Ima takvih programa koji su besplatni, portable, ne instaliraju se i ne integršu u Windows, a lepo rade i bez toga.Jedino se gubi da se ne ugrađuju u context menu.nego u ovim glupostima, koje jos pri tom i zauzimaju prostor i integrisu se u win procese, ironicno, pobijajuci samu sustinu ciscenja sistema.
Ne mora da blokira windows update jer uglavnom stizu sigurnosne zakrpe. Stizu i dodaci, ali ne oseca se tromost sistema kao kod Pro verzije.Slobodno na ltsc, korisim ga od win10, sada i win11, drajveri rade kako ocekujes.
Svima preporucujem da posto microslop ne zna vise ljudski da updateuje sopstveni sistem, samo instaliras os, updateujes (vise zbog drivera) i blokiras updateove. Imas na netu programcice koji rade bas to a mozes i da odblokiras po potrebi, sve na jedan klik uz naravno run as admin.
Skinuo ga je sigurno ako si bio kliknuo na tu opciju. Meni posto radim sa Adobe programima skine Edge WebView(iako sam ga obrisao), posto ocigledno da neke opcije ga zahtevaju.mislim da mi je ms uvalio kopile na taj nacin (copilot-a)
instalirao sam ms store zbog xbox joypada uglavnom i onog novog notepada (dark theme ima i tabove, i naravno snipaste) i slucajno video da ima opcija u novom notepadu da sumira text pomocu kopileta. pogledam u win i vidim on isntaliran... a nije bio. a ne verujem da je upao sa notepadom nego preko otkljucanog update-a.
mozda gresim ali sto je sigurno - sigurno je. update zakljucavam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari