Šta je novo?

Windows 8

Brate pa sa microsoftovog sajta. a bio je I link na forumu.
I mene to buni, pretpostavljam da nema veze to sto mi je na sam dan islaka 8ce W7 prsao, nisam nista mogao da radim u njemu nista nije hteo da otvori. vec sam napomenuo da sam iz safe moda skidao 8cu I rezao na cd. ako to ima veze.
veceras cu da proban novu 8cu koju sam skinuo malo pre.

hardware ti riknjava 99% vidi samo sta te zeza moguce da je Sata kabl (imao sam taj problem) isto masina uspori boga i oca mada i prjatelj je imao problem bas sa HDD-om a isti simtomi kao tvoji ;-)

Jedva su poslovne korisnike ubedili da predju sa xp-a na w7. Obzirom na drasticne promene u w8, pitam se samo kako ce ih ubediti da ponovo promene os. Troskovi obuke poslovnih korisnika za rad u w8 ce biti ogromni.
Jedino da izbace neki w8 biznis u kome je metro iskljucen, ali onda i nema potrebe za novim OS-om. W8 je trebao da bude samo za tablet uredjaje i ne trebaju da guraju u desktop segment.
Ili su trebali da izbace Win8 Tablet Edition, i klasican za Desktop/Business usere.

ne slažem se da su trebali dva sistema da prave. hoću bre iste programe i kući i gde god da krenem, dva ista sistema. hoću da kad sam kući povežem tablet na veliki ekran i da koristim full operativni sistem. ono što ubuntu / android rade je lepo, da kad staviš uređaj u dok imaš ubuntu, a inače android, ali je mnogo bolje da je to sve u stvari isti sistem. kažem za to čekam x86 procesor za tablet ili arm procesor za desktop. apsolutno mi je svejedno, samo želim da i u džepu i na stolu imam isto.

Ili su trebali da izbace Win8 Tablet Edition, i klasican za Desktop/Business usere.

to bi bilo ravno samoubistvu (iako je najlogicnije iz perspektive korisnika).

buduci da sad kasne par godina sa Tablet OS-om, sta mislis sta bi se desilo da izbace OS samo za tablete? (hint: isto sto se desilo i sa Windows Phone 7 u smartphone sferi)

vec sam pitao ranije: da li aplikacije za Windows Phone 7 mogu da rade na Windows 8?
ako ne mogu, Microsoft ima TRI operativna sistema, jedino sto su Tablet i Desktop OS upakovani u jedan proizvod jer im je to najbolja sansa (da ne kazem: jedina) da sutra udju na tablet trziste.

ne slažem se da su trebali dva sistema da prave. hoću bre iste programe i kući i gde god da krenem, dva ista sistema. hoću da kad sam kući povežem tablet na veliki ekran i da koristim full operativni sistem. ono što ubuntu / android rade je lepo, da kad staviš uređaj u dok imaš ubuntu, a inače android, ali je mnogo bolje da je to sve u stvari isti sistem. kažem za to čekam x86 procesor za tablet ili arm procesor za desktop. apsolutno mi je svejedno, samo želim da i u džepu i na stolu imam isto.

to bi bilo ravno samoubistvu (iako je najlogicnije iz perspektive korisnika).

buduci da sad kasne par godina sa Tablet OS-om, sta mislis sta bi se desilo da izbace OS samo za tablete? (hint: isto sto se desilo i sa Windows Phone 7 u smartphone sferi)

vec sam pitao ranije: da li aplikacije za Windows Phone 7 mogu da rade na Windows 8?
ako ne mogu, Microsoft ima TRI operativna sistema, jedino sto su Tablet i Desktop OS upakovani u jedan proizvod jer im je to najbolja sansa (da ne kazem: jedina) da sutra udju na tablet trziste.

Da pojasnim posto sam pogresno shvacen.
Nisam mislio 2 potpuno "drugacija" OS, vec 2 edicije. Kao sto je recimo ranije postojao Win XP MCE. ;)

Remove Watermark Windows 8 Build 8250

www.mediafire.com/?13h5i7xfl3d8z85

1. Install the <InstallTakeOwnership.reg> from the Take Ownership
2. Take Ownership from the <shell32.dll.mui> file (located @ C:\Windows\System32\en-US)
3. Take Ownership from the <basebrd.dll.mui> file (located @ C:\Windows\Branding\Basebrd\en-US)
4. Close the Windows Explorer completely in order to let the <InstallTakeOwnership> work
5. Copy and replace the <shell32.dll.mui> from the Edited Files to C:\Windows\System32\en-US
6. Copy and replace the <basebrd.dll.mui> from the Edited Files to C:\Windows\Branding\Basebrd\en-US
7. Start the Command prompt with Administrator(right click)
8. Type mcbuilder and wait till its finished
9. Reboot !!
10. Enjoy !!!!

Na kraju kad resetujete samo promenite wallpaper i to je to.

Poslednja izmena:
Da pojasnim posto sam pogresno shvacen.
Nisam mislio 2 potpuno "drugacija" OS, vec 2 edicije. Kao sto je recimo ranije postojao Win XP MCE. ;)

da i ja pojasnim jos malo :) dve edicije operativnog sistema bi sigurno umanjile sansu Microsofta da uspe na Tablet trzistu.

Da pojasnimo još malo, dve edicije već postoje, jedna za desktop računare, druga za telefone. Smisao i jeste da ne postoje više dve edicije.

Igram se vec par dana i moj utisak je za deskop uzas :mad:
Dobro šta je teško da naprave dve verzije ako su zapeli da imaju windows na tablet .

Sad skakućem u dva okruženja umesto jednim..
Ovo nece ici na deskopu a na tablet vec zamišljam korisnika kad upadne u aero ..
Na tablet još možda prodje na deskopu nema šanse
Sve bi bilo lepo kad bi windows pri instalaciji prepoznavo uredjaj i optimizovao sam sebe .Šta ce metro na deskopu izgleda ružno i samo usporava rad ,nemam ništa protiv stoji negde sa strane kao windows medija centar ali ovako mi samo usporava rad .
Koristio sam i linux i mac osx ,android ali ovo je neopisiva glupost
Ni u ludilu ne bi presao sa njega ..u ovom stanju .
Zašto da predjem da stvari radim 15% sporije neka hvala .
za samo sat vremena sam ovladao win 7 i vrlo sam fleksibilan po prirodu koristim ga vec par dan i ovo je djubre za deskop i to za profi i neukog korisnika .
Mogu da ga uredim da izgleda kao win 7 ali stvarno jesu oni normalni ja da ga optimizujem :mad:

Poslednja izmena:
Svaka ti je na mestu, samo si trebao da kuckas sa manje zurbe ;)

Ocigledno neznaju napraviti dva sistema zaredom uspesna uvek jedan fail :D

Ja sam se polako navikao na Metro UI, mada ga i ne koristim previše. Da je nekonzistentan, to stoji, ali nije baš toliko loše.

Ja sam se polako navikao na Metro UI, mada ga i ne koristim previše. Da je nekonzistentan, to stoji, ali nije baš toliko loše.

Opet postavljam pitanje ZAŠTO da bilo ko predje na sistem koji rad usporava 15%.
Malo brže se podiže sistem možeš misliti da zbog 30 sek zagorčaju sebi život KAD su u njemu ..
Za deskop nemaju NIŠTA da ponude sem maloj šačici ljudi koje zanima x box..
Na deskopu/laptopu ovo će teže progurati nego vistu pogotovo kad se zna koliko su neki korisnici kruti ...zapravo vecina je takva.
Očekuju od prostog korisnika da rad u dva okruženja :wall: a od profi da sebi zagorčaju život:wall:
Meni je jasno win 8 je pravljen za tablet a budale koje predju na njega treba da pomognu razvoju apps .Onda će u win 9 da urade ono što treba odmah i šta sam rekao u prethodnom postu da je logično .
Ne hvala nemam nameru da se žrtvujem za njihov prodor na tablet.

Po meni, win8 radi brže od sedmice, nemam nikakvih usporavanja. Posle par dana, navikao sam se na metro, svidja mi se sinhronizacija sa gmailom, pa mi sve sa kalendara odmah na ekranu. Tu je i lock screen koji je zanimljiv, ali i task menadžer. Sve u svemu, zadovoljan sam više nego što sam mislio da ću biti.

Svaki OS radi brzo kad ga tek instaliras. Ajde da vidimo kako ce da se ponasa posle 2-3 meseca.

Samo da napomenem da u pitanju nije bila čista instalacija, već preko sedmice. Svi programi i igrice su tu, pa ne vidim usporavanje.

Probao sam Win 8 za vikend, evo malo komentara:

- instalirao sam ga na obichan hard, ne ssd i pokazao se poprilichno brzim
- Metro je neudoban iz mnogih razloga, osnovni razlog je to shto nije implementiran kao osnova sistema, vec kao neki fancy widget preko desktopa, gde se sve i deshava u "normalnim" programima. Jedini usability Metro shell-a je to shto je korisnicima koji samo idu na net, chitaju mail i gledaju poneki video (tj. pochetnicima) omoguceno da se igraju sa kompom, bez da chachkaju sistemske fajlove i control panel (koji je zaista zavuchen maximalno)
- radi stabilno (shto se i ochekivalo)
- sam sistem sa pointerom na desnoj strani monitora nije intuitivan - poshto nisam znao o njemu nishta, trebalo mi je malo vremena da provalim kako da dodjem do Settings-a u programima...

Iskreno da kazem, razocharan sam ovim shto sam video i brzo se vratio na Win7... Osnovni problem je usability novog shell-a, koji nije do kraja osmishljen i zato treba mnogo vishe vremena za privikavanje i za odredjene manipulacije sa sistemom.

Opet postavljam pitanje ZAŠTO da bilo ko predje na sistem koji rad usporava 15%.
Malo brže se podiže sistem možeš misliti da zbog 30 sek zagorčaju sebi život KAD su u njemu ..
Za deskop nemaju NIŠTA da ponude sem maloj šačici ljudi koje zanima x box..
Na deskopu/laptopu ovo će teže progurati nego vistu pogotovo kad se zna koliko su neki korisnici kruti ...zapravo vecina je takva.
Očekuju od prostog korisnika da rad u dva okruženja :wall: a od profi da sebi zagorčaju život:wall:
Meni je jasno win 8 je pravljen za tablet a budale koje predju na njega treba da pomognu razvoju apps .Onda će u win 9 da urade ono što treba odmah i šta sam rekao u prethodnom postu da je logično .
Ne hvala nemam nameru da se žrtvujem za njihov prodor na tablet.

+1

Ovo nece ici na deskopu a na tablet vec zamišljam korisnika kad upadne u aero ..
Na tablet još možda prodje na deskopu nema šanse
Sve bi bilo lepo kad bi windows pri instalaciji prepoznavo uredjaj i optimizovao sam sebe .Šta ce metro na deskopu izgleda ružno i samo usporava rad ,nemam ništa protiv stoji negde sa strane kao windows medija centar ali ovako mi samo usporava rad .
vi kao da ste svi od reda pali sa drveta! (umesto da vam jabuka padne na glavu :p)

ko ce pisati Metro aplikacije za Microsoft Tablet ako niko nece da kupi microsoft Tablet jer nema apliakcija za isti ?!???

ovo je jedini nacin da Microsoft uvali Metro proizvodjacima hardwarea kao trojanskog konja uz Windows OS i da eventualno software developeri pocnu da pisu software za Metro.

Imaš dileja koliko hoćeš svuda. To su ti oni što pitaju prodavce šta da kupe:). Ne bi verovao koliko ih ima.

Primetio sam jednu korisnu stvar u vezi 8ice, barem za mene je korisna, a to je da gasi hard diskove kada ne rade nista. Buka je sada znatno manja, nema vibracija.
Imam 4 hdd u kucistu + jedan externi.

Probao sam Win 8 za vikend, evo malo komentara:

- instalirao sam ga na obichan hard, ne ssd i pokazao se poprilichno brzim
- Metro je neudoban iz mnogih razloga, osnovni razlog je to shto nije implementiran kao osnova sistema, vec kao neki fancy widget preko desktopa, gde se sve i deshava u "normalnim" programima. Jedini usability Metro shell-a je to shto je korisnicima koji samo idu na net, chitaju mail i gledaju poneki video (tj. pochetnicima) omoguceno da se igraju sa kompom, bez da chachkaju sistemske fajlove i control panel (koji je zaista zavuchen maximalno)
- radi stabilno (shto se i ochekivalo)
- sam sistem sa pointerom na desnoj strani monitora nije intuitivan - poshto nisam znao o njemu nishta, trebalo mi je malo vremena da provalim kako da dodjem do Settings-a u programima...

Iskreno da kazem, razocharan sam ovim shto sam video i brzo se vratio na Win7... Osnovni problem je usability novog shell-a, koji nije do kraja osmishljen i zato treba mnogo vishe vremena za privikavanje i za odredjene manipulacije sa sistemom.

Ovaj Metro shell je u stvari isto ****** ko i onaj App Launcher na MacOS-u - totalno beskorsna i nevidjena glupost...

Primetio sam jednu korisnu stvar u vezi 8ice, barem za mene je korisna, a to je da gasi hard diskove kada ne rade nista. Buka je sada znatno manja, nema vibracija.
Imam 4 hdd u kucistu + jedan externi.

Imaš ovo u Power options i u 7-ci. A i što bi ih gasio ako ne rade ništa nema ni zujanja zar ne?

U win7 je po defoltu namesteno da se hdd gasi posle 20 minuta, prebacio sam na 10 minuta i nisam primetio razliku, particije se momentalno odazivaju i posle pola sata, nivo buke je uvek isti osim kad se upali Diskeper, onda je bas veseleo u kucistu :D. Na win8 kada kliknem na neku od particija cuje se kako se hdd klikce, zahuktava se :) i tek nakon sekundu -dve sadrzaj particije se pojavljuje. Ovo je posebno izrazeno kod externog WD.
Uz to jasno se primecuje razlika u vibracijama i tisini.

meni se to ne sviđa - konstantno gašenje i paljenje hard diskova.... imam jedan sistemski disk i dva "eksterna" tj. standardni interni su u pitanju, stoje mi na stolu pored docka koji je povezan na usb stalno. taj dock mi je koristan i kao usb hub, a kad mi zatreba disk samo ubodem odgovarajući i to je to... tri diska u kućištu da mi rade - neka fala :) plus što napumpavaš radno vreme diskovima bzv. to je ono kad se na oglasima pojavi disk koji je korišćen samo za bekap, a ima 1000 radnih dana :D bekap, aha.

To stalno gašenje i paljenje je nešto najgore što može da se radi hard diskovima, a sve radi uštede 2 zrna struje.

kapiram da nije struja baš u pitanju, nego buka, ne verujem da neko sitničari za strujom toliko :) meni moj metod odgovara, ne bih mogao da držim 5 hard diskova u kućištu nikad, plus što je to onda gomila kablova... ja sam dvd rw izvadio iz velikog kompjutera i prebacio u sekundarni jer mi pravi gužvu za cable management :D :D

Gasila je 7ica hardove i kod mene, pa sam iskljucio tu opciju jer nervira ono cekanje dok se aktivira hard. A kao i za svaki drugi uredjaj, kriticni momenat je paljenje i gasenje.

Nazad
Vrh Dno