka, ja ga podrzavam. :) ukoliko si vec odvojio novac za neki uredjaj, ocekujes da imas podrsku. Moje misljenje bar...

bingo! to je sasvim normalno i to se podrazumeva.

brate evo i ja sam u raspadu!
kupi i mene tj moju firmu!
:p
50% se zezam a 50% je istina
:(

inace i ja tako razmisljam, al intela kupujem da bih podrzao sebe, u ovom slucaju

Poslednja izmena:
Microsoft Windows 8 Pro x64

Microsoft Windows 8 Pro VL x64

Microsoft Windows 8 Pro N x64

Koja je razlika izmedju ove tri verzije? :/

mnogo ste bre emotivni.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

sada me baš nešto mnogo briga, eno apple će da šutne intela, pa neće moći da se kuraži više kao pre, tako da što se mene tiče amd će biti samo jedna ružna uspomena.

jedan od razloga, da... uvek kad kupujem nešto gledam kome dajem novac i zašto... isto kao što kupujem eurokrem umesto nutele, najlepše želje umesto milke, brion umesto nivee. ne znam da li kapiraš da idemo u offtopic postavljanjem ovakvog pitanja. sad će x njih da se javi kako je milka zakon i kako se na niveu lože ženske i da sam ja slepac. nije ti ovo trebalo :d

DAFUQ !?

Ja te 100% razumem kad ti je Misko kum a neki srpski krvoluk biznismen pobratim... i ja bi tako :p

instalirao sam pro with media centar, aktivirao, instalirao update i sad mi trazi opet da aktiviram ako neko zna fix, nek mi posalje..

Vrh Dno