I ajde sad realno, koje su prednosti Win 8.1 u odnosu na sedmicu sp1 ultimate? Znaci treba da se cimam oko prelaska na 8.1, uklanjam metro gluposti da bih na kraju dobio sta? Sedmicu sa manjim vizuelnim izmenama?
Ozbiljno pitam jer me ipak nesto vuce da probam win 8.1 ali ne znam zasto bih to radio, samo bih izgubio vreme na razna podesavanja, uklanjanja a kada se jos setim sta sve posle treba da instaliram i da li sve dobro (ili opste) radi na osmici.. pa drajver podrska, lecenje neophodnih programa..
Prvo, nema nekog ''uklanjanja''

Samo snimiš Start is back i u njemu čekiraš par checkboxeva i on ti sve uradi, tj. ako ne želiš, više nećeš videti metro.
Drugo, prednosti:
1. Brži startup
2. Odzivniji sistem
3. Bolji desktop UI od sedmice (sa Start is back, naravno)
4. Znatno moderniji sistem sa milion sitnica koje su dobrodošle. Npr. pada mi napamet, zaista mala, ali dobrodošla stvar - kada uzmeš da instaliraš neki program koji recimo traži .NET verzije te i te, izađe ti windows-ov pop-up koji te o tome obavesti i pita te da li želiš da ga skine i snimi. Klikneš ok i on to odradi.
Osnovni problem jeste to što su opisi Osmice po medijima fokusirani na metroUI (modernUI), a kada ga korisnici snime njima se zgadi od metroa pa mu ne daju šansu ni par dana da vide i osete promene, već se vraćaju na 7... Tako da i u javnosti, a ne samo medijima, desktop unapređenja bivaju zapostavljena.
Mnogi kažu ''e neću da ga snimam jer zašto bih se cimao i snimao start menu kada na 7 sve radi out of box'', ali treba čovek da bude pošten, nije ni 7 bio baš out of box perfektan. Verujem da je 96,9%

benchmarkovaca odmah po snimanju/reinstaliranju Win7 patchovalo sistem i snimalo neku od custom tema. Ja prvi nisam mogao (ne mogu) da smislim default areo koji je kič, kič, kič.