Šta je novo?

Windows 8

Kod mene je delimično pukao vmware-tools, jer mi nije davao pristup shared folderima. Posle reinstalacije tools-a je ponovo sve ok.

Instalirao sam al mi nije nashao drajver za ethernet? :(
Imao sam isti problem. Prilikom instalacije moras da izaberes OS tip Windows 7. Medjutim, problem je sto vmware onda koristi onaj easy install koji ne funkcionise sa osmicom i izbacuje gresku kod serijskog broja. Zato je neophodno prvo cekirati opciju "i will install os later", podesiti VM, startovati i onda ubaciti instalacioni disk/iso. Sa ovom instalacijom vmware tools radi ok.

Dakle, da budem malo precizniji, ne instalirati vmware tools ako ste prilikom instalacije stavili "other" :p

Poslednja izmena:
Imao sam isti problem. Prilikom instalacije moras da izaberes OS tip Windows 7. Medjutim, problem je sto vmware onda koristi onaj easy install koji ne funkcionise sa osmicom i izbacuje gresku kod serijskog broja. Zato je neophodno prvo cekirati opciju "i will install os later", podesiti VM, startovati i onda ubaciti instalacioni disk/iso. Sa ovom instalacijom vmware tools radi ok.

Dakle, da budem malo precizniji, ne instalirati vmware tools ako ste prilikom instalacije stavili "other" :p

Jasno mi je, nego radi li tebi net na osmici? Evo sad instaliram ovako kao shto si mi napisao :D

Interesantno.... Srv8 download mi ne radi iz IE-a :D A radi iz FFoxa :)

Svidja mi se, ima poprilicno dobar odziv ovo malo koliko sam isprobao.

Napokon start dugme:D:d

Prilozi

• dugme.jpg
    dugme.jpg
    73.9 KB · Pregleda: 219
Evo :D radi ko svajcarac :smoke:

Prilozi

• evo.jpg
    evo.jpg
    191.5 KB · Pregleda: 215
Evo kako resiti preklapanje start dugmeta i krajnje leve ikone na taskbaru.
The icon overlaps with the first pinned taskbar icon on the other hand which you may not like. Here is how this is resolved:

Create a new folder on the desktop or another location.
Right-click the Windows Taskbar and select Toolbars > New Toolbar from the context menu. Select the newly created folder. You will notice that the new toolbar is placed on the right end of the taskbar.
Right-click the taskbar again and select Lock The Taskbar. This unlocks the Windows Taskbar so that you can move the taskbar elements around.
Now drag the new toolbar to the very left of the screen so that starts before the original toolbar with the pinned taskbar items.
Right-click the taskbar again and uncheck Show Text and Show title in the context menu.
Now move the original toolbar with a double-click on the separator near the start menu orb.

Da ali po meni je bezveze sto m$ ne ostavi mogucnost korisniku da izabere zeli li METRO i Start dugme ili ne. Ovako hteo ili ne to je ta promena i cao. Ne zelim da odem u off, ali mislim da je ovo vrhunac monopola.

Ponasaju se kao Apple - forsiraju promene :)
Steta sto ne urade forsiranje x64 umesto start dugmeta :)

Jel probao neko kako rade igre na osmici?

Ne dopada mi se ovaj polu-metro dizajn. Ili je Metro svuda i po celom sistemu ili nije nigde. Neka se odluce. Ovako deluje kao da je sistem sklapan iz razlicitih Kinder jaja.

Ne dopada mi se ovaj polu-metro dizajn. Ili je Metro svuda i po celom sistemu ili nije nigde. Neka se odluce. Ovako deluje kao da je sistem sklapan iz razlicitih Kinder jaja.

Ko te tera da koristis Windows?:) Imas alternativu, ne znam sto se samo zalis na Windows (AKO vec imas alternativu :D)

u pravu je kUdtiHaEX donekle... ja bih lakše prihvatio metro da je samo 100% metro interfejs, a ne ovako frankenštajnovski... al nije loše, mora odnekud da se krene :D

Ko te tera da koristis Windows?:) Imas alternativu, ne znam sto se samo zalis na Windows (AKO vec imas alternativu :D)

Sto, jel' zabranjeno da se nadje po neka zamerka i uputi po neka kritika? :)

Pridruzujem se kudtiju - ovo sto vidim u virtuelnoj masini izgleda bezveze i predstavlja neprirodno kalemljenje dva razlicita GUI-ja.

Pa osmica mu dođe kao prelazno rešenje (idu na siguricu da i vukovi budu siti a i ovce na broju), verujem da će devetka da bude skroz u metro fazonu.

evo moji utisci o 8ci:

sistem se instalirao za preko sat vremena, dok se sedmica instalirala za 15stak minuta.
to sto ne mogu bas najbolje da se snadjem gde se sta nalazi to je druga prica.
primetio sam da mi komp secka, treba mu ponekad sekunda dve da izvsi nesto( otvori nesto , predje na drugi prozor...)
kada sam na internetu mozila primecujem da nakim mestima nedostaju delovi slike ili stoji nesto sto nije deo te slike tj menij a kada misem predjem preko tog mesta bude normalno.
sistem se gasi 5 minuta iako nemam nista instalirano.
internet explorer cesto ne moze da ucita celu stranicu, ucita samo ono sto se vidi u gornjrm delu stranice, kada se skrola sve ispod se ne vidi,
kako se ztvara aplikacija osim na alt-f4? kad pustim neki film ne mogu da izadjem iz nega da ga zatvorim na start meniju sa onim kockicama u kockici za film i dalje stoji ime filma?
to sam za sada primetio.
da li neko ima slicne probleme?

Poslednja izmena:
evo moji utisci o 8ci:

sistem se instalirao za preko sat vremena, dok se sedmica instalirala za 15stak minuta.
to sto ne mogu bas najbolje da se snadjem gde se sta nalazi to je druga prica.
primetio sam da mi komp secka, treba mu ponekad sekunda dve da izvsi nesto( otvori nesto , predje na drugi prozor...)
kada sam na internetu mozila primecujem da nakim mestima nedostaju delovi slike ili stoji nesto sto nije deo te slike tj menij a kada misem predjem preko tog mesta bude normalno.
sistem se gasi 5 minuta iako nemam nista instalirano.
kako se ztvara aplikacija osim na alt-f4? kad pustim neki film ne mogu da izadjem iz nega da ga zatvorim na start meniju sa onim kockicama u kockici za film i dalje stoji ime filma?
to sam za sada primetio.
da li neko ima slicne probleme?

uf tu nesto nije u redu....

instalacija je brza nego za w7, i performanse su bolje, kod tebe se sve raspada :p

Potpisujem, instalirao se za manje od 10 minuta i klizi sve kao po loju. Aplikacija se zatvara tako što povučeš njenu gornju ivicu i swipe-uješ ka dole.

Evo šta sam ja primetio. Ugrađeni video plejer predugo drži OSD i slici treba par sekundi da se pojavi kada pustiš nešto. Druga stvar koja iritira, kursor se ne sklanja sa ekrana tokom reprodukcije, tako da moraš da ga gurneš negde levo ili desno.

pokusacu ponovo da instaliram kao i da ga skinem sa neta.
Pre toga mi je sedmica prsla na sam dan izlaska 8ce, pa sam 8cu skidao iz sefe moda.
da li to mozda ima neke veze.
jel postoji deamon tools za 8, onaj lite za 7ci nece da radi i da li se moze instalirati iz deamona?

32 bita mora zbog tableta, to je valjda jasno. 1 GB RAM u tablete je tek sad počelo da se stavlja. Kad u tablete i telefone stigne bar 4 GB RAM kao minimum, neće da bude ni 32bitnih verzija OS.

Očekujem da će Metro UI biti opcija i ne verujem da će ga iko želeti na desktop sistemu. Ukoliko ulazni uređaji nisu miš i tastatura onda ima smisla pričati o njemu, a tada bih konstatovao da je nekonzistentan, neintuitivan i neatraktivan.

Poslednja izmena:
Vrh Dno