Brate pa sa microsoftovog sajta. a bio je I link na forumu.
I mene to buni, pretpostavljam da nema veze to sto mi je na sam dan islaka 8ce W7 prsao, nisam nista mogao da radim u njemu nista nije hteo da otvori. vec sam napomenuo da sam iz safe moda skidao 8cu I rezao na cd. ako to ima veze.
veceras cu da proban novu 8cu koju sam skinuo malo pre.
Ili su trebali da izbace Win8 Tablet Edition, i klasican za Desktop/Business usere.Jedva su poslovne korisnike ubedili da predju sa xp-a na w7. Obzirom na drasticne promene u w8, pitam se samo kako ce ih ubediti da ponovo promene os. Troskovi obuke poslovnih korisnika za rad u w8 ce biti ogromni.
Jedino da izbace neki w8 biznis u kome je metro iskljucen, ali onda i nema potrebe za novim OS-om. W8 je trebao da bude samo za tablet uredjaje i ne trebaju da guraju u desktop segment.
Ili su trebali da izbace Win8 Tablet Edition, i klasican za Desktop/Business usere.
ne slažem se da su trebali dva sistema da prave. hoću bre iste programe i kući i gde god da krenem, dva ista sistema. hoću da kad sam kući povežem tablet na veliki ekran i da koristim full operativni sistem. ono što ubuntu / android rade je lepo, da kad staviš uređaj u dok imaš ubuntu, a inače android, ali je mnogo bolje da je to sve u stvari isti sistem. kažem za to čekam x86 procesor za tablet ili arm procesor za desktop. apsolutno mi je svejedno, samo želim da i u džepu i na stolu imam isto.
to bi bilo ravno samoubistvu (iako je najlogicnije iz perspektive korisnika).
buduci da sad kasne par godina sa Tablet OS-om, sta mislis sta bi se desilo da izbace OS samo za tablete? (hint: isto sto se desilo i sa Windows Phone 7 u smartphone sferi)
vec sam pitao ranije: da li aplikacije za Windows Phone 7 mogu da rade na Windows 8?
ako ne mogu, Microsoft ima TRI operativna sistema, jedino sto su Tablet i Desktop OS upakovani u jedan proizvod jer im je to najbolja sansa (da ne kazem: jedina) da sutra udju na tablet trziste.
Da pojasnim posto sam pogresno shvacen.
Nisam mislio 2 potpuno "drugacija" OS, vec 2 edicije. Kao sto je recimo ranije postojao Win XP MCE.![]()
Ja sam se polako navikao na Metro UI, mada ga i ne koristim previše. Da je nekonzistentan, to stoji, ali nije baš toliko loše.
Opet postavljam pitanje ZAŠTO da bilo ko predje na sistem koji rad usporava 15%.
Malo brže se podiže sistem možeš misliti da zbog 30 sek zagorčaju sebi život KAD su u njemu ..
Za deskop nemaju NIŠTA da ponude sem maloj šačici ljudi koje zanima x box..
Na deskopu/laptopu ovo će teže progurati nego vistu pogotovo kad se zna koliko su neki korisnici kruti ...zapravo vecina je takva.
Očekuju od prostog korisnika da rad u dva okruženja :wall: a od profi da sebi zagorčaju život:wall:
Meni je jasno win 8 je pravljen za tablet a budale koje predju na njega treba da pomognu razvoju apps .Onda će u win 9 da urade ono što treba odmah i šta sam rekao u prethodnom postu da je logično .
Ne hvala nemam nameru da se žrtvujem za njihov prodor na tablet.
vi kao da ste svi od reda pali sa drveta! (umesto da vam jabuka padne na glavuOvo nece ici na deskopu a na tablet vec zamišljam korisnika kad upadne u aero ..
Na tablet još možda prodje na deskopu nema šanse
Sve bi bilo lepo kad bi windows pri instalaciji prepoznavo uredjaj i optimizovao sam sebe .Šta ce metro na deskopu izgleda ružno i samo usporava rad ,nemam ništa protiv stoji negde sa strane kao windows medija centar ali ovako mi samo usporava rad .
Probao sam Win 8 za vikend, evo malo komentara:
- instalirao sam ga na obichan hard, ne ssd i pokazao se poprilichno brzim
- Metro je neudoban iz mnogih razloga, osnovni razlog je to shto nije implementiran kao osnova sistema, vec kao neki fancy widget preko desktopa, gde se sve i deshava u "normalnim" programima. Jedini usability Metro shell-a je to shto je korisnicima koji samo idu na net, chitaju mail i gledaju poneki video (tj. pochetnicima) omoguceno da se igraju sa kompom, bez da chachkaju sistemske fajlove i control panel (koji je zaista zavuchen maximalno)
- radi stabilno (shto se i ochekivalo)
- sam sistem sa pointerom na desnoj strani monitora nije intuitivan - poshto nisam znao o njemu nishta, trebalo mi je malo vremena da provalim kako da dodjem do Settings-a u programima...
Iskreno da kazem, razocharan sam ovim shto sam video i brzo se vratio na Win7... Osnovni problem je usability novog shell-a, koji nije do kraja osmishljen i zato treba mnogo vishe vremena za privikavanje i za odredjene manipulacije sa sistemom.
Primetio sam jednu korisnu stvar u vezi 8ice, barem za mene je korisna, a to je da gasi hard diskove kada ne rade nista. Buka je sada znatno manja, nema vibracija.
Imam 4 hdd u kucistu + jedan externi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari