- Učlanjen(a)
- 09.01.2011
- Poena
- 585
Mene zanima razlika između obične i pro verzije, tj. da li će u pro verziji biti podrazumevan standardni (pa makar i bez starta) ili metro interfejs?
@Mare
OK, a znaš li možda da li će metro biti default i na enterprise verziji?
Ne sumnjam ja da će se u svakodnevnoj kućnoj upotrebi metro vremenom pokazati kao korisna stvar, ali šta je sa poslovnom primenom? OK, znam da može (ili da će moći) sve da se vrati na izgled sedmice, ali bar u Enterprise verziji metro ne bi trebalo da bude podrazumevano okruženje.
@Mare
OK, a znaš li možda da li će metro biti default i na enterprise verziji?
Ne sumnjam ja da će se u svakodnevnoj kućnoj upotrebi metro vremenom pokazati kao korisna stvar, ali šta je sa poslovnom primenom? OK, znam da može (ili da će moći) sve da se vrati na izgled sedmice, ali bar u Enterprise verziji metro ne bi trebalo da bude podrazumevano okruženje.
Cak i na serveru je metro aktivan i nema start dugmeta, tako da ne ocekuj na bilo kojoj verziji Windows 8 da nema metro.
Ono sto meni smeta je dizajn namenjen ocigledno uredjajima od 10 incha, kao da su svi zaboravili da ima i ljudi sa 23+ inca full HD monitorima kojima 8-12 ili 16 tile-ova sa imenima aplikacija bas nista ne znaci ako na to mesto moze da stane 100+ ikonca za startovanje svega...
Ne zezaj... 1280x800 je minimalna moguca rezolucija bilo kojeg PC-a danas i to za low end laptop, neka normalna laptop rez jeste 1366x768, a na desktopu vlada full HD. Moguce da neki manji uredjaji od 13" imaju manju rezoluciju ali to je bottom line ponuda... pa moj DELL 15' iz 2005-e (ili bese 2004) ima 1920x1200... a nije bio high end.
Ne zezam ja nimalo vec ste vi ocigledno u iluziji da je vas desktop ili eventualno vasa okolina "prosek".
1366x768 jeste najcesce koriscena rezolucija po GlobalStats (sto ne znaci da je uopste najcesce koriscena jer dosta racunara i ne izlazi na net).
Medjutim, rezolucije ISPOD 1366x768 cine >50% korisnika. Sta vise do skora je 1024x768 bila najcesca rezolucija sa >20% korisnika.
Shvatite da ne mogu svi da vide na 1366x768 - cak dobar broje ne moze ni na 1024x768![]()
Kako je javljeno u posljednjem izdanju Windows Weekly netcasta, Microsoft bi mogao odustati od maloprodajne ('retail') verzije svog novog operativnog sistema, uz prebacivanje fokusa na OEM verzije i opcije nadogradnje sa starijih verzija Windowsa...
Pa znam to, verovatno i dalje vise ima CRT-a, ali mi pricamo o ljudima koji imaju racunar dovoljno jak da podrzi OS najnovije generacije, tako da oni sigurno imaju komp od bar 2 GB RAM-a, a ta konfiguracija je postala aktuelna sa C2D, a ti procesori su isli u masine koje su masovno na LCD, koji mahom pocinju sa 1280x1024 (cak i prve serije 17", jedino neke 15" i neki junk laptopovi sa sredine 2000ih imaju manje)...
kako mogu da narezem butabilam disk sa .iso fajla. nemam nero ni neki slican program nego iz W8 direktno na dvd.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari