Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Jos jedno pitanje samo :D, jel moguce da uklonim sa ikonica one strelice i kako?

Poslednja izmena:
Imam problem na 5.1 ne rade mi zadnji zvucnici. Citam po netu i spominju da do toga dolazi zbog konflikta AMD-ovih drajvera za HDMI zvuk i Realteca ali znam dok sam instalirao drajvere za graficku da sam odstiklirao da mi ne instalira zvuk preko HDMI.:S:

Edit: Kad u Realtecu stavim na 7.1 onda se cuju ali ne bih tako da mi stoji, bzvz mi je

Poslednja izmena:
Imam problem na 5.1 ne rade mi zadnji zvucnici. Citam po netu i spominju da do toga dolazi zbog konflikta AMD-ovih drajvera za HDMI zvuk i Realteca ali znam dok sam instalirao drajvere za graficku da sam odstiklirao da mi ne instalira zvuk preko HDMI.:S:

Edit: Kad u Realtecu stavim na 7.1 onda se cuju ali ne bih tako da mi stoji, bzvz mi je

Vrati se na 7 tamo radi sve kako treba :p. Probaj da čačkaš po realteku mora da ima neka fora ne bi trebalo da je neka nauka.

Djaba ga bilo :D, nema nista... Sve je dobro podeseno u njemu ali nista

Uninstaliraj Catalyst pa probaj sa default MS drajverima za ATI
Pre nego što si odštiklirao to za HDMI zvuk jel' ti radio 5.1 ?

Uninstaliraj Catalyst pa probaj sa default MS drajverima za ATI
Pre nego što si odštiklirao to za HDMI zvuk jel' ti radio 5.1 ?

Probacu to.. A nznm stvarno da li je radio pre instalacije drajvera, nisam ni probao

Probaj obavezno, dobar je default driver, catalyst je to isto samo nešto matoriji, ali bez ****** zato ;)
Meni radi 5.1 sa njima, ne mogu da se setim da li je radio i sa catalystom, znam samo da su metro aplikacije imale neki problem sa catalystom, zvuk je nešto brljavio, odnosno nisu se čuli svi zvuci.

drugari,zna neko nacin da reinstaliram sistem,a da mi ostanu igre,sistem drzim na ssd-u a igre na zasebnom hdd-u u zasebnom folderu.znam da za neke naslove mogu prosto posle da napravim sorkate i da ce da sljaka,ali par zasigurno nece,znam od proslog puta :) ili ima neki prostiji nacin da ocistim sistem od drajvera pa jovo nanovo,jer sam promenio plocu,kod apdejta drajverza za lan mi izbaca plavi ekran,itd,inace je ploca sasvim okej,linuks koji sam digao sinoc radi bez greske.

8mica čuva drajvere ko' da su zlatni, ako ti je samo do lan-a uninstaliraj ih u control panelu pa restartuj kompjuter dok je priključen na internet (očigledno ne može preko lan-a) pa će sam pronaći prave drajvere.

nije samo do lan-a,usb 3 ne radi dobro iako sam aninstalirao stare,lan sam jos i pokrpio itd.mislio sam posto sam zamenio ploce sa istim chipsetom da nece biti toliko frke,kad ono...

Ne mogu da sacuvam otvoreni .txt fajl na usb disk (save as). Acces Denied. U cemu je fora. Muka mi je vise osmice i security gluposti.

Ne mogu da sacuvam otvoreni .txt fajl na usb disk (save as). Acces Denied. U cemu je fora. Muka mi je vise osmice i security gluposti.
I ja sa njom imam čudnih problema sa privilegijama. Toga nije bilo na Win7.

Gledam ja ovaj event viewer, i među obaveštenjima je da nije mogao da spreči Windows Defender, koji je inače poptuno isključen. Takođe izbacuje da je ostao bez virtuelne memorije, kada mi zauzme sav RAM? I navodi mi Vuze i Opera procese, ali oni su navedeni sa par stotina megabajta.

Apsolutno. Sada je inat. ****no me nervira da odustanem. Sunk cost fallacy.

Samo guraj, ja odustao kada sam skapirao da je nešto do OS-a 100% a da pritom ništa od raznih fikseva nije pomoglo.
Zašto se nekima dešava taj problem a drugima ne je misterija.
Ko zna, možda baš ti budeš taj koji će rešiti tu enigmu ;)

Sizif mi je srednje ime. Nešto sam ostao bez ideja do čega je. Tačno će da bude neka glupa sitnica koju su svi prevideli, uključujući Microsoft, jer im predhodni OS nema tu ******štinu.

@Dark Magician Još pre nekog vremena sam hteo da ti signaliziram da ja slične probleme imam na OSx tokom korišćenja Eiskalt programa koji je inače DC++ klijent, dok još hash-uje ume i da mi zabode komp, a tek posle nekoliko restarta i kada završi sa hashovanjem, tek tad mogu komp da koristim kako spada... ...elem, Vuze je Java aplikacija koja i inače aka RAM a tokom hash-ovanja i keširanja gotovo sam ubeđen može da bude krivac za curenje ...možda da eliminišeš Vuze na neko vreme pa ako to bude razlogom da onda pokušaš da podesiš da ređe pravi indexiranja i keširanja na HDD jer u celoj toj priči srče i RAM? Verovatno i seeduješ veći broj torenata pa je to razlog što je kod tebe taj problem izraženiji nego kod drugih?

Možda je NSA backdoor, onima koji su na njihovoj meti isti se aktivira ali zbog nekog baga javlja se memory leak, zato se i ne vidi koji proces toliko ždere memoriju.

Gledam ja ovaj event viewer, i među obaveštenjima je da nije mogao da spreči Windows Defender, koji je inače poptuno isključen. Takođe izbacuje da je ostao bez virtuelne memorije, kada mi zauzme sav RAM? I navodi mi Vuze i Opera procese, ali oni su navedeni sa par stotina megabajta.

Instaliraj Windows Driver Kit (WDK)

Pokreni poolmon.exe (na linku ispod imas detaljno uputstvo), mapiraj tag koji ima najveci "pool usage" i tu se krije problem.

http://blogs.msdn.com/b/ntdebugging...roubleshooting-pool-leaks-part-2-poolmon.aspx

Sledeci korak je da indentifikujes kojem drajveru pripada tag koji izaziva memory leak.

@Dark Magician Još pre nekog vremena sam hteo da ti signaliziram da ja slične probleme imam na OSx tokom korišćenja Eiskalt programa koji je inače DC++ klijent, dok još hash-uje ume i da mi zabode komp, a tek posle nekoliko restarta i kada završi sa hashovanjem, tek tad mogu komp da koristim kako spada... ...elem, Vuze je Java aplikacija koja i inače aka RAM a tokom hash-ovanja i keširanja gotovo sam ubeđen može da bude krivac za curenje ...možda da eliminišeš Vuze na neko vreme pa ako to bude razlogom da onda pokušaš da podesiš da ređe pravi indexiranja i keširanja na HDD jer u celoj toj priči srče i RAM? Verovatno i seeduješ veći broj torenata pa je to razlog što je kod tebe taj problem izraženiji nego kod drugih?

Nije Vuze, njega nisam ni koristio do skoro. Problem je svejedno prisutan.

Da li je metro Skype aktivan bez prethodnog ulazenja u isti?
Koristim ga za pozive povremeno a voleo bih da ostane online i posle reboota tj da ne ulazim u njega.
Ovako ga stalno pokrecem i cimam se jer nisam siguran.

Nešto mi se s*ebalo sa Weather metro aplikacijom, iniciram je , startuje se..malo nešto čekira i pobegne u ugao..tj. ne otvori se.
Mogu samo da desnim klikom idem na Close i zatvorim je, jer posle toga nema iniciranja iz 'ugla'.
Kako da to popravim?

Instalirao sam 8.1 na komp, i na prvi pogled mi se uopste ne svidja (metro i ove druge glup****), poprilicno mi je velika promena u odnosu na Win7. Videcu da li radi i ova tv kartica koju imam (mada je slabo koristim), i ono sto sam primetio da vise vuce ram memoriju, bez ikakvih dodatnih programa cim se podigne windows povuce preko 1GB ram.

Da, i ne svidja mi se sto nisu providni ovi prozori. Izgleda sam previse navikao na Win 7

Poslednja izmena:
To sto uzima vise rama je dobro sto da ti budem prazan ram pa onda kad ti nesto treba da dovlaci sa hdd-a. A ako bude potreban ram izbacice automatski nesto iz njega.

Na mac-u ima ugradjen i ram cache gde ostavlja u rami sve fajlove koje si otvarao i tako se popune ceo ram ali onda ako pristupas ponovo istoj stvari radi mnogo brze.

Poslednja izmena:
Zasto mi se windows poneki put restartuje iako sam isao na shutdown?

Nazad
Vrh Dno