Šta je novo?

Windows 8

aktiviraj ponovo. kod mene tako mora...

dali je windows defender dovoljna zaštita ili ipak instalirati neki antivirus? možda se i pisalo nešto o ovome ali nisam pronašao.

Potreban je i antivirus ...

Ako je Windows Defender isto što i MSE, apsolutno nema potrebe za dodatnim antivirusom...

Windows defender u osmici nije isto što je bio u sedmici. U pitanju je prekršten Microsoft security essentials, sasvim solidno AV rešenje.

Da, koristim ga već duže vreme (MSE), na više mašina, odlično radi.

Testiranje obavio Bitdefender, ozbiljno....... Po av-comparatives.org detektuje malo preko 95% što je po meni sasvim ok. Plus smart screen filter radi nezavisno od IE 10. Za mene sasvim dovoljno.

Ja sam vec 3 godine na MSE, nikad nista nisam zakacio (mada je to prevashodno moja zasluga). Nego me zanima sada, posto redovno se updateuje Defender, kako da ga bacim u notification area na desktopu, da ne moram stalno da idem u control panel?

A još jednostavnije je pinovati ga u taskbar :)

E pinovao sam ga u start, ali sam posle na netu nasao contextual menu za right click na desktopu. Skroz je dobra stvarcica, u pitanju je .reg file, zakacio sam ga u attachment.

Prilozi

• Add_Windows-Defender_to_Desktop_Context_Menu.7z
    809 bajta · Pregleda: 42
Jel ovako izgleda?

add-accessories-menu-to-windows-8-right-click-context-menu-2_thumb.png

Nego jel neko koristi jedan od onih dodataka koji vracaju Win7 star menu?

Neverovatno koliko je potrebno hackova i reg fixeva da doteras OS u upotrebljivo stanje. Pa kad ga reinstaliras treba se setiti koje hackove vratiti. Zbog cega se uopste trudite ?

Neverovatno koliko je potrebno hackova i reg fixeva da doteras OS u upotrebljivo stanje. Pa kad ga reinstaliras treba se setiti koje hackove vratiti. Zbog cega se uopste trudite ?

Nista osim ovoga nisam stavljao niti cu stavljati. ovo sam slucajno nasao na netu, posto nema systray za defender (MSE) u osmici. Inace razumem sta zelis da kazes i meni je bezveze, posto sam pretplacen na temu, da kada vidim mail sa foruma o odgovoru na win8 temu, to zapravo bude neki novi start button ili nesto slicno.

Mimo svega toga sve manje vremena provodim i na desktopu, samo zbog chrome-a sam tamo. Namestio sam sebi grupacije aplikacija i programa u metrou, stavio sve igre u jedan folder kojem sam zamenio ikonu sa games app ikonom i izbrisao skroz games app, office grupe, media grupe... skroz mi je ok ovaj metro, kao neki rainmeter launcher.

meh, ja i chrome koristim iz metroa, odgovara mi full screen :)

Ne znam, nisam video da je bio neki update za chrome, posto mi je bagovao jako, a cini mi se cak i da nece vise da mi se upali... tako da sam ga batalio u startu, imas fullscreen i u desktop varijanti (sto i meni odgovara zbog 15,6" ekrana).

Istina, to bas fali desktop varijanti, ali moze i ovako :p

Ne znam, nisam video da je bio neki update za chrome, posto mi je bagovao jako, a cini mi se cak i da nece vise da mi se upali... tako da sam ga batalio u startu, imas fullscreen i u desktop varijanti (sto i meni odgovara zbog 15,6" ekrana).
Čudno kod mene na obe osmice Chrome radi odlično kao i uvek. Evo ovo pišem iz njega.

da li može defender i njegov internet security da se isključi? da recimo koristim samo eset smart security? hvala...

Da li je neko uspeo da instalira javu i kako na 8pro?Meni izbacuje gresku za razne verzije jave odmah kad se pokrene instalacija.Guglam vec par dana ali bezuspesno :(

da li može defender i njegov internet security da se isključi? da recimo koristim samo eset smart security? hvala...

Čim Defender detektuje da je drugi AV prijavljen u windowsu, sam se isključi. Alternativno ima opcija u njemu da se ručno isključi (Settings/Administrator pa odčekiraš Turn on Windows Defender)

Da li je neko uspeo da instalira javu i kako na 8pro?Meni izbacuje gresku za razne verzije jave odmah kad se pokrene instalacija.Guglam vec par dana ali bezuspesno :(

Meni se Java V7 update 9 instalirao bez ikakvih problema, instalacije prošla kao i na bilo kojoj drugoj verziji Windowsa.

Nazad
Vrh Dno