Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Da nije mozda slucanjo bilo namesteno na restart, meni se desilo par puta da kad na slepo (ustajm sa kompa i gledajuci krajickom oka u mrtvom uglu kliknem shutdown) gasim komp slucajno pritisnem restart.

Posto sam imao problema da instaliram drajver za moju prastaru graficku iz potpisa, (amd 3650) malo sam guglao i uspeo da nadjem resenje. Ovi ponudjeni drajveri sa amd sajta iako su naslovljeni da rade na vista/win7/win8 kod mene nisu hteli da se regularno instaliraju.

Evo resenja koje sam primenio i upalilo je:

I did manage to install the legacy driver under Windows 8.1 (with the help from a post on anandtech and a friend)! The way I did it:

Start the installation process of the driver, you may as well continue with it until the installation of the display driver fails if you want the other components as well. Remember where you unzipped the installation files to (Usually C:\AMD\ ...) and open the folder where the display driver is found (In my case C:\AMD\AMD_Catalyst_12.6_Legacy_Win8\Packages\Drivers\Display\W86A_INF). You will soon install one of the drivers there.

But before that, go to the Device Manager, find your graphics card (with the default Microsoft Driver), right click it, click uninstall driver. I did also check the box to uninstall the software but do not know if this is necessary. However, your display will go black for a second and only a rudimental screen resolution is restored but that's what we need for the moment.

Now go back to the open folder with the display driver, right click the C8*.inf (in my case C8146670, the 8 at the beginning however denotes Windows 8) and choose "Install". After allowing installation and getting a prompt that it was successful, head back to the Device Manager, search for altered hardware. Your graphics card will be found, the screen will again go black for a short while (personally, I enjoyed listening to the Windows sounds at that point) and afterwards the graphics card is installed with the AMD display driver!

I do not know who to blame (if there is someone to blame) for making it this difficult, but no need for a new graphics card or an older and slower system whatsoever!

TL;DR: Uninstall graphics card, install AMD driver manually using the appropriate .inf, reinstall the graphics card. Enjoy. In this order.
Poruka je odavde http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=449&threadid=169390

Da nije mozda slucanjo bilo namesteno na restart, meni se desilo par puta da kad na slepo (ustajm sa kompa i gledajuci krajickom oka u mrtvom uglu kliknem shutdown) gasim komp slucajno pritisnem restart.

Nije,vodio sam racuna,posto se problem ponekad ponavljao,a ponekad ugasi najnormalnije :S

Posto sam imao problema da instaliram drajver za moju prastaru graficku iz potpisa, (amd 3650) malo sam guglao i uspeo da nadjem resenje. Ovi ponudjeni drajveri sa amd sajta iako su naslovljeni da rade na vista/win7/win8 kod mene nisu hteli da se regularno instaliraju.

Evo resenja koje sam primenio i upalilo je:

Poruka je odavde http://forums.amd.com/game/messageview.cfm?catid=449&threadid=169390
"13-1-legacy_vista_win7_win8_64_dd_ccc" radi najbolje, može i "amd_catalyst_13.4_legacy_beta_vista_win7_win8 ali ima problema sa .4.51 update pa CCC nema baš sve funkcije ako nije instaliran pre tog .net updata.

Meni bez ovog "trika" sa device menagerom, nije hteo da se instalira bas taj 13-1-legacy_vista_win7_win8_64_dd_ccc. Pukne negde na pocetak instalacije, i izbaci error. Morao sam prvo rucno da izbrisem iz d.m. ovaj drajver koji instalira automatski osmica, pa posle na onaj vec opisani nacin koji sam citirao sa onog amd foruma da instaliram 13.1.

Jel imao neko problema sa odzvanjanjem? Kad pricam preko skajpa sa nekim oni cuju sve sto ja cujem. Stavio sam u realteku echo cancellation, ali i dalje se cuje... Inace na win7 je sve normalno radilo...

michrophone mi je default... btw na sedmici sam ukljucivao mic i sluske na prednjem delu kucista, sada ne reaguje tu...

Mozda sam trebao da napisem default recording device, posto me izgleda nisi razumeo. To sto ti ne reaguje na prednjem delu kucista znaci da ti nije podesen Front Mic u drajverima tj. Realtek software-u.

Najbitnije je u bios-u da proveri opcije za front panel dal' su kako treba.

Mozda sam trebao da napisem default recording device, posto me izgleda nisi razumeo. To sto ti ne reaguje na prednjem delu kucista znaci da ti nije podesen Front Mic u drajverima tj. Realtek software-u.

Stereo mix mi je default device, a Microphone mi je default communiactions device... Za ovo drugo si bio u pravu, u realteku sam podesio da front panel bude ukljucen :)

Ima li neka aktivacija da radi? Imam od novembra 8.1, nikako da je aktiviram, dosta mi je vise onog plavog ekrana i aktivacije. Hvala.

Rešenje koje nudiš je sa tehničke strane jako loše rešeno ali to je za neku novu temu

Jel ima neko povremen problem sa pojavljivaljem taskbara u Metro aplikacijama? Meni nekad neće da se pojavi taskbar dok sam u Metro aplikaciji. Jedino rešenje je restart računara ili Windows Explorer procesa...

Jel ima neko povremen problem sa pojavljivaljem taskbara u Metro aplikacijama? Meni nekad neće da se pojavi taskbar dok sam u Metro aplikaciji. Jedino rešenje je restart računara ili Windows Explorer procesa...

Desni klik na taskbar, udji u properties i isključi "Show Windows Store apps on the taskbar"
Meni je to rešilo taj problem.

Tako je, u pitanju je Windows 8.1 Update 1. :) Baš me čudi da nisu ispravili taj bug u update-u od pre par dana...

Meni nekad odjednom prestane da se pojavljuje... Inače, kad se pojavljuje, treba mu maksimum 2s, kao kod tebe.

Meni nekad odjednom prestane da se pojavljuje... Inače, kad se pojavljuje, treba mu maksimum 2s, kao kod tebe.
Ma uvek ima nešto, kod mene se ponekad zaglavi u on ili off taskbar na desktopu. Koliko sam uspeo da provalim, ima nešto sa "fokus"-om. Kada neki aktivan program preuzme fokus on to preuzme i na taskbaru i onda taskbar ostane ili otvoren ili zatvoren dok se nešto drugo ne uključi. Racimo neko pošalje poruku na Gtalk i taskbar neće da se spusti dok ne cliknem na Gtalk, ako je taskbar sakriven neće da se pojavi dok ne cliknem na Gtalk. Isto to ponekad na FF se dešava.
To se isto dešavalo i na 7mici. Bilo je negde nameštanje za "Fokus shifting" to jest da na kom je god prozoru cursor, taj postane activan ali ne mogu sad da se setim.

Poslednja izmena od urednika:
Imam novi problem s ovim đubretom od 8.1.
A to je da sada učestalo neće da se probudi ekran, kada mrdnem miša. I moram nasilno rda restartujem da mi se vrati slika. Mada je možda i do drajvera.

Takođe, počelo je da traje učitavanje na TV Serviio po tri dana. Mislim da nije do TV-a jer sam probao Plex s laptopa i instant učitava. Pri tome ponekad učita brzo, i ja ne umem da nađem razlog tome.

Ja imam problem, da mi se pojavi neki proces rundll32 i vuce oko 50% procesora, i moram u task menadzeru da ga stopiram.

Imam novi problem s ovim đubretom od 8.1.
A to je da sada učestalo neće da se probudi ekran, kada mrdnem miša. I moram nasilno rda restartujem da mi se vrati slika. Mada je možda i do drajvera.

Takođe, počelo je da traje učitavanje na TV Serviio po tri dana. Mislim da nije do TV-a jer sam probao Plex s laptopa i instant učitava. Pri tome ponekad učita brzo, i ja ne umem da nađem razlog tome.

Ažuriraj drajvere, možda to reši problem. Ako je u pitanju mašina iz potpisa, instaliraj sledeće drajvere:

Chipset: https://downloadcenter.intel.com/De...hipset+Software+Installation+Utility&lang=eng
Intel® ME 9: Management Engine Driver: https://downloadcenter.intel.com/De..., 64-bit*&DownloadType= Drivers
Grafička: http://www2.ati.com/drivers/14-4-win7-win8-win8.1-64-dd-ccc-whql.exe

А што се не обратиш представништву Microsofta, ваљда би они први морали да помажу?? Није ваљда да си користио неке дивча активаторе или си крековао??

Drajveri su ažurirani. Original je, ali nešto nemam nameru da se konsultujem s njima, jer sumnjam da će biti od pomoći. Sve se više mislim da vratim sedmicu.

Na mašini iz potpisa nemam nikakav problem sem povremenog problema sa pojavljivanjem Taskbar-a u Metro aplikacijama. Nemam ni memory leak (nisam imao ni na prošloj konfi: AMD Phenom II X4 955 BE, ASUS M4A87TD, NVIDIA GTX 650, 8GB RAM), a ni problem sa buđenjem. Mislim da problem sa buđenjem prave AMD drajveri za grafičku karticu.
Inače, u pitanju je legalan Windows 8.1 Pro Update 1.

Nazad
Vrh Dno