Šta je novo?

Windows 8

haha veseloooooo

drugarica hoće da kupi transformer prime, a ja joj kažem čekaj win 8 da vidimo šta će biti... ma važi što će da čeka :D

Meni je svaki novi windows od 3.1 bio veliki napredak u odnosu na prethodni, ali osmica je stvarno bez veze. Oni tabovi ne mogu onako. Nadam se da ce izaci neka opcija da se koristi normalan ne-retardiran dizajn, kao su i do sad mogli start i taskbar da se vrate na prosle verzije.

nisam bas upucen,pa ako hoce neko da mi kaze kad izlazi beta verzija,mnogo je 60 strana da citam!? :)

Poslednja izmena:
Postoje programčići koji vraćaju stari Start meni.

ako mogu samo da kazem da se ovde ne radi o "start meniju" vec o tome da li ce Microsoft uspeti da se UBACI na tablet trziste (cak i po cenu da SADA* zrtvuje deo desktop trzista)

*SADA velikim slovima jer ce desktop trziste ionako opasti u korist tablet trzista.

maaaaaa bas nas briga za tablet..... a siguran sam da ce uspeti jer sam imao konatakata sa ljudima koji kupuju tablete ovde i svi CMIZDRE jer su ocekivali windows kompatibiliti

^Kad bi samo znali da je Win8 za tablete u stvari macka u dzaku.

pa stvarno... zamislite razocarenje ljudi kada kupe windows 8 tablet i shvate da to zapravo nije to. da je taj windows 8 isto toliko windows koliko je android windows. mozda malo vise :)

jedina prednost koju ja tu vidim su eventualni softverski update-ovi. ako ce se taj windows na tabletu updateovati kao i recimo ovaj win 7 desktop, onda je to mnogo bolje i elegantnije i od androida i od ios-a.

Google pregovara sa proizvodjacima Android uredjaja da odustanu od customizacija i da prave uredjaje koji su cist Google Android. Ako bi se tako postavile stvari, Androidi bi brze dobijali update.

Nego, sada je postao trend da se uredjaji zakljucavaju i da se korisnicima onemogucava da instaliraju svasta nesto. Android je za sada najvise otvoren, mada kupci ne mogu da uklone preinstalirani bloatware. Sta Microsoft planira sa Win8 za tablete? Da li ce da zakljucavaju uredjaje i moci ces da kupujes samo apps sa Windows Marketplace-a ili ce omoguciti slobodno instaliranje aplikacija?

Google pregovara sa proizvodjacima Android uredjaja da odustanu od customizacija i da prave uredjaje koji su cist Google Android. Ako bi se tako postavile stvari, Androidi bi brze dobijali update.

sjajna vest! ;)

Jeste. Nadam se da će, pre svega, HTC i Samsung imati sluha, ali sumnjam.

Sredinom juna izlazi zvanican windows 8 update disk. Koliko sam procitao samo za korisnike koji
su u nekom kolicinskom nacinu licenciranja.

Videćemo, imam technet pretplatu preko VL, trebao bi i meni, valjda, da se pojavi.

Lepse je izgledao win98 od ovoga.
Previshe natrpan i zbunjujuc interfejs,po meni korak unazad i po izgledau i po funkcionalnosti

mislim, da STA GOD da izbace, bice negativni komentari :D

na osnovu one male slike nista ne mogu da procenim, niti ce ono biti finalan dizajn, zasto ljudi odmah skacu pred rudu...

Poslednja izmena:
Izgleda totalno fuj. Neće sigurno da ga izmene nešto drastično u Finalu.

Meni je ovo sto se tice dizajna jedna velika papazjanija. Ja ne znam koji stil oni guraju na kraju. Da li je to flat u par boja, malo manje flat u vise boja ili nesto trece. Nekad je MS imao zaista dobre UI dizajnere, a sada...

PS. Ne znam da li ste videli novi GUI za VS2011. Majko moja, kao da sam upalio 386 i Win 3.11 (koji je i lepsi).

Meni je ovo sto se tice dizajna jedna velika papazjanija. Ja ne znam koji stil oni guraju na kraju. Da li je to flat u par boja, malo manje flat u vise boja ili nesto trece. Nekad je MS imao zaista dobre UI dizajnere, a sada...

PS. Ne znam da li ste videli novi GUI za VS2011. Majko moja, kao da sam upalio 386 i Win 3.11 (koji je i lepsi).

ne znam da li si video VS2011 GUI za RC ....dosta dobrih komentara sa svih strana, tako da si definitivno u manjini :p
http://blogs.msdn.com/b/visualstudio/archive/2012/05/08/visual-studio-11-user-interface-updates-coming-in-rc.aspx

Mozda zato sto ljudi koji setaju ovim forumom nisu nimalo ciljna grupa?

Ja sam vec ga otpiso cekam windows 9 :D

Nazad
Vrh Dno