Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Код мене не пролази велику апдејт, пробано више пута, пробао да скинем па инсталирам у локалу. У питању је ентерпрајз верзија. Сећам се да је једном негде сметало што не може да пише по мбр, можда и сада брља па размишљам да пробам са новом инсталацијом. Ионако има још 25 дана до истека друге туре.

По овоме је 9600.17050.WINBLUE_REFRESH.140317-1640_X64FRE_ENTERPRISE_EVAL_EN-US-IR3_CENA_X64FREE_EN-US_DV9.ISO нова верзија?
17050 je evaluaciona verzija.

Па истека 2х90 дана колико ради Ентерпрајз. Не волим да хакујем ОС, ионако windows користим реда ради, колико да је ту.

Није ми проблем за мбр, средићу га за пар минута (као што ћу после да га вратим ако ме буде занимало) него сам се касно сетио тога. Тај хард је резервни, обично и није укључен.

I šta je na kraju bilo sa onima koji su imali narodnu verziju i stavili ovaj update1 za koji je najavljeno da će pokršiti narodne verzije? Da li je aktivacija ostala ili je poništena?

I šta je na kraju bilo sa onima koji su imali narodnu verziju i stavili ovaj update1 za koji je najavljeno da će pokršiti narodne verzije? Da li je aktivacija ostala ili je poništena?
Skajp se drži, da li će i do kada će.. ćemo vidimo..

2014-04-09_202906.png

Meni je pre par dana win poceo da prijavljuje da treba da ga "aktiviram".Proslo 6 meseci.Pogledam u metro,tamo u PC setings-PC info,kad ono traje do 7 maja.I ja ga danas apdejtujem na ovaj "update 1" i nadjem neku KMS aktivaciju.I samo pretabam ovu staru,i izgleda da je uspelo!Tamo u metrou gde mi je pisalo da traje do 7 maja,sada pise samo da je aktiviran,ali ne i do kada.

Ako hocete da vidite kad vam istice aktivacija, kucajte ovo u cmd:

slmgr/xpr

ja nisam skajpom aktiviro nego telefonski, na 0700 300 300, na desetak računara i sve je prošlo u redu, apdejt svaki živi skidam i za ofis 2013 i za windows, oni šatro snimaju pozive ali realno šta mi ko mkože, boli me tuki...

Ja sam instalirao Win 8.1 prije dve sedmice i uopšte ga nisam aktivirao. Neko mi je predložio da sačekam ovaj update jer bi on mogao da pokrši aktivacije pa tek nakon njega da aktiviram, ako želim, pošto ovde nema vremenog limita za aktivaciju kao kod Win7 a i update normalno radi, samo ima watermark dole desno, ostalo sve radi. Ispade da se Win 8.1 može legalno koristiti bez aktivacije :)

Ja sam instalirao Win 8.1 prije dve sedmice i uopšte ga nisam aktivirao. Neko mi je predložio da sačekam ovaj update jer bi on mogao da pokrši aktivacije pa tek nakon njega da aktiviram, ako želim, pošto ovde nema vremenog limita za aktivaciju kao kod Win7 a i update normalno radi, samo ima watermark dole desno, ostalo sve radi. Ispade da se Win 8.1 može legalno koristiti bez aktivacije :)

sto sam koj djavo aktivirao KMSpico :D

Skajp metoda radi bez problema koga zanima.

Nego ne kapiram onaj X u metro aplikacijama, mislim i dalje mora da se uhvati vrh aplikacije, da se onda spusti dole i tu drži dok ne nestane, ovaj X zapravo ne zatvara aplikaciju, samo prebaci na desktop i ta aplikacija je i dalje u memoriji.

Vidi stvarno. Koja glupost.

Vidi stvarno. Koja glupost.

Taj koji je dizajnirao to svaka mu čast :D

Ne svidja mi se ovaj update, mislim sada u metro-u brljavi i kada odem mišem skroz gore on čas pokaže taskbar sa desktopa čas onaj metro bar gde je _ i X
Inače taskbar mi je u desktopu gore, da je dole to se verovatno ne bi dešavalo, ali bez obzira.
Pitam se samo šta će da smisle sledeće u sledećem big updejtu...

Nisam nikad bio fan osmice ali Microsoft je konačno napravio dobru stvar.

Na neki ubogi laptop Celeron sa 1gb rama koji je vukao jedva sedmicu nabacio sam Windows 8.1 Update 1 (onaj msdn iso).
Za product key sam upisao serial od neke N verzije za x64 i prošao je dalje, aktivirao kao i redovan 8.1

Za razliku od sedmice 8.1 je prepoznao sve drajvere i posle prvog restarta sve je vec bilo spremno za rad što je za mene ogromna stvar, prezirem kad win ne može da instalira osnovne drajvere.

Drugo oduševljenje je živahnost sistema, usudio bih se da kažem da 8.1 Update 1 radi 50% brže nego par meseci stara instalacije sedmice.
Dakle 1gb rama sasvim dovoljno za rad sa osnovnim stvarima tipa browsing, skype, muzika.. Dok se sedmica gušila. Sve u svemu odličan pomak.

17050 je evaluaciona verzija.
Мислим, да ли је то верзија са новим апдејтом или не? Линк је са Microsoft стране за Ентерпрајз верзије а ако је 17041 верзија са апдејтом, ваљда је 17050 новија.

Иначе сам синоћ пробао са оправљеним мбр-ом и неће, опет не пролази онај велики апдејт. Зато ћу вероватно да пробам са новом инсталацијом, тај хард (а и windows) служи за играње.

Ima li neko ljubazan da postavi link za skidanje oficijelnog windows 8.1 ako ima sa tim novim update 1 bio bih mu zahvalan jer se ubih trazeci po netu .

Misliš na zvaničnu instalaciju sa implementiranim Update 1? Mislim da zvaničan ISO još uvek ne postoji, gledao sam juče na MS Academic kome imam pristup. Nezvanična varijanta verovatno postoji.

en_windows_8.1_with_update_x86_dvd_4065105.iso

Hm. I to je izgleda zvanična MSDN verzija. Čudno da još uvek nema na Academic.

Evo 64bitne: en_windows_8.1_with_update_x64_dvd_4065090.iso

Na neki ubogi laptop Celeron sa 1gb rama koji je vukao jedva sedmicu nabacio sam Windows 8.1 Update 1 (onaj msdn iso).
Za product key sam upisao serial od neke N verzije za x64 i prošao je dalje, aktivirao kao i redovan 8.1

Drugo oduševljenje je živahnost sistema, usudio bih se da kažem da 8.1 Update 1 radi 50% brže nego par meseci stara instalacije sedmice.
Dakle 1gb rama sasvim dovoljno za rad sa osnovnim stvarima tipa browsing, skype, muzika.. Dok se sedmica gušila. Sve u svemu odličan pomak.
Hm...sad si me zamislio. Moj stari komp koji sada sestra koristi je AMD XP 2800 (2.1 GHz) i 1 GB RAM-a (više i ne znam koji je tada RAM išao) i tu je Win XP koji sam u narednom periodu mislio reinstalirati (osvježiti) jer je usporio. Da li bi tu bolje radio XP ili možda ovaj Win 8.1 update 1? Pošto po ovome što kažeš Win7 otpada. Uvijek sam mislio da tu može ići samo XP ali sad me zanima da li bi mogao Win 8.1 update 1 i da li bi to možda bilo bolje rješenje.

Мислим, да ли је то верзија са новим апдејтом или не? Линк је са Microsoft стране за Ентерпрајз верзије а ако је 17041 верзија са апдејтом, ваљда је 17050 новија.

Иначе сам синоћ пробао са оправљеним мбр-ом и неће, опет не пролази онај велики апдејт. Зато ћу вероватно да пробам са новом инсталацијом, тај хард (а и windows) служи за играње.

Jeste, to je svež ISO sa Windows 8.1 Update.

Misliš na zvaničnu instalaciju sa implementiranim Update 1? Mislim da zvaničan ISO još uvek ne postoji, gledao sam juče na MS Academic kome imam pristup. Nezvanična varijanta verovatno postoji.

ISO - i su na MSDN-u već neko vreme:
Windows 8.1 with Update (multiple editions) (x64) - DVD (English) File Name: en_windows_8.1_with_update_x64_dvd_4065090.iso SHA1: 4652DC6EBFEBE02C6A63E167C36E3FAEDFB93999
Windows 8.1 with Update (multiple editions) (x86) - DVD (English) File Name: en_windows_8.1_with_update_x86_dvd_4065105.iso SHA1: 54B8572556B316A6BECE54C5033564E3296F5951

^ Videh šta sam propustio. Mislio sam da MSDN i Academic dobijaju u malom razmaku ISO, ali izgleda da nije tako.

Nazad
Vrh Dno