Šta je novo?

Windows 8

16u1? WTF?! Ima svega 3 krštene verzije Win 8 (Windows 8, Windows 8 Pro i Windows 8 Enterprise). Posle nemoj da se žališ da nešto ne radi kako treba :d

Windows 8 x86
Windows 8 N x86
Windows 8 Pro x86
Windows 8 Pro VL x86
Windows 8 Pro N x86
Windows 8 Pro with Media Center x86
Windows 8 Enterprise x86
Windows 8 Enterprise N x86

x64 (64-bit)
Windows 8 x64
Windows 8 N x64
Windows 8 Pro x64
Windows 8 Pro VL x64
Windows 8 Pro N x64
Windows 8 Pro with Media Center x64
Windows 8 Enterprise x64
Windows 8 Enterprise N x64

zaboravio si windows 8 pro ultimate pwn high quality desktop media center with internet explorer edition...

edit:
64bit

Poslednja izmena:
Ma znam ja to jako dobro, ali osim Pro verzije u x86 i x64 varijantama, ostalo je nepotrebno. A generalno mrzim te Xu1 varijante.

^ same here :) Ai nekako mi ne ulivaju poverenje te sprchkane verzije :) Mada ovo je jedna verzija i samo se edituje ei.cfg fajl,i onda imate sve :p

Poslednja izmena:
jel moz meni neko da kaze sta ja da radim sa ovim
imam taj problem i nevria me znaci aktiviram sve, eto sta izbaci sklonio sam watermark dole ali sad stoji ovo windows licence valid, a instlairana mi je trial verzija sa m$ sajta...

To je normalno da ti izbaci posle aktivacije. Drugo, ne mozes na taj nacin aktivirati enterprise evaluation verziju sa MS-a. Treba ti cist Pro/Enterprise.

Poslednja izmena:
znaci od ove verzije mogu da se oprostim ili postoji nacin da je aktiviram i ovo da se skloni? ko zna nek me puti gde i sta...

Mislim da je jedini nacin da tu verziju aktiviras, onaj "pravi" . :) Neka me neko ispravi ako gresim. :)

Na www.warp2search.com, kao sto sami znate ima dosta novih review-a, kako po pitanju hw, tako i za sw.
Svideo mi se danasnji review o Win 8.
Pogledajte naslov u adress baru.

jel moz meni neko da kaze sta ja da radim sa ovim
imam taj problem i nevria me znaci aktiviram sve, eto sta izbaci sklonio sam watermark dole ali sad stoji ovo windows licence valid, a instlairana mi je trial verzija sa m$ sajta...
To ti je trial verzija koja radi tri meseca, kao što se i vidi, i ne može se trajno aktivirati ni legalno ni nelegalno.

okej nista, jel moze mozda da se instalira bez diska i fleske direktno sa harda tako sam ja ovu instalirao, a imam onaj 16in1...ali nece da mi pokrene exe u windowsu uopste...ili na hard disku da se napravi da bude butabilna patricija?

Gospodo to je to eva i na drugom računaru :guitar::eyebrows:

Šta ??? Pa zar je moguće da se još uvek mora ručno instalirati DX9 redist iz Juna 2010 ? Koja je to glupost, svašta.

A šta ako se ne instalira, ne mogu beše da rade igre, jel tako ?

Pored DX11 više ne vidim potrebe za tim, jel ima neko objašnjenje koje bih razumeo ?

to ne :)
M$ tako uvek radi, znaci recimo imas na kompu .NET 4.5 ali ako neka aplikacija trazi 2.5 SP1 mora i to da se stavi....

Konacno sam kupio windows8, iskoristio sam onaj popust i kupio ga za 15$. Medjutim, sve mi je ostalo isto. Nista nije obrisao, zato sad radim reset, sa brisanjem celog harda. Samo sto ce ovo da potraje...

Poslednja izmena:
Windows 8 N x64
Windows 8 Pro x64
Windows 8 Pro VL x64
Windows 8 Pro N x64
Windows 8 Pro with Media Center x64
Windows 8 Enterprise x64
Windows 8 Enterprise N x64

Zdravo.
Da li mi neko moze objasniti ova slova VL,N itd. u cemu je fazon?
Ili instalirati Windows 8 Pro x64 i jos Enterprise verzija da li je ona bolja od Pro???

Zahvaljujem na odg.

Evo objasenjnja
N is made for the EU market and does not include Windows Media Player.
KN is made for the Korean Market and does not include Windows Media Player or an Instant Messenger.
VL are volume license editions for business enterprise customers and uses MAK (Multiple Activation Keys) or KMS (Key Management Server) to activate.

Za probu sam kupio jednu aplikaciju iz store-a (metrotwit pro) i ona je naplaćena u dinarima. Sve pohvale za to.

Kreditnom karticom, normalno.

Onda instalirati Windows 8 Pro N.
Stta ste vi instalirali???

Instaliraj cist pro, neces pogresiti. ;)

Pre par strana je neko pitao da li radi 3d Max, i nisam video odgovor. Pitam sad ja, da li je neko probao i koju verziju. Isto pitanje i za Photoshop....

Konkretno, da li radi 3d Max 2009 x64, narodna verzija. Inace Win8 je legalan (studentski).

Nazad
Vrh Dno