Brate pa sa microsoftovog sajta. a bio je I link na forumu.
I mene to buni, pretpostavljam da nema veze to sto mi je na sam dan islaka 8ce W7 prsao, nisam nista mogao da radim u njemu nista nije hteo da otvori. vec sam napomenuo da sam iz safe moda skidao 8cu I rezao na cd. ako to ima veze.
veceras cu da proban novu 8cu koju sam skinuo malo pre.
Ili su trebali da izbace Win8 Tablet Edition, i klasican za Desktop/Business usere.Jedva su poslovne korisnike ubedili da predju sa xp-a na w7. Obzirom na drasticne promene u w8, pitam se samo kako ce ih ubediti da ponovo promene os. Troskovi obuke poslovnih korisnika za rad u w8 ce biti ogromni.
Jedino da izbace neki w8 biznis u kome je metro iskljucen, ali onda i nema potrebe za novim OS-om. W8 je trebao da bude samo za tablet uredjaje i ne trebaju da guraju u desktop segment.
Ili su trebali da izbace Win8 Tablet Edition, i klasican za Desktop/Business usere.
ne slažem se da su trebali dva sistema da prave. hoću bre iste programe i kući i gde god da krenem, dva ista sistema. hoću da kad sam kući povežem tablet na veliki ekran i da koristim full operativni sistem. ono što ubuntu / android rade je lepo, da kad staviš uređaj u dok imaš ubuntu, a inače android, ali je mnogo bolje da je to sve u stvari isti sistem. kažem za to čekam x86 procesor za tablet ili arm procesor za desktop. apsolutno mi je svejedno, samo želim da i u džepu i na stolu imam isto.
to bi bilo ravno samoubistvu (iako je najlogicnije iz perspektive korisnika).
buduci da sad kasne par godina sa Tablet OS-om, sta mislis sta bi se desilo da izbace OS samo za tablete? (hint: isto sto se desilo i sa Windows Phone 7 u smartphone sferi)
vec sam pitao ranije: da li aplikacije za Windows Phone 7 mogu da rade na Windows 8?
ako ne mogu, Microsoft ima TRI operativna sistema, jedino sto su Tablet i Desktop OS upakovani u jedan proizvod jer im je to najbolja sansa (da ne kazem: jedina) da sutra udju na tablet trziste.
Da pojasnim posto sam pogresno shvacen.
Nisam mislio 2 potpuno "drugacija" OS, vec 2 edicije. Kao sto je recimo ranije postojao Win XP MCE. 😉
Ja sam se polako navikao na Metro UI, mada ga i ne koristim previše. Da je nekonzistentan, to stoji, ali nije baš toliko loše.
Opet postavljam pitanje ZAŠTO da bilo ko predje na sistem koji rad usporava 15%.
Malo brže se podiže sistem možeš misliti da zbog 30 sek zagorčaju sebi život KAD su u njemu ..
Za deskop nemaju NIŠTA da ponude sem maloj šačici ljudi koje zanima x box..
Na deskopu/laptopu ovo će teže progurati nego vistu pogotovo kad se zna koliko su neki korisnici kruti ...zapravo vecina je takva.
Očekuju od prostog korisnika da rad u dva okruženja :wall: a od profi da sebi zagorčaju život:wall:
Meni je jasno win 8 je pravljen za tablet a budale koje predju na njega treba da pomognu razvoju apps .Onda će u win 9 da urade ono što treba odmah i šta sam rekao u prethodnom postu da je logično .
Ne hvala nemam nameru da se žrtvujem za njihov prodor na tablet.
vi kao da ste svi od reda pali sa drveta! (umesto da vam jabuka padne na glavu 😛)Ovo nece ici na deskopu a na tablet vec zamišljam korisnika kad upadne u aero ..
Na tablet još možda prodje na deskopu nema šanse
Sve bi bilo lepo kad bi windows pri instalaciji prepoznavo uredjaj i optimizovao sam sebe .Šta ce metro na deskopu izgleda ružno i samo usporava rad ,nemam ništa protiv stoji negde sa strane kao windows medija centar ali ovako mi samo usporava rad .
Probao sam Win 8 za vikend, evo malo komentara:
- instalirao sam ga na obichan hard, ne ssd i pokazao se poprilichno brzim
- Metro je neudoban iz mnogih razloga, osnovni razlog je to shto nije implementiran kao osnova sistema, vec kao neki fancy widget preko desktopa, gde se sve i deshava u "normalnim" programima. Jedini usability Metro shell-a je to shto je korisnicima koji samo idu na net, chitaju mail i gledaju poneki video (tj. pochetnicima) omoguceno da se igraju sa kompom, bez da chachkaju sistemske fajlove i control panel (koji je zaista zavuchen maximalno)
- radi stabilno (shto se i ochekivalo)
- sam sistem sa pointerom na desnoj strani monitora nije intuitivan - poshto nisam znao o njemu nishta, trebalo mi je malo vremena da provalim kako da dodjem do Settings-a u programima...
Iskreno da kazem, razocharan sam ovim shto sam video i brzo se vratio na Win7... Osnovni problem je usability novog shell-a, koji nije do kraja osmishljen i zato treba mnogo vishe vremena za privikavanje i za odredjene manipulacije sa sistemom.
Primetio sam jednu korisnu stvar u vezi 8ice, barem za mene je korisna, a to je da gasi hard diskove kada ne rade nista. Buka je sada znatno manja, nema vibracija.
Imam 4 hdd u kucistu + jedan externi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari