Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Mislim da imas jako malo ram memorije 2gb

Malo rama za sam windows ili za pustanje video fajlova?
Radilo je odlicno prva 2 dana sve i od juce krah :(
Sad vidim da mi je flash 32bitan a windows mi je 64bitan. Ima li to veze?

Poslednja izmena:
Uopsteno je to malo jer, dodaj bar jos 2 gb ram memorije pa ces videti vec ogromnu razliku. Upravo gledam kod sebe na laptopu mi je pokrenut FF dok ti pisem i skype a zauzeto je vec 1,6GB ram memorije od ukupno 4GB .

John Cena, stavi 32-bit verziju Windowsa.

2GB rama je malo i za Windows 7 64-bit.

Uopsteno je to malo jer, dodaj bar jos 2 gb ram memorije pa ces videti vec ogromnu razliku. Upravo gledam kod sebe na laptopu mi je pokrenut FF dok ti pisem i skype a zauzeto je vec 1,6GB ram memorije od ukupno 4GB .

Mislim da nema potrebe jer u task manageru vidim da mi je zauzeto 52% dok browsujem. Sumnjam da je ram u pitanju i da zbog toga nece da pusta video fajlove.
Instalirao sam Dishonored da probam i lepo radi. Al necu igrati igre tako da ne bih kupovao ram.

Ako ti mislis da nema potrebe onda nisi ni trebao pitati za savet :p

Nije resenje problema, ali je dobronameran savet staviti 32-bit Windows na masinu koja ima manje od 3GB rama. ;)

Reinstalirao sam flash i restartovao komp. Sve opet radi. Ako opet zeza moram na 32bit

imam par dana 8.1 i isto toliko se mucim da instaliram flash player i operu.
znaci, nema sanse.
oni se skidaju preko onih posebnih daunlodera i instalera i kad dodju do 99% jednostavno stanu a sat se vrti u nedogled.
naravno, skinuo sam ih kao torente i onda je instalacija uspela, ali mi zato ne radi apdejt. isto dodje do 99% i stane. neverovatno
sta je u pitanju?

U kom smislu ti nije hteo full screen YT? Da ti se nije prebacio na html5, posto se takav problem desavao kad mene samo sa tom verzijom pleyer-a?

Inace pustam 4K bez problema iako imam 2 GB rama. Koji media player koristis?

U kom smislu ti nije hteo full screen YT? Da ti se nije prebacio na html5, posto se takav problem desavao kad mene samo sa tom verzijom pleyer-a?

Inace pustam 4K bez problema iako imam 2 GB rama. Koji media player koristis?

Kada sam bio pustio full screen youtube samo bude crna slika i ton krene da secka i zakoci ubrzo.
A za serije koristim ugradjeni windowsov media player.
Sad je sve u redu nakon reinstalacije flash-a.

Adobe flash koji je bio (i opet je) instaliran je 32bitan. 64bitan je u beti.
Ja sam uninstalirao pa opet instalirao adobe flash.
Nista drugo.
Installer u sebi ima obe instalacije - i 32 i 64 bita. Nijedna više nije u beti, a možeš ovo videti ako probaš Cyberfox, recimo.
Što se tiče serija, MPC-HC je odlično rešenje - jeste da nije lep na oko, ali ne gledaš plejer, nego seriju.

Poslednja izmena:
Postoji li neki poseban razlog zasto ne mogu da instaliram W8.1 na MSI 945PL Neo-F ploci? Promenim plocu i sve ide bez problema... Da li je mozda do nekog podesavanja u biosu? Krene ocitavanje DVDa sa windows 8 logoom, i posle par minuta logo nestane a nestane i aktivnost HDDa i DVD roma. Cekao sam i do sat vremena da vidim hoce li se pokrenuti nesto.

Ostale komponente su: CPU: Pentium 4 531 3ghz, 2gb ddr2 kingston, 8600gt 256mb graficka, wd 3200AAJS hdd.

Msm ne znam sto ne bi htelo, instalirao sam ga i na starije krdze i radi ko sat...

Naravno, XP, 7ca, Ubuntu... sve radi bez problema....

Probaj sa fleske da podignes Windows.

@dexter: isti djavo...

@MIB: mozda, ali sam probavao i sa c2d E4600 na istoj ploci i takodje nije htelo.

Ja sam na nekom celeronu na laptopu bez problema instalirao.

imam par dana 8.1 i isto toliko se mucim da instaliram flash player i operu.
znaci, nema sanse.
oni se skidaju preko onih posebnih daunlodera i instalera i kad dodju do 99% jednostavno stanu a sat se vrti u nedogled.
naravno, skinuo sam ih kao torente i onda je instalacija uspela, ali mi zato ne radi apdejt. isto dodje do 99% i stane. neverovatno
sta je u pitanju?
samo da kažem da sam rešio problem.
avast antivirus
deinstalirao sam ga, instalirao aviru i na moju veliku radost sve savršeno fercera
avast mi je pravio probleme i dok sam imao win7 i ne znam šta mi bi da ga opet stavim.
sreća da sam se setio jer sam već počeo da gubim živce

Postoji li neki poseban razlog zasto ne mogu da instaliram W8.1 na MSI 945PL Neo-F ploci? Promenim plocu i sve ide bez problema... Da li je mozda do nekog podesavanja u biosu? Krene ocitavanje DVDa sa windows 8 logoom, i posle par minuta logo nestane a nestane i aktivnost HDDa i DVD roma. Cekao sam i do sat vremena da vidim hoce li se pokrenuti nesto.

Ostale komponente su: CPU: Pentium 4 531 3ghz, 2gb ddr2 kingston, 8600gt 256mb graficka, wd 3200AAJS hdd.

Msm ne znam sto ne bi htelo, instalirao sam ga i na starije krdze i radi ko sat...

Flesuj posljednji bios i proci ce dalje.

Instalirao sam Win 8.1 pre 3-4 meseca. Instalirao je sav moguci update koji se pojavio.
Sada imam sledece probleme:
- Sam se budi iz sleep moda, nekad posle ~30 minuta, nekad duze. Bez pravila.
- One Drive stalno zauzima 30-35% procesora, bez obzira sto nema protoka i sto su svi fajlovi apdejtovani
- Tune in aplikacija u metrou je odjednom prestala da radi; hoce da se otvori ali ne pusta muziku. Probao sam da je obrisem i ponovo instaliram i ne vredi
- Ponekim programima, npr CorelDraw, treba vecnost da se podigne

Da li neko ima neki savet, prvenstveno u vezi sleep moda i OneDrive?

Verovatno ga budi neki hardver. Vidi da nije mrežna. OneDrive reinstaliraj.

Ok, pogledaću to oko mrežne.
Za OneDrive nigde ne vidim opciju da ga deinstaliram.

Ima i onaj maintenance, za njega ima opcija on/off da budi racunar po potrebi.

Hvala, isključio sa opciju da mrežna karta može da probudi računar, kao i opcije u vezi "maintenance". Videću noćas hoće li se buditi.
OneDrive sam rešio tako što sam u PC Settings>OneDrive>SyncSettings, isključio opciju Sync settings with OneDrive (verovatno je bilo uključeno kao default). Od tada je sve OK.

Znaci, nije WIN 8.1 taj koji pravi problem ?

Problem je pravio taj "maintenance", nakon što je isključen više se računar ne uključuje noću.

Nazad
Vrh Dno