Može i meni.
Ajde da i ja stanem u red za ulje, secer i ostalu fasungu !
Moze neko da mi na PM da download link za win 8.1? 😀
I da malo pojasni to oko aktivacije 😛
Hvala unaprijed
moze i meni rodj cestitka? 😀
Uvaženi članu našeg foruma, i meni je potrebna tvoja pomoć. Može na PP?
Pozdrav
Imate svi rodjendanske cestitke!😀I meni ako moze neko da posalje na PM.
Unapred hvala!
Preko Store-a ne, ne znam da li postoji neki drugi nacin. Skini 8.1 Enterprise .iso pa vidi sta ti nudi.
ISO mozda jeste 3.5GB, ali sam service pack nije (kao sto nikad nije ni bio). Koliko se secam, 7-ica RTM WZOR, MSDN i GA su bile identicne (a mislim i da je kod XP-a bio isti slucaj).
Iliti - kad ispadnete glupi, bolje cutite, u suprotnom se samo jos vise zakopavate...
Ne bih bas da se igram sa tim obzirom da su mi trenutno legalni i windows i office i antivirus i jos par stvari 😉
Imam legalni Win 8 Pro na desktopu i laptopu. Odradio update preko Windows Store na oba. Rezultat:
1. Laptop u prvom pukušaju nakon update uleteo u boot loop bez mogućnosti ulaska u safe mode ili recovery. Vratio sa Paragon Backup and Recovery na stanje pre katastrofe, pa pokušao ponovo. Iz drugog pokušaja Windows Explorer nasumično pada.... Na kraju skinuo Win 8.1 ISO, krenuo čistu instalaciju, naravno morao da koristim onaj glupavi ključ koji omogućava instalaciju, ali ne i aktivaciju, pa kad je sve završeno, ubacio pravi ključ. Živeo Microsoft......
2. Na desktopu je izbacivao BSOD sa kodom 0x00000018 nasumično pri pokretanju. Sistemom eliminacije pronašao da Sandboxie pravi probleme. Windows Blinds nekad radi, nekad ne, Comodo Internet Security bio totalno podivljao, morao da se reinstalira, ali ne lezi vraže, instaler odbijao da radi. Kreni čišćenje, pa hajde ponovo. Vidim da se i ovde smeši čista reinstalacija. Živeo Microsoft po drugi put.......
Ovde jedino ti nemaš pojma o čemu pričaš. Nekoliko pečeva ide na 8.1 RTM (što naravno pokazuje da je to isti build, samo sa ispravkama), a update za potpuno ažuran 8 je 3.5GB preko store-a, što je jedini zvaničan način za upgrade. RTM i MSDN su identični uvek - ako malo bolje pogledaš videćeš da su ažurirani ISO za Enterprise, ali Core/Pro ISO na MSDN-u će ostati isti. Ali ako ti misliš da si u pravu, uživaj...
![]()
Problem je u tome sto ogromna vecina u topicu koristi nelegalne nacine aktivacije, pa ih ne zanima niti utice na njih cinjenica da RTM (tj. WTZ-ov iso) nije prihvatao aktivacione kljuceve za Windows 8.1 tokom setup-a, pa se nije ni moglo legalno instalirati i aktivirati bez zavrzlama. To je samo jedna od stvari sto pravi razliku izmedju GA i RTM.
Tako da nije pravljenje kamiona od automobila, ovo je ogromna razlika za sve kupce.
Ti stvarno misliš da si pročitao nešto pametno s tim RTM nije GA... Nije, GA je RTM sa 200 Mb update. A WZOR ISO još uvek stoji na MSDN-u za Core/Pro.***, ti ili si nevidjeno glup ili troll-ujes za celu ekipu. Ali evo da nacrtam:
8.1 RTM ISO (WZOR/MSDN) =/= 8.1 GA ISO
Uporedi ih kako hoces, nisu isti.
Sto se tice velicine update, stvarno nisam znao, pricao sam napamet (evo priznajem), mislio sam da je 500MB-1GB k'o i svi SP-ovi ali eto...
U svakom slucaju si morao da skidas 3.5 GB - nebitno da li pre mesec i po ili juce
Ni RTM ni GA 8.1 ne prihvataju upgrade key za Windows 8 za instalaciju, to nije propust. Inače, slažem se potpuno - ovo je prisiljavanje korisnika na Windows app store.Ne znam odakle ti da taj podatak RTM nije prihvatao ključeve za Win 8.1?
Problem sa RTM i GA verzijom je da instaler ne prihvata legitimne ključeve za Win 8, čime je M$ maksimalno zakomplikovao život ljudima koji imaju legalni Win 8 (i samim tim i mogućnost besplatnog upgrade na 8.1) u slučaju da žele da urade čistu instalaciju Win 8.1. Jedino potpuno da kažem legalan način je da napraviš čistu instalaciju Win 8, pokreneš upgrade na 8.1 preko Windows Store i prekrstiš prste u nadi da će sve proći kako treba. Znači još skidanje ~3.5GB i ~30 min dodatne instalacije. Alternativna varijanta je skidanje 8.1 ISO od ko zna odakle, instalacija sa placeholder ključem, pa njegova zamena nakon instalacije što sam na primer i ja uradio. Ko ima pirata, zabole ga levi ćošak, samo je čekao da procure ključevi za KMS aktivaciju i da radi šta hoće.
Da, upgrade path koji je Microsoft zamislio je trnovit... Prvo skineš upgrade iso, pa uradiš update na 7, pa sad još 3.5 Gb za 8.1 jer upgrade key za 8 nije validan za upgrade wizard koji pravi 8.1 ISO... Nema ni updatea za 8 osim preko store - što znači upgrade za svaku mašinu posebno i svaki put download... Namerno otežan upgrade nije pametna stvar, naročito u situaciji u kojoj se sad nalaze, ali ovo je u skladu sa ranijom politikom.Znam da to nije propust. Ali Microsoft i pored svih propusta koje ja napravio u priči sa Win 8/8.1 i dalje ostaje dosledan sebi i zagorčava život ljudima tamo gde po meni uopšte nema potrebe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari