Šta je novo?

WINDOWS 8.1

Imam legalni Win 8 Pro, sinoc je update prosao lepo, i jutros zeleo malo da ga isprobam i odmah naleteo na problem. Zeleo sam da ukljucim automatski prelaz na desktop i to mi je stvorilo muke. Dodje do desktopa i onda nastaje vecno ucitvanje, ne dize programe iz startup-a, usporen i jednom recju nefunkcionalan.
Vracanje na metro resava stvar.
Da li ovo poznat problem?

Ajde da i ja stanem u red za ulje, secer i ostalu fasungu !

Moze neko da mi na PM da download link za win 8.1? :D
I da malo pojasni to oko aktivacije :p
Hvala unaprijed

moze i meni rodj cestitka? :D

Uvaženi članu našeg foruma, i meni je potrebna tvoja pomoć. Može na PP?

Pozdrav

I meni ako moze neko da posalje na PM.

Unapred hvala!
Imate svi rodjendanske cestitke!:D

Inace i meni je danas rodjendan ;D

Zar vam nije lakše da čoveku na PM tražite to što vam treba? Ne moramo svi da znamo ko sve ima nelegalnu kopiju Windowsa 8.

Već dve strane čitamo

"i meni, i meni"

ISO mozda jeste 3.5GB, ali sam service pack nije (kao sto nikad nije ni bio). Koliko se secam, 7-ica RTM WZOR, MSDN i GA su bile identicne (a mislim i da je kod XP-a bio isti slucaj).

Iliti - kad ispadnete glupi, bolje cutite, u suprotnom se samo jos vise zakopavate...

Ovde jedino ti nemaš pojma o čemu pričaš. Nekoliko pečeva ide na 8.1 RTM (što naravno pokazuje da je to isti build, samo sa ispravkama), a update za potpuno ažuran 8 je 3.5GB preko store-a, što je jedini zvaničan način za upgrade. RTM i MSDN su identični uvek - ako malo bolje pogledaš videćeš da su ažurirani ISO za Enterprise, ali Core/Pro ISO na MSDN-u će ostati isti. Ali ako ti misliš da si u pravu, uživaj...
Screen_Shot_2013-10-17_at_1.13.33_PM_610x371.png

Prilozi

• Screen_Shot_2013-10-17_at_1.13.33_PM_610x371.png
    116.6 KB · Pregleda: 144
Poslednja izmena:
Meni se takodje na laptopu zakucao win 8.1 odmah nakon instalacije, crni ekran i nista ne moze da se uradi. Nakon dosta muka uspeo sam da udjem u safe mode i da obrisem intel drajvere. Posle toga normalno se butovao ali mi sve vreme u donjem desnom uglu stoji "secure boot isn't configured correctly". Posto sam secure boot iskljucio jer sam stavio ssd umesto hdd-a vratio sam backup i sada koristim obican win 8. Dok ne vidim neki nacin da kloniram HDD na SSD i da on radi uz Secure Boot ostajem na Win 8, meni radi odlicno. Uzgred, da li neko zna kako ovo da izvedem? Sa Acronisom sam do sada klonirao i uvek moram da iskljucim secure boot.

Za one koje imaju slican problem, resenje je jednostavno. Safe mode pa obrisite intel drajvere.

Imam legalni Win 8 Pro na desktopu i laptopu. Odradio update preko Windows Store na oba. Rezultat:
1. Laptop u prvom pukušaju nakon update uleteo u boot loop bez mogućnosti ulaska u safe mode ili recovery. Vratio sa Paragon Backup and Recovery na stanje pre katastrofe, pa pokušao ponovo. Iz drugog pokušaja Windows Explorer nasumično pada.... Na kraju skinuo Win 8.1 ISO, krenuo čistu instalaciju, naravno morao da koristim onaj glupavi ključ koji omogućava instalaciju, ali ne i aktivaciju, pa kad je sve završeno, ubacio pravi ključ. Živeo Microsoft......
2. Na desktopu je izbacivao BSOD sa kodom 0x00000018 nasumično pri pokretanju. Sistemom eliminacije pronašao da Sandboxie pravi probleme. Windows Blinds nekad radi, nekad ne, Comodo Internet Security bio totalno podivljao, morao da se reinstalira, ali ne lezi vraže, instaler odbijao da radi. Kreni čišćenje, pa hajde ponovo. Vidim da se i ovde smeši čista reinstalacija. Živeo Microsoft po drugi put.......

Poslednja izmena:
Lepo ovo radi, cini mi se da je fluidnije. Samo sto je update za blago retardirane. Skoncentrisali su se na izgled, a ustvari nisu uradili nista. START BUTTON YOUR BACK?! Koga bre bole patka i ono je funkcionisalo odlicno. :)
U svakom slucaju osim sto mi se cini da radi nekako fluidnije ili sta vec "isto ****** retard uradio pakovanje" :d

Edit: Ja sa updateom nisam imao nikakvih problema osim sto je instalacija trajala 30min (mozda malo vise) 8 PRO 64bit

Poslednja izmena:
meni ovo radi bolje nego 8ica, na 8ci mi je bagovao jer je imalo onih crashova i usporenja kad se sve ukoci na sekundu zbog jrd kontrolera ili cega vec, neki drajver je zezao. a sad sve radi e sad videcemo sledeci put kad budem radio clean install jer ja sam sa sedmice update odradioi iso ono keep files.. ali evo vec nedelju i jace mi skroz okej sistem sve sljaka perfektno..

Da ipak sacekamo da srede sve greske, za jedno 6-7 meseci ima da radi ko svajcarski sat :D

Uradio update sa Windows 8 pro sa media centrom, proslo sve bez problema, sada mi čak brže radi računar.

Ne bih bas da se igram sa tim obzirom da su mi trenutno legalni i windows i office i antivirus i jos par stvari ;)

Slobodno uradi upgrade sa Windows 8.1 enterprise. Na poslu sam uradio tako bez problema.

Imam legalni Win 8 Pro na desktopu i laptopu. Odradio update preko Windows Store na oba. Rezultat:
1. Laptop u prvom pukušaju nakon update uleteo u boot loop bez mogućnosti ulaska u safe mode ili recovery. Vratio sa Paragon Backup and Recovery na stanje pre katastrofe, pa pokušao ponovo. Iz drugog pokušaja Windows Explorer nasumično pada.... Na kraju skinuo Win 8.1 ISO, krenuo čistu instalaciju, naravno morao da koristim onaj glupavi ključ koji omogućava instalaciju, ali ne i aktivaciju, pa kad je sve završeno, ubacio pravi ključ. Živeo Microsoft......
2. Na desktopu je izbacivao BSOD sa kodom 0x00000018 nasumično pri pokretanju. Sistemom eliminacije pronašao da Sandboxie pravi probleme. Windows Blinds nekad radi, nekad ne, Comodo Internet Security bio totalno podivljao, morao da se reinstalira, ali ne lezi vraže, instaler odbijao da radi. Kreni čišćenje, pa hajde ponovo. Vidim da se i ovde smeši čista reinstalacija. Živeo Microsoft po drugi put.......

Dosta korisnih informacija (za mene) u jednon postu... Znaci backup prvo, da ne moram reinstall da radim, a sa w8 kljucem , w81 ne moze da se instalira :(

Ovde jedino ti nemaš pojma o čemu pričaš. Nekoliko pečeva ide na 8.1 RTM (što naravno pokazuje da je to isti build, samo sa ispravkama), a update za potpuno ažuran 8 je 3.5GB preko store-a, što je jedini zvaničan način za upgrade. RTM i MSDN su identični uvek - ako malo bolje pogledaš videćeš da su ažurirani ISO za Enterprise, ali Core/Pro ISO na MSDN-u će ostati isti. Ali ako ti misliš da si u pravu, uživaj...

***, ti ili si nevidjeno glup ili troll-ujes za celu ekipu. Ali evo da nacrtam:
8.1 RTM ISO (WZOR/MSDN) =/= 8.1 GA ISO
Uporedi ih kako hoces, nisu isti.

Sto se tice velicine update, stvarno nisam znao, pricao sam napamet (evo priznajem), mislio sam da je 500MB-1GB k'o i svi SP-ovi ali eto...
U svakom slucaju si morao da skidas 3.5 GB - nebitno da li pre mesec i po ili juce

Poslednja izmena:
Problem leži u tome što izgleda da ne možeš, nećeš, ne želiš da smatraš RTM kao gotov prozvod, koji će se prodavati, bio on kasnije dobio ispravke ili ne. Način na koji ti želiš da predstaviš sve ovo je nalik pravljenja kamiona od automobila (kao potpuno drugi proizvod), a u stvari je to isti automobil, samo sa nešto boljim gumama, npr. Možemo mi staviti na stojadina gume za reli pa da leti po putu, ali stojadin ostaje stojadin.

Problem je u tome sto ogromna vecina u topicu koristi nelegalne nacine aktivacije, pa ih ne zanima niti utice na njih cinjenica da RTM (tj. WTZ-ov iso) nije prihvatao aktivacione kljuceve za Windows 8.1 tokom setup-a, pa se nije ni moglo legalno instalirati i aktivirati bez zavrzlama. To je samo jedna od stvari sto pravi razliku izmedju GA i RTM.

Tako da nije pravljenje kamiona od automobila, ovo je ogromna razlika za sve kupce.

Ja sam opet odlucio da nastavim istrazivanje mog problema sa intel HD4600 grafikom... posto ni zadnji beta driver odbija da radi, krenuo sam sistemom eliminacije i nasao sam pravi uzrok, prokleti ATI catalist driver! (2x 7950 koje za kopanje sluze i na njih nema minitora pa su u hebernete modu dok se ne pokrene opencl)
Iako na ATI nije spojen ni jedan monitor i kao takva je u stanju mirovanja sto se tice display-a, intel driver dobija da radi dok je ona aktivna, probao sam jedva da vratim na MS ATI i tu je intel proradio odma, ali je ATI poceo da baguje sa opencl softwerom, posto za 8.1 jos na ATI sajtu nema nista, skinuo sam zadnji beta catalist 13.11 (sa kao podrskom za win 8.1) i odma nakon instalacije samo GPU drivera, intel je odma otkazao......, pre toga sam testirao sa 13.10 i sa njim je bilo isto

Dalje testove sam odlozio jer je ATI driver toliko zaglupljivao krs od win 8.1 da je ovaj pucao po savovima, sistem restore me je jednom povratio, safe mode je smejurija, iako boot windows-a puca, potrebno je 4-5 restarta da bi se naterao safe mode opcija da iskoci???, sto je najgore na kraju vise nije ni iskakla vec sam blenuo u crno siv ekran...... i dalje krivim i MS i sad umesto intel-a krivim djubrestinu od catalista! (posto se bsod uglavnom javljao zbog ati driver-a i to na primer radim disable ati grafike i dobijem bsod, smesno)

Kontam da Ati grafika sama radi kako tako, ali kombinacija od 2 ATI drivera i 5 intela nisu uspela ni priblizno da mi rese problem da dobijem koliko toliko funkcionalan sistem sa obe grafike

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto ogromna vecina u topicu koristi nelegalne nacine aktivacije, pa ih ne zanima niti utice na njih cinjenica da RTM (tj. WTZ-ov iso) nije prihvatao aktivacione kljuceve za Windows 8.1 tokom setup-a, pa se nije ni moglo legalno instalirati i aktivirati bez zavrzlama. To je samo jedna od stvari sto pravi razliku izmedju GA i RTM.

Tako da nije pravljenje kamiona od automobila, ovo je ogromna razlika za sve kupce.

Ne znam odakle ti da taj podatak RTM nije prihvatao ključeve za Win 8.1?
Problem sa RTM i GA verzijom je da instaler ne prihvata legitimne ključeve za Win 8, čime je M$ maksimalno zakomplikovao život ljudima koji imaju legalni Win 8 (i samim tim i mogućnost besplatnog upgrade na 8.1) u slučaju da žele da urade čistu instalaciju Win 8.1. Jedino potpuno da kažem legalan način je da napraviš čistu instalaciju Win 8, pokreneš upgrade na 8.1 preko Windows Store i prekrstiš prste u nadi da će sve proći kako treba. Znači još skidanje ~3.5GB i ~30 min dodatne instalacije. Alternativna varijanta je skidanje 8.1 ISO od ko zna odakle, instalacija sa placeholder ključem, pa njegova zamena nakon instalacije što sam na primer i ja uradio. Ko ima pirata, zabole ga levi ćošak, samo je čekao da procure ključevi za KMS aktivaciju i da radi šta hoće.

Poslednja izmena:
ja imam super zabavu :((

w8 mi je na 30gb particiji na ssdu od ukupno 40gb.. 8.1 trazi 20gb za instalaciju i ja sad mogu da se slikam :(

jako me mrzi da prebacujem os na hdd pa da se tako igram. cak i ako iso bude prihvatao kljuc za w8, posto je to upgrade kljuc, trazice vec prisutan os (i w8 sam instalirao pomocu gimnastike - obrisao sam w7 vecinu fajlova, ostavio tek toliko da ga setup skonta)...
ne znam zasto nisu lepo ostavili kao na w7 instalaciju bez kljuca :(

***, ti ili si nevidjeno glup ili troll-ujes za celu ekipu. Ali evo da nacrtam:
8.1 RTM ISO (WZOR/MSDN) =/= 8.1 GA ISO
Uporedi ih kako hoces, nisu isti.

Sto se tice velicine update, stvarno nisam znao, pricao sam napamet (evo priznajem), mislio sam da je 500MB-1GB k'o i svi SP-ovi ali eto...
U svakom slucaju si morao da skidas 3.5 GB - nebitno da li pre mesec i po ili juce
Ti stvarno misliš da si pročitao nešto pametno s tim RTM nije GA... Nije, GA je RTM sa 200 Mb update. A WZOR ISO još uvek stoji na MSDN-u za Core/Pro.
A što se tiče trolovanja i pameti, mislim da kod tebe ovo drugo odgovara ovom prvom...

Ne znam odakle ti da taj podatak RTM nije prihvatao ključeve za Win 8.1?
Problem sa RTM i GA verzijom je da instaler ne prihvata legitimne ključeve za Win 8, čime je M$ maksimalno zakomplikovao život ljudima koji imaju legalni Win 8 (i samim tim i mogućnost besplatnog upgrade na 8.1) u slučaju da žele da urade čistu instalaciju Win 8.1. Jedino potpuno da kažem legalan način je da napraviš čistu instalaciju Win 8, pokreneš upgrade na 8.1 preko Windows Store i prekrstiš prste u nadi da će sve proći kako treba. Znači još skidanje ~3.5GB i ~30 min dodatne instalacije. Alternativna varijanta je skidanje 8.1 ISO od ko zna odakle, instalacija sa placeholder ključem, pa njegova zamena nakon instalacije što sam na primer i ja uradio. Ko ima pirata, zabole ga levi ćošak, samo je čekao da procure ključevi za KMS aktivaciju i da radi šta hoće.
Ni RTM ni GA 8.1 ne prihvataju upgrade key za Windows 8 za instalaciju, to nije propust. Inače, slažem se potpuno - ovo je prisiljavanje korisnika na Windows app store.

Poslednja izmena:
Znam da to nije propust. Ali Microsoft i pored svih propusta koje ja napravio u priči sa Win 8/8.1 i dalje ostaje dosledan sebi i zagorčava život ljudima tamo gde po meni uopšte nema potrebe.

Hvala za Clasic Start 8 neki ljudi su pominjali u temi realno sad je WIn 8 ili ti 8.1 u fullu ;) jedino mi je malo čudno što sada stoje dva start dugmeta.

Znam da to nije propust. Ali Microsoft i pored svih propusta koje ja napravio u priči sa Win 8/8.1 i dalje ostaje dosledan sebi i zagorčava život ljudima tamo gde po meni uopšte nema potrebe.
Da, upgrade path koji je Microsoft zamislio je trnovit... Prvo skineš upgrade iso, pa uradiš update na 7, pa sad još 3.5 Gb za 8.1 jer upgrade key za 8 nije validan za upgrade wizard koji pravi 8.1 ISO... Nema ni updatea za 8 osim preko store - što znači upgrade za svaku mašinu posebno i svaki put download... Namerno otežan upgrade nije pametna stvar, naročito u situaciji u kojoj se sad nalaze, ali ovo je u skladu sa ranijom politikom.

Vrh Dno