Šta je novo?

Windows 8

Ja sam sve programe koji su mi bili i na sedmici instalirao i ovde i svi rade!Ne radi samo jedan mali gadzet,onaj netvork meter-ne znam zasto_Ovo je po meni sedmica koja je malo promenjena(za ono ispod haube ne znam) i kojoj je dodat metro,koji je po meni totalno ne potreban.Verujem da kad izadje finalna verzija,neko pametan ce se vec naci da napravi tako da jednostavno iskljucis metro i da to bude cist OS.

@gorgilije, kakva je situacija sa driverima za graficku, vidim da si na 6850, moze li da se instalira CCC?
Za 79xx nema jos uvek nista, probao sve sto se moze ali osmica vidi samo genericki ms-ov driver, a o CCC tek nema ni govora, pa sam bio prinudjen da se vratim na sedmicu. Citao sam da je bolja situacija sa 6xxx serijom, ali ti iz prve ruke reci..

Da,radi bez problema,skinuo sam one drivere za ovu verziju win-a,i lepo rade.I CCC se lepo instalirao,pikao sam malo BF3 i fino sljaka.

Meni je javio sledece nekompatibilnosti kada sam pokrenuo file : Windows8-ReleasePreview-UpgradeAssistant

Da li je taj UEFi bios toliko vazan za Operativni sistem ?
Ne daju mi se 350 € za 2500K + neku Z68 plocu.., jer u sustini necu nista revolucionarno
hardverski bolje dobiti u odnosu na moj I7-860 + P55 UD5.

Hvala.

Nista novo u odnosu na sedmicu , osim sto sam primetio da mi zauzima cak 17GB a instalirao sam svega par programa!

Druga stvar je ta da vidim da traje samo do 16 januara 2013 , ali nema veze koristicu je dok ne izadje sledeca verzija!

http://i45.tinypic.com/rr5sso.png

Jel jos nekom zauzima 17GB ili samo meni? Instalirao sam driver za NVIDIU on je oko 200 i nesto megabajta i par programa ,pretpostavljam da nije vise od 16GB default zauzela 8-ica(zajedno sa drajverima 17GB) kad bi obrisao drajvere bilo bi oko 16 do 16 i po GB!

Sto tice drajvera i programa svi rade od 7-ice ako neki ne radi samo mu na properties na compitability stavim windows 7 i radi odma!

http://i47.tinypic.com/2ch751d.png

Meni je javio sledece nekompatibilnosti kada sam pokrenuo file : Windows8-ReleasePreview-UpgradeAssistant

Ne daju mi se 350 € za 2500K + neku Z68 plocu.., jer u sustini necu nista revolucionarno

Hvala.

Mislis na Secure Boot deo? Za obicnog korisnika nebitna - mozda cak i nepozeljna stvar!

Dozvoljava li dual boot opciju sa nekim od linux sistema ili ne

Ok.
Probacu ovaj RC, kao upgrade preko Win 7 pro.
U svakom slucaju sam uradio ghost hard disk u image...

Hvala.
A i F-Secure radi kako treba na Win 8, btw. Kao i Daemon Tools.

Vraćam sedmicu , počele su ponekad povremeno neko boje da mi se pojavljuju odkad sam instalirao na laptopu drajver za INTEL HD 3000 , a i wireless mi baguje , vidi se da je osmica ustvari sedmica sa nabudženima forama za tablet!

Mogli su da osmisle nešto tipa "Windows 7 tablet pack" ili tako nešto pošto im je ovo totalni promašaj , vidi se da je ovaj windows za tablete , najverovatnije je osmišljen iz straha da Android ne preuzme tržište sa tabletima!

Ko hoće sedmicu sa nabudženim forama za tablet neka instalira osmicu , ako budu nekad u budućnosti izbacili te tablet fore možda instaliram do tada ću sedmicu koristiti!

Zbog cega ti je bitna toliko boot brzina,kad da ces ga gasiti 200 puta dnevno? Rekao bih da na non uefi i non ssd sistemima je potpuno isto,barem ja nisam primetio nikakvo ubrzanje. Otpimizovaniji jeste,i rekao bih da je sistem generalno zivahniji.
3 pitanje je nebitno jos od 2003 godine.

Kako da "izbegnem" ono dosadno logovanje u win?Stalno mi trazi lozinku.Kako da ga disejblujem?

Ljudi jel brze bootuje windows 8 ili 7? Koliko je brza 8? Jel brza od 7 , jel zazuima vise rama? Hvala :)

О да. Од биоса до логин скрина једва 4 секунде. РАМа око 100МБ мање од седмице, небитно, имаш осећај да је све доста брже :)

Pa palim ga 10 puta dnevno pa me zanima koliko vremena odlazi na to a i ovako imam ssd tako da je to kod mene i na windows 7 ok, ali opet par sekundi ustede je uvek dobrodoslo :) Hvala u svakom slucaju :)

A jel instalacija preko consumer preview-a brise ceo hard?

Meni na pocetku instalacije trazi serial. Izgleda da ja ne znam nesto sto svi znaju. :) Moze neka mala pomoc na PM?

Poslednja izmena:
Čitao sam neke review na netu, negde piše da se sve briše, pa zato pitam.

Proba sam i zadržao svoj utisaj nije funkcionalano okruženje za deskop/laptop računare a sitna poboljšanja koja donosi sa sobom ovo sasvim poništava..
PS: U finalnoj verziji neće biti aera ukida se zbog uštede u potrošnji baterija..
Možda kupim tablet sa win 8 a opet možda ne već neki drugi ali sa win 8 sigurno neću menjati win 7

О да. Од биоса до логин скрина једва 4 секунде. РАМа око 100МБ мање од седмице, небитно, имаш осећај да је све доста брже :)
Konfiguracija? Pretpostavljam da je to onaj secure boot,ili kako vec?

Secure Boot je nesto sasvim trece.
To sto njemu dize za 4 sekunde je zato sto verovatno dize sistem iz one njihove hibridne hibernacije a i verovatno je sam windows u pitanju bez mnogo programa instaliranih ;)

Konfiguracija? Pretpostavljam da je to onaj secure boot,ili kako vec?

Конфигурација - туга. Требало би да је истакнута под "Моја машина". Тај нормални shutdown је убрзан, рестарт је (нажалост) отприлике исти као на седмици.

Свакако бих препоручио да испробате ову осмицу. Видим да већина по нету углавном пљује по Метро-у, али он дефинитивно није неупотребљив и нефункционалан као што говоре. Ту ми се може налазити све што је потребно да знам, видим, чујем.. (нпр. не морам да палим Хром па куцам РХМЗ, па још пар кликова на њиховом сајту само да бих сазнао колика је тренутна температура; на Старт скрину ми је Weather App са идентичним подацима). Пример јесте баналан, ал ето, лепо осликава предност Метроа у таквим и сличним ситацијама.

Али, оно што осмици дефинитивно треба, то су брже и боље апликације. Моја једина замерка.
Надам се да ће до ГА тамо "for the holidays" (што би рекао Синофски на њиховом Б8 блогу), бити то сређено и да ће се у Windows Store-у налазити велики број квалитетних, fast and fluid апликација.

Уколико тако буде, таблет + Windows 8 = мој избор.

Kako vreme prolazi sve vise mi se svidja metro,rekao bih da je veoma praktican. Doduse par aplikacija su lose organizovane,recimo mail,da nije bilo gugla,ne bih znao da na win+i se otvara side panel,u kojem mogu da addujem gmail acc. I messenger je uzas,interfejs i ova ljbicasta boja su cist promasaj.

Kako vreme prolazi sve vise mi se svidja metro,rekao bih da je veoma praktican. Doduse par aplikacija su lose organizovane,recimo mail,da nije bilo gugla,ne bih znao da na win+i se otvara side panel,u kojem mogu da addujem gmail acc. I messenger je uzas,interfejs i ova ljbicasta boja su cist promasaj.

oh snap ! :p sta bi?:D

Par zapazanja:

Update sa Consumer Preview nije moguc, sve se instalira od 0, mnogo losije "upija" drajvere prethodnih OS, recimo mobility radeon x300 nikako nisam uspeo da nateram da radi sa bilo cim sem generic drajvera sto je uzas, em nemam native rezoluciju em presporo crtaju, neke razlike zaista nema u odnosu na CP, sto ce reci ko se igrao sa CP sad nema nesto posebno novo da vidi... vizuelno to je to i mnogo je manja razlika nego je bila Dev. Preview i CP verzije.

PS. Ako neko ima ideju za x300 nek javi :)

Ne znam kako vama, ali meni je vec dva putao pao sistem, pobrljavi "internet security" ne moze nista da se podesava, sve nestane iz tog taba, ne moze ni jedan program da se pokrene (zbog toga)... Da li ja nesto s****m, ili je po sistemu "moze svakom da se desi, ali eto desi se meni"?

Vrh Dno