Šta je novo?

WINDOWS 8.1

64-bit naravno?
Problem je što na ovoj konfiguraciji, nisam imao ništa osim osmice. I osmica mi pravi probleme od kad sam je instalirao sa memory leaking.

Da, 64-bit. Na poslu sam sklopio dosta Intelovih i3 i i5 mašina (LGA 1150) instalitao 8.1 64-bit, nijedna nije imala memory leak. Većina tih mašina radi sa Intelovom integrušom, a nekoliko mašina ima NVIDIA grafičku (GT 640). Inače, sve mašine imaju Gigabyte ploče. U pitanju su sledeće ploče: B85M-HD3, H87-HD3. Jednu konfu sam sklopio sa GA-Z87-HD3 pločom, Intel Core i5-4440 procesorom i NVIDIA GTX 650Ti Boost grafičkom, isto nikakav problem.

Poslednja izmena:
Što bi opet dovodilo do zaključka da je AMD drajver krivac.

To barem možeš lako da utvrdiš povezivanjem monitora na integrisanu grafičku, izdržiš sa njom par sati dok ne utvrdiš ima li leak-a i dalje ili ne.

Treba da nađem i izvučem adapter sa DVI na HDMI, pošto ovaj moj monitor ne može da se koristi sa HDMI. To treba da zahvalim genijalnom Samsung-u, koji je napravio da automatski kompresuje sliku na 720p, i to ne može da se isključi.

Pošto je ovo fakultetska licenca, to je VL varijanta?

Poslednja izmena:
Retail je. Ja sam uzeo Win 8, pa sam iskorisito ključ od osmice za aktivaciju 8.1.

Prilozi

• win8_student.JPG
    win8_student.JPG
    91.2 KB · Pregleda: 118
Juce sam stavio na neki ubogi laptop star 10god Athlon 1,8ghz i 1gb rama, 80gb hdd i za divno cudo radi ko blesav, sedmica se vukla. Iskljucio system restore i ostavio defender i masina je bila spremna, drajvere sam prepoznao. Odusevljen ortak :)

Ja sam isto tako stavio 8.1 na stari Acer 5520 i radi sporije od win 7 home premium izdanja, cak i na mom compu 8 radi sporije, sarena laza. Stavio sam ga da probam ali uskoro ce padne format. Cak sam i u BF4 imao manje fps-a nego na 7 + League of legends puca zbog Logitech DLL ;)

Poslednja izmena:
On se ne igra na svom kaptopu (logicno). Word excell internet sveto trojstvo za njega. Trebao sam da napravim neki snimak kako butuje i radi.

Ne znam zasto je " boot " smernica brzine. Hteo sam da kazem cisto da ne ispadne da na svim starim radi super brzo, ne radi cak je i losiji, a cak mislim da slabije hvata wifi signal i da sam QOS lose radi posao ali nisam imao vremena da se zezam sa njim a i vracam win 7 hp. lapTop je supruga koristila i dok je 7 bila na njemu wifi smo delili bez problema, cak sam mogao da se igram a ona da surfuje, odkad smo stavili Win 8 ona ne moze na net.

To je onda izolovan slucaj. Ne vidim kako sistem moze da utice na signal wifia, osim ako je neki bangav drajver.
Boot nije "smernica brzine" ali svakako godi mnogo brze ucitavanje nego na win7 kao i bolja odzivnost.
Naravno da kad sidjes sa nekog besnog intela na takvu masinu da ce na izgled da ti se vuce ali za nekog ko puno godina koristi samo taj racunar njemu je ok.

Imam jedan problemcic sa win 8.1 i steelseries engine softverom za misa. Naime, svaki put kada se sistem podigne, steelseries engine iskace kao prozor umesto da se samo pojavi u sistemskoj traci. Ako neko zna resenje za ovo bio bih mu zahvalan.

Poslednja izmena:
Što bi opet dovodilo do zaključka da je AMD drajver krivac.

masina iz potpisa 8.1 bez memory leaka i sve radi ko podmazano... 64bit catalyst 14.4
mozda ti je losa instalacija OS-a ako nije legalan treba paziti sta se skida :)

napisao detaljno na pp a sam znaš rezultat

Hajde sad pregazi taj sistem i stavi novu originalu 7 pa reci da li se vuče

vucice se zbog aero 3d efekata i onih blesavih windows experience servisa i slicnog a to je je pogaseno u osmici sve :)
naravno moze sve to da se sredi i u sedmici ali ko ce da se cima

Poslednja izmena:
Legala, sto puta sam rekao.
Instaliraću čisto s Update 1 integrisanim, ako pravi probleme, bacam ga za svagda i stavljam Win 7.

Jutarnja *******cija, jer nemam ništa pametnije da radim.
Možda će mi trebati donacija za nov kompjuter, ukoliko ga slomim, što je verovatno ukoliko opet dobijem memory leak.

Poslednja izmena:
Немо га ломиш, ево ја прихватам то као поклон јер ионако имам хардверски проблем и требало би да се подновим. ;)

Ja se javljam za licencu za 8.1 :)
Kontam da je velika šansa za isti scenario.
Živci su najvažniji, ako bude isto predji na sedmicu.
Nije 8.1 vredan sve te muke.
Ili uzimaj drugi računar, sa ovim očigledno postoji neka nekompatibilnost, računar to jest neka mu od komponenti i 8.1 se ne "mirišu".

Jeste, sad ću da kupujem drugi računar da bi ovo ***** radilo. To mi je prioritet. Naročito kad uzmem u obzir da sam morao ozbiljne pare da dam za njega. I imam da kupujem drugi kad mi padne. Nažalost nemam (još uvek) resurse na raspolaganju kao onaj što kupuje ultimate UHD PC (4K je pogrešan termin).

Evo ode u tri lepe memorija. Torrent ne može da radi pored ovoga. Zna li neko šta bi moglo da pomogne da namestim u Vuze da ne **** RAM? Jer svi klijenti prave probleme.

Nisam ugasio ni pagefile, ostavio sam default. Nisam instalirao ni AV. Samo Javu, Operu, Vuze, drajvere, AIMP, Serviio.
Mrzi me sad da instaliram sedmicu...

Poslednja izmena:
Mozda je vezano za kolegin gornji post, mozda ne. Upravo mi se komp restartovao sam od sebe, masina je iz potpisa sa win 8.1. Jedino sto sam uradio je instalacija najnovijih amd drajvera (naravno predhodno sam obrisao postojece), zna li neko u cemu je problem?
Evo prilog slika sta mi je pokazao kad se startovao posle restarta:
Untitled.jpg

Jeste, sad ću da kupujem drugi računar da bi ovo ***** radilo. To mi je prioritet. Naročito kad uzmem u obzir da sam morao ozbiljne pare da dam za njega. I imam da kupujem drugi kad mi padne. Nažalost nemam (još uvek) resurse na raspolaganju kao onaj što kupuje ultimate UHD PC (4K je pogrešan termin).

4K je precizniji termin, jer ima i 8K UHD rezolucija.

Jel si pokušao da rešiš problem ažuriranjem BIOS-a?

Ajmo da primenimo metodu eliminacije:

1) Drajveri za chipset ne prave problem - testirao sam 8.1 64-bit na Gigabyte ploči sa Z87 čipsetom;
2) Intel® ME 9: Management Engine Driver ne pravi problem na 8.1 64-bit - testirano na Gigabyte ploči sa Z87 čipsetom;
3) Drajver za AMD grafičke kartice - jedan korisnik se ovde javio da nema problem sa 14.4. WHQL drajverima... Ja ne stavljam u mašine AMD grafičke kartice tako da nisam u prilici da testiram. Na netu postoje neki primeri memory leak-a sa kombinacijom Intel platforma + AMD grafička:

http://superuser.com/questions/714146/windows-8-1-non-paged-pool-ati-6950-memory-leak
http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065217813442862/
http://arstechnica.com/civis/viewtopic.php?f=15&t=1218795

4) Drajver za Creative® Sound Core 3D chip - nisam u prilici da testiram, nemam ploču sa tom zvučnom;
5) I sad ono najvažnije: Drajver za Qualcomm® Atheros Killer E2201 LAN karticu je jedan od mogućnih uzroka problema: http://www.eightforums.com/performa...thout-apparent-programs-using.html#post331326 .

Pokušaj da nađeš neki drugi drajver za LAN karticu, ne znam šta drugo da ti kažem, prijatelju. Imaš odlične komponente, razumem u potpunosti tvoj bes...

BIOS je prošao tri varijante, nije do toga, držim trenutno F3 verziju.

Drajveri za mrežnu i mislim da su, ali nema koji drugi da stavim. Daju samo jednu verziju i Microsoft ga nema u bazi, niti radi generički. Recon 3Di nije jer je bio izbrisan drajver jedno vreme i isključen jer sam koristio ovu Xtreme Music koja je riknula.

Ono što mene najviše brine je da stavim Win 7 pa ispadne da i tamo pravi problem. Jer na ovom računaru nikad nisam stavljao sedmicu, i samo se nadam da s njom dobro radi.

Poslednja izmena:
Ono što mene najviše brine je da stavim Win 7 pa ispadne da i tamo pravi problem. Jer na ovom računaru nikad nisam stavljao sedmicu, i samo se nadam da s njom dobro radi.

Digni Win7 na drugoj particiji, bez brisanja win8 pa vidi kako se on ponasa.

Vrh Dno