Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Pozdrav, pre par dana sam kupio Asus x550vb-xo043d. Instalirao win8.1 update1 x64, i sve ok radi, medjutim kada vršljam po hard disku, file explorer se sam od sebe zatvori. Ne uvek, mada u većini slučajeva. Jel se nekom dešavalo?

Ovaj drajver za LAN imaš: http://www.qca.qualcomm.com/drivers/KillerSuite_1.1.38.1281_Win7_Win8_Win81.exe (verzija 1.1.38.1281) ?

EDIT: Na Gigabyte sajtu je starija verzija drajvera, 1.0.30.1259.

Iskreno ne mogu da se setim koja je verzija bila, koju sam skinuo sa Qualcomm sajta. A za ovu ne vidim datum objave. I ponašalo se sve isto kao i sa default od Gigabyte. Sad sam skinuo i instalirao čisto te s Qualcomm sajta pa ćemo da vidimo. Najbolji deo cele priče je što je taj kao bolji od Realtek koji uglavnom ubacuju, ja niti primećujem realnu prednost, niti su mi Realtek mrežni ikada pravili problem.

Našao sam da može da se stavi za drugi čip Athero AR8161, i da to navodno rešava probleme. Jer je Killer drajver *****. To ću probati ako i s ovom drugom verzijom ne radi kako treba. Ako ni to ne pomogne, jedino da vraćam ploču i menjam. Nema pomoći, pročitao sam da ume da pravi probleme i na Win 7 samo "ređe", što mene uopšte ne teši, niti želim da me *****ava.

Realtek mrežna je ok. Nijedan jedini problem nisam imao sa njom ni na Win 7, ni na Win 8.1, ni na Linuksu. :)

Na kraj pameti mi nije bilo da će mrežni drajver da mi pravi ovoliki problem. Inače je nikad ne bih kupio.

Znači ustanovio si konačno uzrok memory leak-a ?

btw ja isto imam Atheros ali ne Killer, memory leak ipak prisutan.

Ubaci bilo koju LAN 100 (1000 ) Mb/s PCI Ethernet karticu u PS-i.
U biosu isključi integrisani LAN, pa ako problem nestane, barem znaš gde je.

Ubaci bilo koju LAN 100 (1000 ) Mb/s PCI Ethernet karticu u PS-i.
U biosu isključi integrisani LAN, pa ako problem nestane, barem znaš gde je.

Radije ću da vraćam ploču. Jer da kupujem mrežnu neću iz principa, a mislim da nemam gde da pozajmim.

I ja sam za to da vratiš ploču, ne vredi se mučiti...

ako ti znaci,imam ja jednu koja se vuce po fiokama,kupio jer sam mislio da je crkla na nekoj ploci,da bi posle skapirao da ju je neko ugasio u biosu :)

Jedino ako ćeš da mi je daš.

Juče me nije davio, a danas imam tri već. Promenio sam ga u Atheros AR8161, da vidim da li drugi drajver radi. Poptuno sam popizdio od ovoga, biće dobro ako sve ne polomim.

Edit: Wow! Čitavih 20 minuta od restarta. Užas. Sad me brine da ne zamenim ploču, a ono ispadne da je problem i dalje tu.

Poslednja izmena:
nije problem javi se na pvt,meni samo skuplja prasinu a ne moze da se proda,jer je novo 300 din

Moram priznati da mi je zanimljivo da pratim ovaj Dark Magician-ov personal blog o Memory Leak-u...oh, wait, ovo je Windows 8.1 tema na Bench forumu. :d

^ Da Dark Magician resi svoj memory leak na windowsu posaljite sms na 1003 :D

Windows 8.1 Update 2 Preview Development Completed

softpedia.com/windows-8-1-update-2-preview-development-completed-report-443254.html

Poslednja izmena:
Ništa, instaliram Win 7 i molim boga (u kog ne verujem), da će da radi.

е зато ти и не ради! зато што не верујеш у Господа!

е зато ти и не ради! зато што не верујеш у Господа!

Mora da je tom gospodu mnogo dosadno kada se bavi tim stvarima, "auuuu vidi ga ovaj neveruje u mene sad ću da mu 'rnem memory leak na win 8.1"
"E a sada kada je rekao i javno da neveruje a vidim planira da stavi win7 , sad ne da će da ima i memory leak nego ću da mu dam još grdje probleme"

Mozda HAARP ima nekog udela u svemu tome.

Jeste, evo original Win7 Pro i opet sam iskusio. Taj isti Win Pro radi na laptopu nikad nikad nije bilo curenja memorije. Mora da je mrežni. Moraću da menjam ploču. I da vidim za koju.

Verovatno je mrežna jer i ja imam memory leak a pritom isto Atheros mrežnu, doduše nije Killer već matoriju pod nazivom L2
Mada nismo ti i ja jedini sa Atheros mrežnim karticama, to me i brine.

Ne znam za tebe, ali znam da bih ja recimo na tvom mestu pre menjanja ploče ipak uradio disable te mrežne kartice pa ga pustio da radi neko vreme da bih video ima li to veze ili ne.

Jeste, evo original Win7 Pro i opet sam iskusio. Taj isti Win Pro radi na laptopu nikad nikad nije bilo curenja memorije. Mora da je mrežni. Moraću da menjam ploču. I da vidim za koju.
Znači, posle 40 strana priče o tome kako Win 8(.1) ima katastrofalan memory leak (za koji 99% ovog foruma nikada nije ni čulo, a kamoli ga iskuslo), zaključili smo da je ipak matična ploča "falična"... :d

Nije čovek kriv što ima memory leak, mislim nije lako provaliti šta je u pitanju, mada sada stvarno treba dalje o tome da "bloguje" na nekoj drugoj temi jer sada je i Win7 u igri :)

Nije čovek kriv što ima memory leak, mislim nije lako provaliti šta je u pitanju, mada sada stvarno treba dalje o tome da "bloguje" na nekoj drugoj temi jer sada je i Win7 u igri :)

Nije kriv za memory leak, naravno, ali je kriv što nije makar na kratko testirao neku drugu verziju OS-a (ako je već mogao da isproba sva moguća druga rešenja), umesto što je mučio i sebe (manje bitno, kaže da je mazohista) i nas...:)

To si u pravu, ja sam taj leak iskusio pre njega i nema šta nisam probao, na kraju odustao (posle 3 dana) pa na toj mašini stavio Linux.
Da je odmah stavio Win7 za probu ili da je malo agilniji pa radio step-by-step debug tipa disable mrežne, grafičke, audio, bios setovanja, ma sve dok ne izvrti, ovo bi bilo rešeno odavno i bilo bi možda 5 postova o tome.
On se više fokusirao na softver, te utorent, te vuze, te ovo te ono ..
A rekao sam mu barem 5 puta ... instaliraj ponovo OS i ne stavljaj ama baš ništa, ostavi ga tako i videćeš memory leak, nije se obazirao.

Poslednja izmena:
Otvoriću temu, povodom ove gluposti. Problem je što je PC stalno uposlen, i kad ga ja ne koristim. Tako da mi je *******cija sa sistemom popriličan problem. I što mi je internet stalno potreban.
Tako da je reinstalacija zadnja slamka, koja nije pomogla. Ja sam lepo rekao da reinstalacija neće pomoći.
Što se tiče memory leak. Čulo se za to, ima tekstova o tome, jedino nema rešenja. Nisam ga ja izmislio, niti sam jedini s njim.

Išao sam step by step. Emilinišući samu instalaciju odmah, znao sam da nije do toga. Menjao sam dve grafičke karte, nisu one, nisu drajveri. Nije interna zvučna, nije dodatna. Nije ovaj program, nije onaj. Nije pagefile...

Poslednja izmena:
Jos se zamlacujes sa tim? Reinstaliraj windows i dodaj samo must have programe. Proveri da li ima leak. Dodaj jedan po jedan ali proveravaj izmedju svakog dodavanja da li ce da se pojavi. Ako ga imas i u clean instalaciji wina sa default driverima onda ti ne valja taj windows, probaj drugu verziju. Ako ti nista ne pomogne imas neki ozbiljan konflikt osmice i tvog hardware-a i revert-uj se na sedmicu.

Nece ti nikakvo otvaranje teme pomoci vec moras sam da se maltretiras oko resenja.

Već sam uradio sve to. I nisam ništa postigao. Evo ugasio sam mrežnu, izbrisao drajver. I sad kao ****** čekam da vidim.

Nazad
Vrh Dno