Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Opušteno, već si mi pomogao da razjasnim šta i kako, verovatno je driver u pitanju, posle restarta i dalje se ne vidi.
na f2 i f3 je osvetljenje, medjutim nešto ne štima, možda moram da promenim jezik, jer su neki karakteri na totalno drugom mestu :D od onog na kom bi trebalo da budu.

Idi na sajt proizvođača laptopa i skini najnoviji drajver za bluetooth za Windows 8.1. Pre toga deinstaliraj postojeći softver za bluetooth (ako ga ima).

Hvala pokušaću to da uradim, pronašla sam model i sve, uglavnom tamo je ponuda po 2-3 tipa drajvera za bilo šta, nego sam kliknula na zastavicu i prijavila se za win 10, medjutim ne znam da li želim da predjem, a već dva dana mi stiže update sistema i vidim da na 8.1 nema varijante da isključim računar, već mora da se izvrši update pa shut down, to mi se ne dopada.

Hvala pokušaću to da uradim, pronašla sam model i sve, uglavnom tamo je ponuda po 2-3 tipa drajvera za bilo šta, nego sam kliknula na zastavicu i prijavila se za win 10, medjutim ne znam da li želim da predjem, a već dva dana mi stiže update sistema i vidim da na 8.1 nema varijante da isključim računar, već mora da se izvrši update pa shut down, to mi se ne dopada.

Sigurno ti nudi drajvere za različite proizvođače bluetooth čipa. Moraš znati koji je tvoj kako bi skinula odgovarajući drajver. To možeš saznati na osnovu Hardware ID uređaja (vidi primer na slici u prilogu).

Što se tiče prelaska na 10ku, ne znam da li si je ikada probala. Koristim desektu već 10 dana i nemam problema sa istom. Proveri da li softver koji koristiš radi na Win 10, pa sama odluči.

Što se tiče Windows Update-a, tako je, nažalost.

EDIT: Skini programčić AIDA64 i vidi koji je proizvođač blutetooth čipa: http://www.aida64.com/downloads

Prilozi

• hwid.JPG
    hwid.JPG
    73.6 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
Hvala na detaljnom odgovoru, skinula sam drajver za bluetooth, bio je samo jedan za moj tip računara :), stavila sam ga na automatic kako mi je prethodni član objasnio, ali i dalje se ne pojavljuje bluetooth opcija, verovatno moram da restartujem comp.
Nisam probala win 10, sad mi je i win 8 malo cudan jer sam dugo koristila samo linux, mada za ovih par dana lepo brzo sam se snašla, ali i dalje ne znam zašto osvetljenje neće da se pomera, kao ni prtsc taster, verovatno postoji neka caka.

Hvala na detaljnom odgovoru, skinula sam drajver za bluetooth, bio je samo jedan za moj tip računara :), stavila sam ga na automatic kako mi je prethodni član objasnio, ali i dalje se ne pojavljuje bluetooth opcija, verovatno moram da restartujem comp.
Nisam probala win 10, sad mi je i win 8 malo cudan jer sam dugo koristila samo linux, mada za ovih par dana lepo brzo sam se snašla, ali i dalje ne znam zašto osvetljenje neće da se pomera, kao ni prtsc taster, verovatno postoji neka caka.

Ne radi taster za osvetljenje? Jel instaliran drajver za funkcijske tastere?

Darkodar, tačno, i drajver za grafičku mora biti instaliran.

Goglaj ako ne nadjes poslacu ti torrent preko pp
windows 8.1 with update (multiple editions)

Nisam uspeo sa tom verzijom.
Ali sam uspeo sa win 8.1 oem home. Aktiviran win, radi sve.
Hvala na pomoci

Možete li obojica da mi pošaljete linkove ka verzijama win 8.1. koje ste koristili?

Inače imam isti problem kao Timberwolf, samo što je orginalno bio instaliran win 8.1, a ne win 8.0. Pokušao sam 5-6 verzija do sada, ali nikako da da pogodim verziju. Probao sam i i neke multiedition ali ništa. Inače ovaj model:

Možete li obojica da mi pošaljete linkove ka verzijama win 8.1. koje ste koristili?

Inače imam isti problem kao Timberwolf, samo što je orginalno bio instaliran win 8.1, a ne win 8.0. Pokušao sam 5-6 verzija do sada, ali nikako da da pogodim verziju. Probao sam i i neke multiedition ali ništa. Inače ovaj model:
Pogledaj na MDL, ima sve windows 8.1 verzije

Postoji MS-ov alat - Windows Media Builder koji kreira netaknuti Windows 8.1 ISO fajl. Ima li neki poseban razlog zbog čega ga svi izbegavate i jurite kojekakve verzije po torentima?

Vec neko vreme ne dobijam update, da li po zvanicnom iznasku win 10 update za win 8.1 vise nece biti?

Naravno da će biti. Windows 8.1 ima produženu podršku do 2022. godine. A update-ovi izlaze svakog drugog utorka u mesecu, osim definicija za Windows Defender.

Hvala druze.
Kako bih moga bluetooth preko ikonice na taskbar-u da ukljucujem i iskljucujem da ne ulazim u podesavanja, znaci da ne moze da bude prostije?

Poslednja izmena:
Ja licno sam uvek za novo, medjutim na temi za win 10 svaki drugi post je o nekom bagu. Ispada da se finalna verzija desetke ponasa kao beta.

Win 8.1 izgubi startnu liniju i imam purple screen kada minimiziram ili zatvorim igru ( za sada CS:GO i SC2). Jedino sto pomaze je reset. Ima li neko iskustva sa ovim? Najnoviji driveri instalirani, PC iz profila. Jedini pristup pokrenutim aplikacijama je kroz Tab menu.

Hvala

Poslednja izmena:
@rotterdam

Mislis mod za start menu? Tu sam sa Classic Start, mada i prije mi se desavao isti problem. Mislio sam na restart. DX latest installed....

uspio sam da instaliram zadnji hotfix driver i rjedje se desava (cini se da je samo driver u pitanju) ali ipak annoying!

Pozdrav interesuje me odakle moze da se skine win 8.1 single language en for eom software ? Covek je izgubio cd a ima legalan key . Moze i na pp . Unapred hvala!

Kod:
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media

Sa zvanicnog sajta, samo je prilikom instalacije potrebno uneti ispravan kljuc....
U zavisnosti od vrste OEM licence, ukoliko kljuc ne bude prihvacen moze se preko MS software recovery, ili eventualno ukoliko je za licenca recimo dosla uz neki uredjaj, potrebno je kontaktirati proizvodjaca uredjaja(laptop/desktop), i kada im dostavite podatke, poslace vam recovery diskove.... Ako je hardwareska licenca, onda se moze samo instalirati windows 8.1 i prilikom instalacije ce licenca biti prepoznata.

Poslednja izmena:
Imam problem kako da na laptopu uradim factory reset. Naime kada idem u settings i hoću da uđem u Change PC Settings, ništa se ne dogodi. WTF ?

Drzi SHIFT pa klikni na restart.
Zatim klik na troubleshoot pa onda biraj sta zelis.
Refresh - sacuvas privatne podatke
Reset - reinstalacija

Drug ima problem. Naime pojave se ikonice na taskbaru, i ostatak taskbara je crn, nema datuma, ovih malih ikonica programa u trayu, ne vide se prozori, tipa pokrenem Run, vidi se dole ikonica na taskbaru, ali nece prozor da se otvori. Kad se pali racunar nema imena i adrese, niti slike. Kada pritisnem ctrl+alt+delete ne vide se one opcije, samo solid color.

Na sve to slika je pomjerena mozda inch u lijevo pa se ne vidi ni start button, a sa desne strane ima inch crnog neaktivnog dijela.

Da li se neko susreo sa ovim?

Svi updatei instalirani, najnoviji graficki drajver, takodje svi ostali drajveri.

Ovo se desava nasumicno, tj. svaki 2-3 paljenje racunara ili slicno.

Verovatno je neki konflikt. Nisam se sretao s tim, i reset bi verovatno pomogao.
A možda i da pređe na desetku.

U svakom slučaju vidi sfc /scannow.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno