Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Ja sam isključio pagefile. Jer mi ne treba. Hoćeš da kažeš da gašenje pagefile izaziva bezvezno punjenje RAM?

Dap. I meni je bilo neverovatno posto se preporucuje da se gasi ako imas SSD pa sam ga ja drzao ugasenim. Nakon toga mi se precesto desavalo da mi u sred igranja neke igre izbaci onaj out of memory problem. Konkretno igram mmorpg ali na alt+tabu drzim chrome i aimp3 pa nekad slusam neke intervjue/dokumentarce na jutubu i nema sanse da mi to pojede 6gb ili vise rama.

Posle toga sam probao da izguglam problem, cak sam i na ovoj temi postovao, i vidim nesto vezano za pagefile i win 8. Pogledam vidim da je bio iskljucen ili nesto minimalno podesen, ne secam se. Podesim ga da bude velicine 8gb, koliko i imam rama, i nikad vise nisam video taj problem. Probaj tako da vidi...

Dakle opet Win 8 je problematičan. Na laptopu sa Win 7 i 6GB nijednom se ništa nije desilo, a isto ugašen pagefile.

Evo stavio sam u MB koliko imam RAM da bude. Žrtvovao prostor na ionako premalom SSD-u. Sad ako mi samo još jednom iskoči out of memory...
I ha više mislim da memory leak je svejedno tu. Samo ga pagefile pokrije pola minuta dok se ne oslobodi.

Poslednja izmena:
Koji to proces zauzima toliko memorije?

U mom slucaju bila je igra problematicna, posle nje je isao chrome koji je takodje zauzimao mnogooo vise. Ne znam koji je bug bio u pitanju i zasto ali pagefile mi je pomogao. Inace redovno update-ujem win tako da je mozda i u nekom update-u bio problem.

Postoji li neki program koji prikazuje stvari detaljnije od Task Managera? Ja sam imao neki takav za procese, mislim da je Microsoftov, dosta je detaljniji od Task Managera.

Na prvi pogled sam prezadovoljan ovim sistemom.

Pagefile nema veze, isprobano i to, amd drajver nema veze, u tome i jeste fora, šta to jede toliko memorije a ne vidi se ni u jednom od raznih task managera.
Kada se svi procesi saberu ne idu preko 700mb a sistem javlja da je recimo 3gb in use.

Pagefile nema veze, isprobano i to, amd drajver nema veze, u tome i jeste fora, šta to jede toliko memorije a ne vidi se ni u jednom od raznih task managera.
Kada se svi procesi saberu ne idu preko 700mb a sistem javlja da je recimo 3gb in use.

Baš me tešiš. A u procesima isto tako nema. Nema proces manager koji detektuje odakle curi memorija.

Pozdrav,
Interesuju me neke stvari u vezi instalacije na novu mašinu. Ona osobina sistema zvana Fast boot... Kako to radi? Da li je to uključeno po difoltu? Da li je tačno da Windows 8/8.1, radi bržeg podizanja sistema isključuje portove? Recimo, ako su prikačeni PS/2 uređaji, on isključi USB portove kad je u Fast Boot režimu, i obrnuto? Šta se dešava kad na ploči postoji samo jedan PS/2 port? Recimo donesem novu mašinu, ubodem pozadi miša u USB, a tastaturu u PS/2? Negde sam pročitao da u takvom slučaju, Windows 8.1 onemogući PS/2 uređaj. Ako povežem USB tastaturu, da li će je hardver bez OS-a detektovati za ulazak u BIOS?Windows 8/8.1 mi je velika nepoznanciaa, a treba da pređem na njega sa XP-a.

Jel ima neko ovde da koristi isključivo Windows Defender kao zaštitu?
Počeo sam ljude da prebacujem na 8.1 i ostavim ih samo sa defenderom, neke krekove je odmah povatao, iako je false positive kontam da će obavljati posao i za ostalo.
Jako je lagan za sistem, rekao bih lakši i od NIS 2014.

Moj brat koristi i zadovoljan je, a ja sam instalirao AVG i pokajao se, računar je bio pun virusa, MS rešenje je mnogo bolje po meni.

Trenutno sam na Avast - u, i on je dobro besplatno rešenje.

Ja koristim taj win defender,od kako sam na osmici,i nisam imao nikakvih problema!Pu,pu da necuje...

Pozdrav,
Interesuju me neke stvari u vezi instalacije na novu mašinu. Ona osobina sistema zvana Fast boot... Kako to radi? Da li je to uključeno po difoltu? Da li je tačno da Windows 8/8.1, radi bržeg podizanja sistema isključuje portove? Recimo, ako su prikačeni PS/2 uređaji, on isključi USB portove kad je u Fast Boot režimu, i obrnuto? Šta se dešava kad na ploči postoji samo jedan PS/2 port? Recimo donesem novu mašinu, ubodem pozadi miša u USB, a tastaturu u PS/2? Negde sam pročitao da u takvom slučaju, Windows 8.1 onemogući PS/2 uređaj. Ako povežem USB tastaturu, da li će je hardver bez OS-a detektovati za ulazak u BIOS?Windows 8/8.1 mi je velika nepoznanciaa, a treba da pređem na njega sa XP-a.

"Fast Boot" ti je upaljen po defaultu. Sasvim normalno ce ti raditi PS/2 i USB kombinacija pri paljenju i u BIOSu, nemas sta da brines.

Win8 Defender = bolje nego ništa ali samo toliko. Sa druge strane gledano, ni najbolji AV može da spase od ludosti i neznanja.

na drugo pitanje odgovor je , da mozes
kada pravis nalog pri prvom podizanju sistema kliknes na i dont have ms account create new now
pa kada ti iskoci da ga kreiras imas dole levo create some other time ili nesto slicno.

Ово ме је дало крила да и ја испробам нови win, међутим ово горе уопште није тачно, те опције уопште нема! Ако је постојала то је било у win8, нема тога више (тј. ја је невидим нигде). Постоји само "Sign without a Microsoft account" и када се кликне и на то има доле испод онај стилизовани чикица са колицима на ново отвореној страници.

пс. Пардон, да допишем, заправо када се кликне на то "sign...", на тој страници се упише корисничко име и по жељи шифра и то је то, човек је потпуно у праву :)

Posto nemam u racunaru Win 8.1 a hocu da ga probam, pa sam sada gledao gde da gaskinem i nasao sam ovu verziju:

MICROSOFT.WINDOWS.8.1.PROFESSIONAL.RTM.X64.VOLUME.WITH.UPDATE.2014.ENGLISH-MSDN

Release Date: 4/2/2014
Size: 3775 MB
File: en_windows_8.1_professional_vl_with_update_x64_dvd_4065194.iso

jel to to ili treba da trazim nesto drugo?

^ ahahah kakav nick lol :d

Nije ni do pagefile. Upravo gledam kako guta sav RAM. uTorrent skida, mislim da on guta povremeno. Što je opet do osmice, nema toga na Win 7.
Dakle opet sam na nuli (bukvalno).
Mislim da smo iscrpeli sve varijante ovde što se tiče uzroka, a samim tim i rešenja.

Ne gine ti vracanje na Win 7 :d

Nije ni do pagefile. Upravo gledam kako guta sav RAM. uTorrent skida, mislim da on guta povremeno. Što je opet do osmice, nema toga na Win 7.
Dakle opet sam na nuli (bukvalno).
Mislim da smo iscrpeli sve varijante ovde što se tiče uzroka, a samim tim i rešenja.

Skini utorrent verziju 2.2.1 i zabrani mu nadogradnju.

@Dark , idi bre opet si počeo sa utorrentom :D
Nema veze bre utorrent, vozim ja najnoviju verziju, nije NIJEDAN eksterni program ili drajver, do OS-a je nešto 100%

Vrh Dno