Šta je novo?

WINDOWS 8.1

U outlook-u imam dva naloga (dve email adrese) i svaki put kada uključim računar Onedrive sinhronizuje ta dva .pst fajla, ustvari radi upload oba fajla što je oko 550MB. Da li mogu da isključim sinhronizaciju da ne budu na Onedrive-u već samo na računaru ili da neradi upload svih 500 i kusur MB svaki put. pokušao sam da stavim available online ali onda nemogu da otvorim Outlook.

postovane kolege

imam ASUS T100TA transformer I win 8.1 naravno. sve up-to-date i sto se tice windowsa i samog uredjaja. bios 304, moguce da je i to vazno.

da li neko moze da mi kaze zasto POWERCFG nece da mi dozvoli da nekim device-ima ugasim da bude tablet. pokrenem POWERCFG iz cmd-a kao administrator, ali mi ipak javi "You do not have permission to enable or disable device wake"

Mrežna je 99%. Isto se dešava na sedmici. Grafička nije, jer predhodnu grafičku sam imao četiri godine i nikad nije bio problem.

Mogu ti reći da nema memory leak-a (iznenadjen sam) , instalirao sinoć oko 22h, evo sada 12h, dakle 14 sati posle i nema ga.
Ranije se to moglo videti nakon sat-dva max.
Ništa nije menjano u odnosu na prethodni put, jedino je iso drugačiji, poslednji sa msdn-a , 8.1 U1 , kad sam imao leak korišćen je Win8 enterprise.
Ne verujem da to ima neke veze ali eto.
btw instalirao updejtove, utorrent, steam i još 2-3 sitne stvari.
Ne znam o čemu se radi i u čemu je fora, samo htedoh da te obavestim.
Ukoliko se pojavi u medjuvremenu javiću ti.

Prvi plavi ekran za mene :)

Log Name: System
Source: volsnap
Date: 09-Jun-14 18:19:33
Event ID: 36
Task Category: None
Level: Error
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: Win8
Description:
The shadow copies of volume C: were aborted because the shadow copy storage could not grow due to a user imposed limit.
Pukao win nakon izlaska iz igre "The Forest" v0.01b. Ocigledno zbog nedostatka memorija, nego mene buni ovaj boldovan deo, sta sam ja to ogranicio, postavka je "system managed" za virtualnu memoriju u advance podesavanjima ili treba ipak nesto drugo da gledam, "shadow copy" i "virtual memory" ne zvuce isto :)

Možda kome bude od koristi..
Hamachi u kombinaciji sa win 8.1 uzrokuje BSOD (dpc watchdog).
Kod mene se dešavalo prilikom svakog drugog, trećeg butovanja računara, nakon restarta sve radi uredno do sledećeg puta.
Na internetu drugi takođe potvrđuju da im se dešavalo isto.

postovane kolege

imam ASUS T100TA transformer I win 8.1 naravno. sve up-to-date i sto se tice windowsa i samog uredjaja. bios 304, moguce da je i to vazno.

da li neko moze da mi kaze zasto POWERCFG nece da mi dozvoli da nekim device-ima ugasim da bude tablet. pokrenem POWERCFG iz cmd-a kao administrator, ali mi ipak javi "You do not have permission to enable or disable device wake"

kolege jel moguce da niko ne moze da pomogne oko ovih permission-a? ako sam postavio pitanje u pogresnoj temi molim skrenite mi paznju

Mozda ti nije admin nalog.

pise administrator u okviru naloga. to mi je i jedini nalog. i pokrecem cmd kao administrator. sve sam uradio kao kada bih ranije na win 7 ili win xp menjao podesavanja kao admin. ne znam jel to win 8 ima neke novosti koje ne kapiram jer stvarno ne znam sta dalje da radim?

Cmd pokreces sa run as admin.

Danas je bio poveći paket ispravki za 8.1, uglavnom office 2013 mada bilo je i za samu osmicu. 623.4 MB ispravki u totalu kod mene.

Poslednja izmena:
Da li jos nekome task manager pokazuje pogresnu brzinu za ram memoriju? Ja sam u biosu menjao brzine (memorija iz potpisa) od 800 pa do 1400mhz i za sve je pokazivao 1333 sem kod poslednje kada je pokazao 1200 mhz. MSI "Command Center" i cpuz lepo ocitava podeseno, medjutim mene brine to da li win koristi brzine iz TM za svoje poslove?

Poslednja izmena:
Ako pokazuje pogrešno, nema veze. Radi na koliko si je namestio u BIOS-u.

de to win pokazuje brzinu memare?kod mene u cp pod system kaze samo ukupnu kolicinu,ne izjasnjava se dalje.

edit: hah vidi stvarno u task menadjeru pod memory,nisam nikad pre obratio paznju,meni prijavljuje kako treba.

Poslednja izmena:
Dobro, ali je to nebitno. Win često pokazuje i pogrešan klok procesora kad se radi OC.

Ne treba. I drugo, to je samo ako isključiš opcije za štednju energije, inače pokazuje default frekvencu.

Posle ovog update-a od 6xx mb, pocelo je kilavo otvaranje dve particije na HD-u, ssd radi super na njemu je sistem i tu nema zamerke...
Znaci utrokira taj file manager, pustim muziku krene da secka posle 2 minuta, sta da radim???
Posto su ssd i hdd u kompu, sve je postavljeno u AHCI, mozda mi trebaju novi sata driveri???
Ploca je matora, ali ok mi je radilo sve na 7mici...
Znaci, kao da je update nesto poremetio...
HDD je WD 320gb, ima slobodno 4gb, da ga to ne muci? Pretrpan je fileovima...

hah,prvi put da ja nesto ubijem u windowsu. :)

elem,na samsung magician-u sam greskom ubio indexing/search,vratio sam ga ali nece da radi.imam procese u task menadzeru,ali u features listu nemam ili barem ne vidim nigde search.sve ostalo sto sam guglom iskopao nije urodilo plodom,sad vrtim onaj system verification da vrati korumpirane .dll-ove ali sujmam da ce i to nesto da promeni.svaka pomoc dobro dosla,posto sam se bas navikao da ga koristim.

da,cak po task menadjeru radi.kad kliknem na lupu u start meniju ne desava se nista,samo me iskulira. :) 99 posto sam siguran da ga je samsung magician ubio,citam po netu da mogu da ga ubiju svi ovi tool-ovi koji petljaju sa registry-jem,od toga imam ccleaner i tune up (za tune up nemam opravdanje sto ga drzim na kompu,navika vise) ali nigde nisam nasao da bas ova dva programa mogu da ga ubiju,spominje se norton i system mechanic.takodje,drugim ljudima reaguje search samo ne prikazuje rezultate,meni ne reaguje nikako.

ribildovao sam index,isto je.

Da li se nekome deslo sledeće:
Win 8.1, instaliran engleski jezik i Serbian Latin kao default-na tastatura.... Na lokalnom admin nalogu radi sve bez problema, međutim kada se logujem kao domenski korisnik tastatura je Engleska (ili US ne znam tačno sad), iako u podešavanjima je Serbian Latin postavljena kao default-na... Postoji i ENG (ili US), međutim druga je u listi i ne može se obrisati (ukloniti)...

Ima li neko lek za ovo? Neophodno je da i na domenskom nalogu bude Serbian Latin kao default-ni keyboard layout..

Ima li neko resenje kako da podesim-namestim u Win 8.1 da bude kao u Win 7 sto se tice pregleda wifi mreza . Na Win 7 je bio uzvicnik pored mreze koja nije zasticena i plus se videlo kod zasticenih mreza koju vrstu zastite koriste ...

da li postoji nacin da vidim za koju verziju win8 je kljuc koji imam. radi se o oem kljucu koji se nalazi u uefi. mogu da instliram win 8 i 8.1 uz genericki kljuc, ali mi trazi da aktiviram. koriscenje oem kljuca ne funkcionise jer kaze da nije za tu verziju.
probao sam da download sa win store, ali kaze mi da kljuc nije za retail verziju.

bilo koje opcije recovery i slicno nisu moguce. hdd je zbrisan skroz i particionisan puno puta.

elem,da nastavim,uglavnom pukli su sem search-a jos sve modern/metro aplikacije,pukla je i registracija u prevodu sve je otislo dodjavola,ni sam vise nemam pojma sta sam kucao u elevated cmd i sta sve nisam prckao po registry-ju.odustao sam,padnuce reinstall,nemoz' refresh posto ne mogu ni u pc settings da udjem.

nego,jel' zna neko nacin da spasim svoj softver koji je na drugom hdd-u (win 8.1 je na ssd-u)?

da li postoji nacin da vidim za koju verziju win8 je kljuc koji imam. radi se o oem kljucu koji se nalazi u uefi. mogu da instliram win 8 i 8.1 uz genericki kljuc, ali mi trazi da aktiviram. koriscenje oem kljuca ne funkcionise jer kaze da nije za tu verziju.
probao sam da download sa win store, ali kaze mi da kljuc nije za retail verziju.

bilo koje opcije recovery i slicno nisu moguce. hdd je zbrisan skroz i particionisan puno puta.

Kupio si racunar sa preinstaliranim Win OEM i nije ti prosla aktivacija ?
Ako je tako , zovi Ms, posalji im racun na kome se vidi datum kada si kupio racunar, pa ce da provere da li je i kada aktiviran tvoj kljuc.

Radi se o laptopu. Kolega se zeznuo i hteo da vrati na win7 jer mu se osmica ne svidja. Posle malo muke, win7 je instaliran, ali je shvatio da nema drajvere (da, nije se raspitao unapred). Sada je vracen 8.1,ali ne moze da se aktivira jer je kljuc za neku drugu verziju ili mozda trziste.

Onda nek instalira verziju koja se trazi za taj laptop .

Apple, pa to i pita čovek.

Subtractor, mislim da to nije tako jednostavno. Ne možeš instalirati retail verziju na OEM ključ, jer se OEM ne aktivira, već se odgovarajuće licence i ključevi nalaze u samom sistemu. Koji laptop je u pitanju?

Vrh Dno