Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Vezano za ahci i win 8.1, enableovao sam ga pomocu onih komandi u cmd i restarta u safe modu. E sad, assd benchmark mi daje ok rez ali komp generalno jako lose radi.

Pri tome, imam jos 4 druga diska.

Kako da napravim da mi ssd radi kako treba??

I sta je sa trim-om i ostalim zezancijama sto se tice ssd-a u win 8? Da li moram kao i na sedmici da prodjem onih 6-7 koraka?

Vezano za ahci i win 8.1, enableovao sam ga pomocu onih komandi u cmd i restarta u safe modu. E sad, assd benchmark mi daje ok rez ali komp generalno jako lose radi.

Pri tome, imam jos 4 druga diska.

Kako da napravim da mi ssd radi kako treba??

I sta je sa trim-om i ostalim zezancijama sto se tice ssd-a u win 8? Da li moram kao i na sedmici da prodjem onih 6-7 koraka?
AHCI se uključuje u BIOS-u prvo. Posle odmah uđeš u safe mode, izađeš i AHCI, Trim i sve će biti aktivirano samo od sebe.

Nakon tog restarta nikako komp nije radio ali sam uradio neke update-a, restartovao se par puta i sad je sve ok. Ahci je aktivan, dobio sam i fin rez na assd bench-u i radi fino sve.

@Versus
Tnx, uradicu to.

Capture.GIF

Malo pre preko Wu dobih ovaj drajver... cemu sluzi? Prvi x srecem ovakav drajver...inace koristim poslednje 15.5 beta drajvere.

Na koju foru da natjeram Outlook 2013 da radi sa exchange-om?

Dakle sa lap topa, prekopiram apsolutno sva podesavanja i non stop mi trazi nekakav psw za logovanje...!?

Pogledajte prilog 171800

Malo pre preko Wu dobih ovaj drajver... cemu sluzi? Prvi x srecem ovakav drajver...inace koristim poslednje 15.5 beta drajvere.

Драјвер везан за рад плоче,постоји за све верзије Мајкрософтових оперативних од ХП-а па до најсавременијих,увек си га инсталирао само ниси обраћао пажњу.

I on mi isti nudi posle vise od 3 meseca kada sam instalirao zadnji x win 8.1 :D el moguce da mi je zbog toga phenom bio topliji 10stepeni....

a.png
Danas mi se ovo pojavilo na Office 2013 profesionall plus.Hitno mi pomažite šta da radim?Office je legalno aktiviran.

Kako da spustim toolkit???
Da li je ta app uspešna?

Kada god skinem to uvek mi krene neka instalacija malwera??? Nije mi samo jasno kako od jednom,već pola godine je office aktiviran???

Nije to malware to je aktivator , najdi negde od torenta i skini ga

Skinem sa officialnog sajta i on počne neke gluposti od programa da instalira,ali neće on da se instalira

I on mi isti nudi posle vise od 3 meseca kada sam instalirao zadnji x win 8.1 :D el moguce da mi je zbog toga phenom bio topliji 10stepeni....
Мислим да није због тога,него нађи у контрол панелу Power options и чекирај опцију Power sever која омогућава да процесор ради са сниженим тактом и портошњом што као очегледну последицу има мање грејање јер процесор нема потребе да ради са повећаним тактом ако је то нешто незахтевно.

@armor hvala ali i to sam probao i dalje je malte ne isto, ok temp se krecu sada od 30 - 60 stepeni i nije strasno ipak je to mator proc 100w vuce na 2.2 ghz :D al cudno je da u idle temperatura na W10 skoro 10 stepeni niza u odnosu na 8.1 -_-

Nego jel instalirate ove WU bili juce...gde se moze naci changelog za te update-e ?? Onako lepo da pise sta je poboljsano...

Poslednja izmena:
@armor hvala ali i to sam probao i dalje je malte ne isto, ok temp se krecu sada od 30 - 60 stepeni i nije strasno ipak je to mator proc 100w vuce na 2.2 ghz :D al cudno je da u idle temperatura na W10 skoro 10 stepeni niza u odnosu na 8.1 -_-

Nego jel instalirate ove WU bili juce...gde se moze naci changelog za te update-e ?? Onako lepo da pise sta je poboljsano...

balanced power profile a na 8.1 high performance ?

Pre instalacije i download-a možeš da proveriš za svaki update šta treba da radi i poznate moguće bagove. "More information" i pokaže na MS sajtu.
Može i KBxxxxxx broj na Google.
Evo primera za KB3068708: https://support.microsoft.com/en-us/kb/3068708

Poslednja izmena od urednika:
Znam za to hvala, mislio sam na neki zvanican MS blog gde ce pustiti lepo listu izmena i ispravki..onako jednostavno receno bez sitnih crevaca.

@StormScion moguce ukljucio sam HW monitor da meri ponasanje 12h u idle posto sam na poslu to je izvodljivo :) pa cu uporediti rezultate. Phenom je matori lisac lepo se pobasa na W10 samo me to cudilo sto je tolika razlika a cool and quiet je omogucen i lepo radi...

Imam trenutno Windows 7 64bit, hocu da instaliram Windows 8.1 ali ne znam da li moram da bekapujem sve piodatke jer ce se izbrisati sa sistemom ili ne?

Neće obrisati ništa, bar nije kad sam ja prelazio sa 7 na 8.1. Mada ako imaš dovoljno mesta backup nikad nije na odmet.

Neće obrisati ništa, bar nije kad sam ja prelazio sa 7 na 8.1. Mada ako imaš dovoljno mesta backup nikad nije na odmet.

Imam dve particije, na c: se nalazi windows... Da li treba da se formatira ta cela particija pre instalacije ili posle instalacije win 8 ili ne? Treba mi pouzdana informacija?

Kao što napisah, sve ostaje, nema potrebe za formatiranjem particije. Instalirani programi, podešavanja. Ja sam update radio tako što sam mountovo img fajl preko virtualnog uređaja i pokrenuo instalaciju.

Ok, ti si radio update.... ja necu update, vec nov sistem windows 8.1. Znaci nije u pitanju uopdate vec nova instalacija na istu particiju gde vec postoji windows 7.

Ne razumemo se, prilikom instalacije windowsa 8.1 na particiju gde je win 7 postoje 3 opcije. 1. Instaliraš win8.1 I odabereš da zadržiš sve instalirane programe, 2. Instaliraš win 8.1 I izabereš da obrise sve instalirane programe (bez potrebe za formatom) i opcija 3. bootujes bootabilni dvd/flash ideš format particije pa instal.

Mene interesuje da obrisem programe ali da zadrzim medije, audio, video, slike,... Ovo sto si rekao pod 2. taj sistem instaliram iz windows 7 a ne preko butabilnog dvd-ja?

Vrh Dno