Šta je novo?

Windows 8

bas su brzi! :)

Koliko kontam, izgleda da će RTM biti značajno brži od Release Preview verzije i doneće dosta novina.

Tj. neke od tih stvari verovatno su bile po defaultu isključene do sada, a sada kada je sve to sazrelo Microsoft ih je ubacio i uključio.

Koje su konkretne prednosti u odnosu na sedmicu, nisam pratio uopste..

Da ne čitaš svih 50 i koliko već strana:

Noviji je!
Ima broj verzije veći za jedan!!!!
Ima više plave boje!
Noviji je!!!1!11

Taj fazon a :D

trollface.png

Ima prednosti (bolja reč je "različitosti") u odnosu na 7, Vistu , XP,... dovoljno da se ispiše pola strane. Od značajnijih treba pomenuti upadljivo brži odziv i reagovanje (makar kad je sistem nov i neizdrndan), manja hardverska zahtevnost (ili bar ista kao 7), task menadžer.

Jedva čekam da vidim prve testove RTM verzije, evo brojimo dane do pojavljivanja finalne Windows 8-ce. Po ranijim glasinama, prva nedelja avgusta je vreme kada će Microsoft kompajlirati poslednji RTM build, što će ujedno biti finalni build sa oznakom, najverovatnije Microsoft Windows 6.2.8600.

Koliko ova prica o znacajno boljem frejmrejtu u igrama ima smisla? Da li ce to vaziti i za stare igre? Malo mi je tesko da poverujem u to...

A gde si ti procitao da ce biti bolji FPS u igrama ? Meni samo deluje da ce sam Win UI da radi brze/glatkije.

Aha, onda my bad :) Sto je babi milo... :D

Po komentarima na tom linku vidim da ipak nista od klasicnog desktopa?

Btw jer ce i RTM verzija biti free za probu kao ovaj Consumer Preview ?
I dokle su uopste aktivne te instalacije ?

Btw jer ce i RTM verzija biti free za probu kao ovaj Consumer Preview ?
I dokle su uopste aktivne te instalacije ?

Da, kao i Windows 7, biće TRIAL period od 30 ili 90 dana, videćemo na šta će se Microsoft odlučiti. Posle toga ili ga kupiš ili napraviš image i svaki put vraćaš sistem u prvobitno stanje,pred istek trial perioda. Tako nikad nećeš morati da platiš Windows 8, jedino ako se Microsoft toga doseti pa te otkrije. :)

Aha, pa dobro videcemo sta ce biti, Consumer Preview je aktivan do 15 januara tako da snjim barem ima fore :D

Da ne čitaš svih 50 i koliko već strana:

Noviji je!
Ima broj verzije veći za jedan!!!!
Ima više plave boje!
Noviji je!!!1!11

Auuuuu, sve to!
Pa to prevazilazi sva moja ocekivanja, posebno me manjak plave u sedmici brinuo!
Nadam se da ce nebo plava moci da se klokne u azur plavo u finalnoj verziji!
Odma cu da metnem neku verziju!
Fala RazbojNiche!
:d

Da, kao i Windows 7, biće TRIAL period od 30 ili 90 dana, videćemo na šta će se Microsoft odlučiti. Posle toga ili ga kupiš ili napraviš image i svaki put vraćaš sistem u prvobitno stanje,pred istek trial perioda. Tako nikad nećeš morati da platiš Windows 8, jedino ako se Microsoft toga doseti pa te otkrije. :)

I nije bas neko elegantno rjesenje da vracas na pocetno stanje, a za tih 30 ili 90 dana si instalirao programe, imas neke fajlove i sl...

Nije mi bas najjasnije o cemu prica taj covek i na sta se konkretno zali.

ne znam, ali mene iskreno zanima samo da propadne microsoft i da se proizvođači igra okrenu linuxu. neću da plaćam operativni sistem 200 evra da bih mogao da se igram samo...

Nije da branim Microsoft, ali ocekivati besplatnu distribuciju Linuxa koja bi potpuno zamenila ono sto trenutno radi Windows... preterivanje.

Nije da branim Microsoft, ali ocekivati besplatnu distribuciju Linuxa koja bi potpuno zamenila ono sto trenutno radi Windows... preterivanje.
a ja zaista ne zna šta to kućnom korisniku windows toliko pruža što linux ne može?

jel imaš internet i muldimediju? imaš. jel imaš office? imaš. jel imaš viruse? NEMAŠ! jel imaš igre? NEMAŠ! samo to fali linuxu da postane odličan os za kućne korisnike. onaj kome trebaju specijalni alati koji rade samo pod windowsom je firma i njemu bih naplatio windows 800 evra a ne 200, jer on na tome zarađuje... zašto ja koji samo želim da surfujem internetom i igram igre moram da koristim taj isti windows i da ga platim, kad imam besplatni os koji je savršeno sposoban sve to da uradi.

after all ne vidim kako proizvođači igara ne shvataju da ako korisnik ne mora da plati os onda će lakše da odreši kesu za neku igru, pa će biti manje piraterije....

+1

Erm... ne bas. Nije tako povezano. A i apgrejd verzija osmice je nesto smesno, tipa 15 dolara. Za nesto sto se toliko dugo razvijalo i donosi toliko novina, to je smesno. Na kraju krajeva, niko te ne tera da platis ako neces, koristi piraCku verziju... neces goreti u paklu (samo) zbog toga.

Ti u windowsu placas gomilu stvari koje dobijes u samoj instalaciji i plus naravno OS na koji si navikao, koji je user friendly, nasminkan, drajvere za sve zivo... ne kazem da Linux to nije, jer ima strava distribucija, ali ja nisam mogao da se naviknem ni na OSX koji je isto tako lep kao i Windows. Jednostavno, 20 godina navike ucinilo je svoje.

Meni i dalje nije jasno sta zameraju toliko Microsoftu i sta zapravo hoce... Ako im smeta samo interfejs onda je to stvarno apsurdno.

Nazad
Vrh Dno