Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Moja sistemska particija odnoso SSD ne zadrži ništa od podataka koje ne mogu da izgubim. A sve ostalo je sa po dve kopije uglavnom.
Sitna podešavanja su problem vremenski. Instalaciju igre sam samo naveo kao primer. To ne zahteva moje aktivno učešće samo ga pustim da uradi.

Za početak ukloni anti virus... Preživećeš bez njega 1 dan, čisto da ga eliminišeš sa spiska potencijalnih uzročnika curenja memorije.

Ko koristi računar u ozbiljne namene na ozbiljan način uvek ima bekapovano sve što mu je neophodno i kritično.
...

Ne mora se računar koristiti u ozbiljne svrhe da bi se sve to radilo. Dovoljno je da korisnik računara bude ozbiljan :) Stoga podržavam nastojanje da se sistem, uz malo muke, dovede u red jerbo nova instalacija ume da potraje dok se sve namesti kako korisniku odgovara. Ozbiljnom korisniku mislim :)

Izmasakrira neko windowse pa se posle čudi "šta mu je ?" Svi ti dodatci koji duboko kopaju i menjaju stvari po OS, kao ti Super Start meniji, menjaju bazične postavke, nisu to samo kozmetika.

@Dark, nemoj se džabe mučiti sa reinstalacijom, imaćeš isti problem.

Slažem se sa masakriranjem i problemima, ali ovaj memory leak što čovek ima nema nikakve veze sa tim.
Odmah nakon instalacije sve i da ništa ne pipne bukvalno, nakon 5min-par sati zauzeće memorije biće mu 75%-90%

Pa da, ne bih stavljao x86 da absolutno nisam bio siguran da je do OS-a nešto, ne znam šta.
Ionako ne krvarim sistem jer nemam ni potrebe za tim, svidja mi se kako izgleda, nikakvi shellovi,start meniji, 3rd party themes, uopšte me to ne zanima, nikakav patch sistema sa strane.

Ne znam šta je u pitanju, lomio sam glavu koliko sam mogao dok sam se borio sa time.

Ionako ne krvarim sistem jer nemam ni potrebe za tim, svidja mi se kako izgleda, nikakvi shellovi,start meniji, 3rd party themes, uopšte me to ne zanima, nikakav patch sistema
Ovo je pitanje estetike i navika.
Nema razloga ne koristiti proverena rešenja, ako nismo zadovoljni izgledom i/ili funkcionalnoscu pojedinih delova os-a.
Ja koristim StartIsBack i 8GadgetPack, navikao sam na gadgete i sedmičin start meni.

Nije hardver nego drajveri za taj hardver zajedno sa nemam pojma čime mogu da budu uzrok.
Nikad nisam imao memory leak na 7 a da nisam ustanovio šta je i to rešio. Browser je uglavnom bio uzrok. I to se retko dešavalo, i lako rešavalo.

Ma ok za gadgete, start i šta ne već, koristio sam i ja to ranije, rekoh to čisto usput, poenta je da ništa od toga nema veze, kao što rekoh već .... sve i da ne staviš ništa i bukvalno ništa i ne pokreneš osim task managera videćeš taj problem.
hw nema veze jer radi sve ok na win7 x64 , win 8 x86
Jedino što nisam probao je ndu , probaću kada stignem mada sumnjam da je to problem jer nekima je to pomoglo nekima ne.
Kapiram da je neki x64 MS drajver u pitanju, u kombinaciji možda sa ko zna kojim još faktorom, ko zna .. kako god, nije mi više ni bitno, nešto sam u Linuxu zadnjih dana i sve mi se više svidja, najverovatnije ću Windows ostaviti samo za gaming :)

Ja sam probao ndu.sys. Ništa nije promenilo.

Kaži mi koju konfiguraciju imaš da uporedim i vidim da li se nešto poklapa.

Poslednja izmena:
Matora je mnogo mašina, mb je asus P5GC-MX/1333 , memorija je ne znam koja *** mrzi me da gledam 4gb , cpu neki intel dual-core 3ghz , ati radeon 6570, hd seagate500gb, wd 320gb, monitor benq 1920x1080, ne znam šta još tu može da ima ..
Imam zakačen uvek mce receiver i daljinski.

Dakle potpuno drugačije od mog. Osim ako nisu krivi Intel chipset drajveri u principu. Ali bi onda više ljudi imalo problem.

Ne znam šta je u pitanju, zaboravih da dodam mrežnu karticu dodatnu , realtek 8139 , na ploči je mrežna Atheros, koriste se obe.
Memorija je kingston.

edit : ma nema sve to veze, mada ne znam onda šta ima, evo još i da kažem koji image sam koristio i to bi bilo to, MSDN, en_windows_8_1_enterprise_x64_dvd_2971902

Poslednja izmena:
Glupi windows bt stack, uvek mi je zadavao glavobolje, sve zivo probao i nista, da li je moguce da su tu komponentu u 8.1 jos vise unazadili, a zvanicno win 8.1 podrzava sve do bt 4.o standarda :(
Ima li ovde nekoga ko koristi bt na desktop konfi a da pritom nije instalirao nikakve drivere, koristeci native bt interfejs win-a??

Moja sistemska particija odnoso SSD ne zadrži ništa od podataka koje ne mogu da izgubim.
Upravo to, to je najbolji pristup. Tada nema šta ni da se bekapuje prije reinstala sistema osim mailova, browser bookmarka, savegame fajlova i sličnih sitnica koje se brzo odrade.

"Being too busy to worry about backup is like being too busy driving a car to put on a seatbelt."

Bekap je upravo to što jeste, nekome je važno i kritično ovo a nekome nešto drugo.
Svi su u problemu kada izgube ono što im je bitno.
I retki misle o svemu tome dok se ne opeknu prvi put :)

Pa opekao sam se ja pre jedno osam, devet godina.
I opet pre jedno pet (a to sam *****ao sam samo tako).
U svakom slučaju ne držim vitalne podatke u jednoj kopiji na mestu gde mi je sistem. Jer neću uopšte da razmišljam da li ću biti u problemu kad padne sistem (ako padne).

Glupi windows bt stack, uvek mi je zadavao glavobolje, sve zivo probao i nista, da li je moguce da su tu komponentu u 8.1 jos vise unazadili, a zvanicno win 8.1 podrzava sve do bt 4.o standarda :(
Ima li ovde nekoga ko koristi bt na desktop konfi a da pritom nije instalirao nikakve drivere, koristeci native bt interfejs win-a??

Ja jedino bt nisam uspeo da osposobim na laptopu, kada se instalacija privede kraju izađe pop up koji kaže "da završite instalaciju upalite vaš bluetooth", a ja nemam fizičko dugme za paljenje istog. U samom sistemu nemam uopšte onaj slajder za paljenje istog. U pitanju je Compaq iz potpisa, na Asusu i MSI-ju je sve prošlo bez takvih problema.

Sve drugo je odlično, primetno brže radi od sedmice i manje rama vuče, baš sam zadovoljan

Da slučajno AMD drajveri za grafičku ne izazivaju memory leak?

Jel ima neko ovde da koristi isključivo Windows Defender kao zaštitu?
Počeo sam ljude da prebacujem na 8.1 i ostavim ih samo sa defenderom, neke krekove je odmah povatao, iako je false positive kontam da će obavljati posao i za ostalo.
Jako je lagan za sistem, rekao bih lakši i od NIS 2014.

Da slučajno AMD drajveri za grafičku ne izazivaju memory leak?

Može da bude. Ali nikako da izbace nove stabilne. A ja nemam strpljenja za BETA drajvere.

Poisključivao sam sve što mi ne treba. Imam memory leak i dalje. Iscrpeo sam ideje. Za neke stvari nema drugih drajvera da proverim.
Ako neko još ima ideje neka ih da. Bar da probam.

Poslednja izmena:
Ja nemam tih problema sa ATI driverima tako da izbaci i tu mogucnost ...

A koliko ti je onaj pagefile? Memory leak hoce ako ti je manji od velicine celokupnog rama ili ako ga uopste i nemas.

Ja sam imao taj problem sa memory leakom jer sam neka podesavanja za ssd u magician-u poremetio, cini mi se da sam isao na brzinu a ne na stabilnost pa je program iskljucio pagefile.

Poslednja izmena:
Vrh Dno