Šta je novo?

WINDOWS 8.1

^Očigledno jako mali procenat konfiguracija ima taj problem...

Ko sve ima memory leak osim Mracnog Madjionicara?
Napisite konfe pa uporedite hardver.
Mada mislim da je softwareski problem i da bi cista instalacija ispravila stvar.

Sigurno je da nešto od dodatno instaliranih drajvera ili softvera pravi problem - da je problem u Windowsu, moralo bi biti puno više onih sa problemom, a tako očigledan problem bi sigurno bio brzo ispravljen.

Poslednja izmena:
Moguće da su drajveri. Ali nemam alternative. Postoji samo jedna verzija drajvera za moju ploču. Nisu izašli noviji.

Ja sam imao to jednom.Ali ja igram BF4,a znam da se ljudi zbog igre zale na taj "leak"!Samo jednom sam to iskusio,izasao iz igre i vidim da mi je zauzeto 4,5-5 GB!Od 6 koliko imam.Pogledam u task menadzer,tamo nije bilo niceg sto toliko zauzima RAM.A to zauzece ram-a sam video na onom malom gadgetu,sto mi stoji sa strane,onaj sa windowsa 7.Na kraju sam morao da restartujem komp,i to se vise nije ponovilo.

Nasao sam win 8.1 iso x64 pro verziju ali je velicina ISO do 4 GB ? Da li je to u redu ? Negde citam da se ne moze bez 8 GB instalirati x64 verzija ?

Nasao sam win 8.1 iso x64 pro verziju ali je velicina ISO do 4 GB ? Da li je to u redu ? Negde citam da se ne moze bez 8 GB instalirati x64 verzija ?

Ne znam baš šta pričaš.
A za 64-bit ti treba 4GB RAM ili više. Sama veličina ISO nema nikakve dodirne tačke s tim.

Ne znam baš šta pričaš.
A za 64-bit ti treba 4GB RAM ili više. Sama veličina ISO nema nikakve dodirne tačke s tim.

Hocu sa USB da instaliram, imam 16 Gb Usb ali je iso file posle unpacka velicine 3.7 GB pa pitanje je da li je to ok ? Ili link ka nekoj verziji koja je ispravna :) File origin - mojdigitalnizivotforum

Hocu sa USB da instaliram, imam 16 Gb Usb ali je iso file posle unpacka velicine 3.7 GB pa pitanje je da li je to ok ? Ili link ka nekoj verziji koja je ispravna :)

Jeste OK. Odnosno trebalo bi da bude. To je ispravna veličina, ali ne mogu da odredim da li je ispravna samo po tome. Verovatno jeste.

Imam pitanje, kranje glupo. Bio sam našao, a onda zaboravio. Kako se kuca znak za €, sa "5"?

A da li si probao da reinstaliraš Win od kako si primetio te probleme, možda ISO iz nekog drugog izvora? Koliko sam pratio temu, čini mi se da nisi, ali možda sam prevideo.

Nisam reinstalirao. Jer me skupo vremenski košta.
I pitao sam za originalni Update 1 Pro 64-bit ISO.

A da li se leak uvek dešava, bez izuzetka? Svaki put kad startuješ sistem?
Originalni ISO možeš da nađeš na torrentima, pogledaj samo SHA-1 i to je to...

Poslednja izmena:
Imao vremena, nemao, ako je sa hardwerom sve OK, sledeći korak je reinstal OS-a, iz nekog drugog izvora, naravno. Dok to ne probaš, nemaš više pravo ovde da kukaš na memory leak :-devil-:.

A da li se leak uvek dešava, bez izuzetka? Svaki put kad startuješ sistem?
Originalni ISO možeš da nađeš na torrentima, pogledaj samo SHA-1 i to je to...

Svaki put. Samo ponekad trebaju sati da prođu. Povremeno ga umesto gašenja šaljem u sleep. Ali leak je i na čistom podizanju. Kao na primer jutros. Skoro čim se digao sistem.

Divim se tvojim zivcima.
Sa usb-a instalacija leti, sve mozes od programa nabaciti za sat vremena ili manje.
Ako imas silne gb igara na steamu i originu ostavi preko noci masinu pa ces imati do jutra funkc komp opet.
Mene bi izludela ta fantomska poruka, stalno bih mislio da ce se sistem urusiti.

Divim se tvojim zivcima.
Sa usb-a instalacija leti, sve mozes od programa nabaciti za sat vremena ili manje.
Ako imas silne gb igara na steamu i originu ostavi preko noci masinu pa ces imati do jutra funkc komp opet.
Mene bi izludela ta fantomska poruka, stalno bih mislio da ce se sistem urusiti.

Evo čim nađem ISO sa update.
A onda backup onoga što mi treba. Pa instaliraj sve živo opet... Najgori je Max Payne 3, to čudo se intalira oko dva sata. Ovo ozbiljno od softvera se brzo instalira na SSD.

@dark:
Koja je native rezolucija monitora, u kojoj rezoluciji radi windows i da li pokrećeš igre u rezoluciji koja je različita od desktopa?
W8 u nekim slučajevima pojede ram kada se pokrene fullscreen igra koja radi u drugačijoj rezoluciji u odnosu na rezoluciju desktopa.

@dark:
Koja je native rezolucija monitora, u kojoj rezoluciji radi windows i da li pokrećeš igre u rezoluciji koja je različita od desktopa?
W8 u nekim slučajevima pojede ram kada se pokrene fullscreen igra koja radi u drugačijoj rezoluciji u odnosu na rezoluciju desktopa.

1680x1050, desktop je očigledno namešten na toliko. Igre pokrećem na toliko.
I do igara svakako nije, jer mi se to dešava uglavnom kad radim nešto drugo. Čak mi se nije ni desilo dok igram.

Dark, nesto ti se zesce izbagovalo, verujem da ce nestati pri ponovnoj instalaciji, ja duzi period na vise racunara nisam primetio taj mem leak ni u naznakama..sve radi ko doxa pre i posle ovog updatea.

Dark, nesto ti se zesce izbagovalo, verujem da ce nestati pri ponovnoj instalaciji, ja duzi period na vise racunara nisam primetio taj mem leak ni u naznakama..sve radi ko doxa pre i posle ovog updatea.

Bolje bi bilo. Pošto ću biti neopisivo iznerviran ako potrošim vreme da sve opet nameštam, da bi se desila ista stvar.

Eh,pa treba ti pola sata za instal. windowsa,i jos plafon sat za sve ostale programe,restarte itd.:)

Treba mi još dva da sve namestim kako hoću.
I kao šlag na tortu, pošto i igram. Treba mi dva sata skoro samo za Max Payne 3 da se instalira.
Mada prvo moram da nabavim novi ISO, da ne moram da radim upgrade.

Znam,i mene nervira kad instal. neki program koji po defaultu ne radi,ili izgleda onako kako ja hocu.Pa za svaki treba vremena da se podesi.Ali to nije hitno,moze i sutra da se ispodesava,bitno da se resis tog tvog problema.

Onaj ko koristi racunar u ozbiljne namene ne moze za pola sata da sve vrati, trebaju mu dani da sve lokacije prvo bekapuje kako treba a da nesto ne ispusti tom prilikom...pa tek onda da sve redom vraca i podesava setingse koje nije bilo moguce bekapovati ili je ispusteno itd..glomazne instalacije igara su najmanji problem inace.

Moja instalacija Steama je na hard disku, a stara je bar četiri godine - prenošena sa sistema na sistem i sa diska na disk i nije bilo potrebe za reinstalacijom bilo čega. Dosta igara sad podržava i Steam Cloud, tako da možeš da nastaviš tamo gde si stao.

Onaj ko koristi racunar u ozbiljne namene ne moze za pola sata da sve vrati
Ko koristi računar u ozbiljne namene na ozbiljan način uvek ima bekapovano sve što mu je neophodno i kritično.
Nema pouzdanijeg načina, čika Marfi kad tad pokaže svoj zubati osmeh :)
A za većinu ostalih korisnika kada se sve namesti i podesi dovoljan je system image i eventualno redovan bekap bookmarka i šifri.

Poslednja izmena:
Vrh Dno