Šta je novo?

Windows 8

Nije sija nego vrat. :) Bitno je da ga tamo nema a ovde ga ima, i kako stvari stoje to se nece skoro promeniti kada su aplikacije u pitanju.

Poslednja izmena:
Nemas sve na mac, ali u svakom slucaju neuporedivo je bolja situacija nego na linuxu, plus imas i neke kvalitetne programe koji su samo za mac.
A ja koristim i win i mac.

Poslednja izmena:
Linux is hip, Windows is so mainstream maaann...

Probao sam W8 i u poćetku mi nije bilo jasno zašto je u potpunosti izmenjen interfejs i način na koji smo do sada koristili Windowse. Ali posle toga sam jednom prilikom instalirao prijatelju "All-in-one" MSI 24" računar sa ekranom osetljivim na dodoir i tada mi je postalo jasno da je W8 pripremljen baš za takve raćunare koji će se ubududuće, verovatno, sve više koristiti. Ikone i otvaranja raznih prozora igrajući se sa površinom ekrana je, bar meni, pričinilo veliko zadovoljstvo. Možda je to stvar ukusa, ali sedeti pred velikim monitorom i pipkati po velikim ikonama je veoma prijatan doživljaj. Mislim da W8 ne treba ni koristiti na monitorima koji nisu osetljivi na dodir.

Sumnjam da je Microsoft imao na umu pipkanje ekrana za desktop, ali to jeste jedna potencijalna grana razvoja koja do sada nije eksploatisana - sto zbog skupih panela sto zbog nedostatka podrske.

Mislim da su oni vrlo svesno zrtvovali odredjen broj korisnika kod kojih ce nov UI da naidje na otpor, kako bi napravili jedinstveno okruzenje koje ce da ucini njihove prenosne uredjaje prijemcivijim i prirodnijim za koriscenje vecini casual korisnika. Mislim da se Microsoft na taj potez odlucio pod prinudom konkurencije iz Apple-a, a za sada mi to izgleda kao ideja koja ima vrlo dobru perspektivu, iskoristiti ogromnu bazu desktop korisnika za laksi prodor na trziste prenosnih uredjaja koje se najbrze razvija i pruza najvecu perspektivu za dugorocni profit. Tu je takodje i gaming industrija jer imaju veoma dobru startnu poziciju za sledecu generaciju konzola.

Probao sam W8 i u poćetku mi nije bilo jasno zašto je u potpunosti izmenjen interfejs i način na koji smo do sada koristili Windowse. Ali posle toga sam jednom prilikom instalirao prijatelju "All-in-one" MSI 24" računar sa ekranom osetljivim na dodoir i tada mi je postalo jasno da je W8 pripremljen baš za takve raćunare koji će se ubududuće, verovatno, sve više koristiti. Ikone i otvaranja raznih prozora igrajući se sa površinom ekrana je, bar meni, pričinilo veliko zadovoljstvo. Možda je to stvar ukusa, ali sedeti pred velikim monitorom i pipkati po velikim ikonama je veoma prijatan doživljaj. Mislim da W8 ne treba ni koristiti na monitorima koji nisu osetljivi na dodir.

Jeste vrlo prijatno... prvih 10 minuta. Ruka se brzo zamori. Imam HP Touchsmart na poslu, znam o čemu pričam. Dodir je za male ekrane, uređaje koji se drže u ruci, ne za monitor.

Kad kuckas samo YT, i prelistavas FB.... mozak ne radi dovoljno brzo da shvati da se ruka umori :D

Jel' moze neko od vas koji je instalirao najnoviju dostupnu verziju 8-ce da isproba na Command Promptu sledece:
FLTMC
(pa javite output - treba Full Admin privilege)
Zanima me da li je dodato nesto za cloud storage u samom OS-u.

Kad bi mogao da procuri rtm?

Ne zna se...treba da RTM bude završen do negde 6 avgusta, a ko zna da li će uopšte i procureti...

Ja sam na svom kompu do nedavno drzao prvi procureli rtm sedmice :) i to sam se teskom mukom nakanio da instaliram os samo zbog ssd-a. Nadam se da ce i osmica biti tako savrseno stabilna.

osim sto je sutra 31. :)

moguce, ali sigurno ce procuretiu narednih 10ak dana

ovaj lik vec ima taj RTM? :)

http://forums.mydigitallife.info/threads/35253-New-Windows-8-RTM-information-and-screenshots-leak-RTM-is-almost-completed/page10?p=599608&viewfull=1#post599608

9c0da5a2257096f30dc00e4f8d235955e.PNG

Poslednja izmena:
Neka nam je Bog u pomoci...

Ajde ne k****j. Kao da će svet propasti zato što izlazi Win 8. Kome se ne sviđa, ne mora da pređe na njega. As simple as that. Ostanite na Win 2000/Win XP/Win 7, niko vas ne tera da koristite Win 8.

Ma svi ce preci na win 8, pre ili kasnije, samo sto neki tesko prihvataju nove stvari.

Ajde ne k****j. Kao da će svet propasti zato što izlazi Win 8. Kome se ne sviđa, ne mora da pređe na njega. As simple as that. Ostanite na Win 2000/Win XP/Win 7, niko vas ne tera da koristite Win 8.

Verovatno se zezao jer je neko pomenuo OKTOBAR :)

A šta je smešno u vezi oktobra? Ne kapiram...

wzor

Management of Microsoft Corporation today (July 31, 2012) notified its employees about what the final RTM version of Microsoft Windows 8 will be available for them to download and install tomorrow! ie, August 1, 2012 ("..... RTM version will be available tomorrow ......"), while corporate customers (MVLS) will have access to distributions from August 6 ...
We have previously reported that Microsoft's employees have been given the keys to install the final version of Windows 8 RTM ...

a koji dan posle i leak verovatno D:

wzor

Management of Microsoft Corporation today (July 31, 2012) notified its employees about what the final RTM version of Microsoft Windows 8 will be available for them to download and install tomorrow! ie, August 1, 2012 ("..... RTM version will be available tomorrow ......"), while corporate customers (MVLS) will have access to distributions from August 6 ...
We have previously reported that Microsoft's employees have been given the keys to install the final version of Windows 8 RTM ...

a koji dan posle i leak verovatno D:
Isti dan ide i leak :)

Nazad
Vrh Dno