Šta je novo?

Windows 8

Evo radosnih vesti, pre koji sat izašla je verzija 3.60 programa Classic Shell koji vraća Start dugme u Windows 8. Zvanično je sada podržan Windows 8 RTM, evo changeloga:

http://classicshell.sourceforge.net/history.html#v360

Molim sve koji imaju Windows 8 RTM da ovo instaliraju, makar radi probe kako radi i da li radi dobro, pa posle ga deinstalirajte ako vam smeta. Hvala unapred na iskustvima.

@kosta10, evo upravo sam probao i sljaka. Vec sam se nekako navikao bez start dugmeta, ali lepo je cuti ovakvu vest i rado sam instalirao ovo. :)

Jedno pitanje,ja sam win 8 probao verziju "developer preview" pre par meseci,ima li neke bitne razlike izmedju te i ove sada?!I tad neke stvari nisu radile pa sam vratio win 7 inace mozda bi i ostavio 8!

Meni svaka stvar koju sam instalirao radi na win 8. Dosta je brzi boot i zivahniji je sistem. Samo se treba navici na onaj metro,mada evo programa za start dugme i to dosta olaksava onima kpji su se navikli na start.

@kosta10, evo upravo sam probao i sljaka. Vec sam se nekako navikao bez start dugmeta, ali lepo je cuti ovakvu vest i rado sam instalirao ovo. :)

Hvala na probi, drago mi je da čujem da radi bez problema.

A što se tiče Metro interfejsa, na internetu imaš precizna uputstva kako da se on zauvek isključi ako ti smeta. Nije teško da se nađe. Najbolje je da ideš i učlaniš se na Windows 8 forum, http://www.forumswindows8.com/ i na ovaj http://www.eightforums.com/ . Tu imaš GOMILE uputstava i objašnjenja oko svega i svačega u Windows 8.

@bata87, meni radi bez problema wifi. Imam neki tp-link na usb i sljaka.
@kosta10, hvala puno, pogledacu sta ima. :) Lepo se iskljuci metro i koristis windows kao sedmicu, a dosta brzu. :)

Da li je iko uspeo da ugasi System Restore na Windows Enterprise N? Primetio sam da ga Windows stalno pali, ma koliko puta ga ja ugasio u System Protection.

Sr.... ne radi ni kod mene.
Takodje Comodo Firewall ne radi na osmici.

Naravno da ne radi, kada je aplikacija updateovana 29.2.2012, što će reći u vreme CP verzije.U finalnoj verziji dosta tih aplikacija ne radi. Probajte classic shell, ne isključuje Metro UI ali vraća start dugme i još neke stvarčice. Meni lično to nije potrebno, ali sam probao iz znatiželje.

Da, to sam i ja posle primetio. To je za neke prethodne verzija Win 8. Classic shell lepo sljaka, koristim to.

wat? objasni se :p

Kao sto rece alfaunits, MSDN licenca ti obezbedjuje alate za razvoj software-a i sav potreban software (sve verzije OSa i sl) za testiranje razvijenih stvari. Kljuceve koje dobijes u okviru MSDNa ne smes koristiti za instaliranje OSa na radnim stanicama, za kucne racunare, production servere i sl, vec samo za interno testiranje software-a.

Koliko ja znam, parafrazirano, MSDNAA licenca ti zabranjuje da praviš profit pomoću softvera koji dobiješ. Sve drugo bi trebalo da je isto kao kod OEM verzije.

takodje, ako neko moze da potkrepi nekim linkovima....nekako mi tesko da poverujem u to, developer koji imaju legalan windows 8 ne mogu na istom da rade, dafuq?

Mogu da rade, ali isključivo u edukativne svrhe, ne direktno profitabilne.

http://en.wikipedia.org/wiki/DreamSpark_Premium

The software can be used in coursework and personal non-commercial projects. Students may continue to use these products for non-commercial purposes, even after they graduate.[1] Even after graduation students may receive all free updates to the software, such as security updates and service packs, that are available to everyone through Windows Update.[citation needed]

MSDN - daje samo NE-RETAIL, TEST verzije OS-a. Zabranjeno je bilo kakvo koriscenje za ne-test environment. Pise, jako cisto, u MSDN licensing. Znaci, moze da ih instalira i koristi programer i tester - ali ako ima legalnu verziju Flight Simulatora, NEMA PRAVO da koristi taj OS za gaming! (osim ako bash taj gaming nije testiranje neko :)).
MSDNAA - akademski MSDN, zabranuje bilo kakvo for-profit koriscenje. ALI dozvoljava da studenti koriste OS kao retail kuci.
MSDN Ultimate daje jednu Retail licencu za Office - ovo nisam shvatio bash.... jer u sustini dobija se Office za production koriscenje, ali ne i OS.

Ovo su jos i najotvorenije moguce licence za koje sam naveo - tesnije licence tipa BizSpark jos manje dozvoljavaju. Npr. resale je potpuno zabranjen.

Jos jedna stvar koja me nervira je ta kada skidam neki program sa interneta u chrome, kada zavrsi download otvorim ga da se pokrene instalacija, ali posto sam ja u Metro a instalacija krece u klasican UI, kod mene se nista ne desava i moram da izadjem iz Chrome i Metro pa da idem u klasican UI da bi nastavio instalaciju skinutog programa. Da li je i kod vas isto?

Koliko ja znam, parafrazirano, MSDNAA licenca ti zabranjuje da praviš profit pomoću softvera koji dobiješ. Sve drugo bi trebalo da je isto kao kod OEM verzije.

Upravo tako, uz napomenu da je MSDN != MSDNAA.
Alfaunits je precizno objasnio.

Licence dobijene kroz studentski MSDNAA se mogu koristiti i na licnom racunaru, i to cak i nakon zavrsetka studija, s'tim sto se naravno ne mogu dobijati nove (za nove verzije Win-a npr).

Upravo tako, uz napomenu da je MSDN != MSDNAA.
Alfaunits je precizno objasnio.

Licence dobijene kroz studentski MSDNAA se mogu koristiti i na licnom racunaru, i to cak i nakon zavrsetka studija, s'tim sto se naravno ne mogu dobijati nove (za nove verzije Win-a npr).

To bas i nije tacno, ja vise nisam na jednom faxu, a imam msdn za 7 i 8 i sve ostalo sto ide... a nisam na tom faxu vec 4 godine. Mada i na pmf-u imam isto.

To bas i nije tacno, ja vise nisam na jednom faxu, a imam msdn za 7 i 8 i sve ostalo sto ide... a nisam na tom faxu vec 4 godine. Mada i na pmf-u imam isto.

Onda ti nisu ukinuli nalog a trebali su :). Na ETF-u gubiš pristup ako ne upišeš sledeću godinu ili ako završiš studije.

Ja sam tek sada video da su u Windows Defender na Windows 8 ubacili i antivirus, koji cu i koristiti, necu instalirati nista drugo. :)

Prilozi

• antivirus.jpg
    antivirus.jpg
    95.7 KB · Pregleda: 204
Јел пробао неко Activate Windows by phone? Изгледа да људи успевају да активирају осмицу ових дана..

Nazad
Vrh Dno