Ima takvih programa koji su besplatni, portable, ne instaliraju se i ne integršu u Windows, a lepo rade i bez toga.Jedino se gubi da se ne ugrađuju u context menu.nego u ovim glupostima, koje jos pri tom i zauzimaju prostor i integrisu se u win procese, ironicno, pobijajuci samu sustinu ciscenja sistema.
Ne mora da blokira windows update jer uglavnom stizu sigurnosne zakrpe. Stizu i dodaci, ali ne oseca se tromost sistema kao kod Pro verzije.Slobodno na ltsc, korisim ga od win10, sada i win11, drajveri rade kako ocekujes.
Svima preporucujem da posto microslop ne zna vise ljudski da updateuje sopstveni sistem, samo instaliras os, updateujes (vise zbog drivera) i blokiras updateove. Imas na netu programcice koji rade bas to a mozes i da odblokiras po potrebi, sve na jedan klik uz naravno run as admin.
Skinuo ga je sigurno ako si bio kliknuo na tu opciju. Meni posto radim sa Adobe programima skine Edge WebView(iako sam ga obrisao), posto ocigledno da neke opcije ga zahtevaju.mislim da mi je ms uvalio kopile na taj nacin (copilot-a)
instalirao sam ms store zbog xbox joypada uglavnom i onog novog notepada (dark theme ima i tabove, i naravno snipaste) i slucajno video da ima opcija u novom notepadu da sumira text pomocu kopileta. pogledam u win i vidim on isntaliran... a nije bio. a ne verujem da je upao sa notepadom nego preko otkljucanog update-a.
mozda gresim ali sto je sigurno - sigurno je. update zakljucavam.
Ovo radi
Da li ti je ugašen fast startup ?Zavisi kako kome i koliko su windowsi "prljavi". meni vrlo malo ali je normalno bilo malo više od jrdnog minuta a sada je nešto manje od djrdmog, rekao bih nekih 15-20 secundi brži boot. Najviše vremena je oduzimao Adrenalin.
Kod mene Boot Duration 62885 ms ako sam dobro gledao.Da, fast startup/hybrid boot je ugašen ali on ne ubrzava boot, čak na protiv. Uloga me je da startuje programe koji su radili pri gašenju i to na istom mestu. zapiše sve u hiberfil.sys pa kada se windows startuju sve vrati kako je bilo a to može da uspori sve,
Event Viewer: Navigate to Applications and Services Logs > Microsoft > Windows > Diagnostics-Performance > Operational and look for Event ID 100 to find the total boot time in milliseconds.
Probao i to i in-place upgrade instalaciju. Ništa ne može to da popravi. Svi to imaju ako je uključen fast startup.Verovatno ti zato i traje duze. On kao da popravlja pri svakom bootu neku gresku/problem pa zbog toga to tako ide.šta
Si probao da ispravis windows?
Run cmd as admin and type: SFC /scannow
The boot time recorded in the Windows 11 Event Viewer is generally accurate for measuring the entire OS initialization process, but it often feels slower than what you experience because it includes background processes that continue to load after your desktop and apps are already visible.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari