Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
1760961680500.png
Restart Windows search.

1760961724241.png
Ako ga nema tu:

win+R, kucaj: services.msc i enter za Services konzolu. Desni klik na windows search i klik na restart (startup type mora biti na Automatic).

Probao, i dalje ne radi.

Ne treba ni da se instalira, postoji i portabilna verzija.
Od kada ga koristim ne sećam se da sam ikad pokrenuo Windows search.

ne nudi mi opciju updejta na win11. samo enrol za extend security. cak mi pise da racunar ne podrzavam minimalne sistemske zahtjeve za win 11...

[USB] Fixed: After installing the Windows security update released on October 14, 2025 (KB5066835), USB devices, such as keyboards and mice, do not function in the Windows Recovery Environment (WinRE). This issue prevents navigation of any of the recovery options within WinRE. Note that the USB devices continue to work normally within the Windows operating system.

Neverovatni su, ovo je moguće samo ako niko pre puštanja update-a nije ušao u Recovery Environment da proba da li uopšte radi ?
Eto koliko oni testiraju svoj OS. Valjda misle da mašina treba da služi samo za instalaciju update-a, a ne za neki koristan rad. I nisu jedini koji tako rade i puštaju nedovoljno testiran software. Oslanjaju se na primedbe korisnika i update. Svi znamo šta nas čeka ako mašinu ne koristimo jedno mesec dana i kako to izgleda kad nakon ponovnog uključenja sve što je instalirano počne da skida svoja ažuriranja. Ništa drugo ne može da se radi bar pola sata.

To utiče na backup programe kada se recovery disk napravi na WIM sa System Re umesto na Win Pe sa tih windwasa, tako su i pronašli grešku.

Ja to radim pomoću Acronisa, i njegovog bootabilnog flasha koji je sa WinPE tako da mi ovo oko WIM nije baš jasno.
Doduše znam da uđem u Recovery Environment. Da sam ulazio valjda bih video da mi ne rade miš i tastatura ? A mogli su i oni to da urade.

Другари колега на послу има проблема са лаптоп HP OMEN 16 рачунаром, рачунар када буди из мода спавања он се замрзне и мора рестарт. Пробали смо подешавања сва могућа у power plan и ништа. Онда сам данас ресет рачунара и није помогло, па пошто има двије графичке интегрисану AMD и Nvidia 5080 прву сам ставио ван функције и помислили смо да смо нашли решење јер пола дана није правио проблем али опет се десило замрзавање. Када ради све је у реду, само се проблем прави када се буди или угаси екран. Не знам јесам на праву тему.

Mozda da ,tamo u detaljima,power plana ostavite ssd da se ne gasi? Cisto da testirate.

MxVDkNck5rx9Wf5ttG79DG.jpg

jjXdkNAJTRv9vkYPkJSAwi.jpg

Poslednja izmena:
Ja sam jos na Win 10 na sve uredjaje koje imam ,,Kakva je ta Win 11 vredi li prelaziti na nju ili jos ne ?

kada si prelazio na win 10 jeli vredelo?

Ja na nekoliko meseci pre nego što je zvanično izašla. Dok je bio samo Insider, Ustvari svi su očekivali Windows 12. Slično je bilo i sa W10, bio je očekivan W9 posle 8.1.

Mislim da nije problem sam prelaz na novi Windows u smislu razlika u UI između starog i novog OS-a, nego koliko dobro će raditi novi Windows na istom (starom) hardveru. A ako koristiš Total (Windows) Commander, razlike u korišćenju su odavno minimalne.

Na novom, modernom hardvery W11 ima neku prednost i biće još veća jer neće dobiti podršku za išta novije, Vidi šta se desilo sa osmicom, ni drajvera nema. Na W10, šta radi, radi nije propast sveta specijalno sa produženom podrškom. Dok to ne propadne sasvim i taj hardvere neće značiti ništa. zbog zastarelosti a MS će zasigurno dići zahteve a možda ih i banovati sasvm. Snjima se nikada nezna.

Ja sam jos na Win 10 na sve uredjaje koje imam ,,Kakva je ta Win 11 vredi li prelaziti na nju ili jos ne ?

NE. Win11 je prosto rečeno smeće. Prepun bloatware-a, reklama, špijuniranja, ažuriranja koja umesto da rešavaju probleme, prave probleme gde ih nije bilo..... jednostavno i posle četiri godine od zvaničnog objavljivanje, win11 je i dalje nedovršeni proizvod prepun bugova, sa gomilu veštački umetnutih ogrničenja bez ikakvog razloga.

Zato ako baš moraš, ali baš moraš da koristiš win, pređi na Win10 LTSC iot verziju koja će imati podršku do 2032. pre razmišljanja o migraciji na neku novu verziju windowsa, a ako ne moraš da ga koristiš, razmisli da mašine prebaciš na neku od Linux distirbuciju.

Moja keva i dalje insistira na win7 jer je čula kako MS špijunira preko windows 10.
To je bila globalna priča, toliko da je i do keve stiglo, a sada svi plaču za desetkom.
11 je imala klimav start gde se dosta ljudi žalilo na nestabilnost, ali sada je current OS i nema razloga uzdržavati se, pogotovo ko je na 10.

Ljudi umeju da budu čudni, Moj nećak koji radi na nekom super kompu a počeo sa Sun-om nema ni miša na kućnom PCu, sve radi preko tatature, command prompta i skraćenica. Ja odavno zaboravio 90% DOS comandi, jedva sa dočekao kada su izneli miša. Pre par godina komšinici crko CRT monitor, ja joj dao jedan moj flat a ona kukala da ne mpže da se snađe iako je sve ostalo isto. Eve je sada fura 17" laptop sa W11.

Ovo puca po 5i put već. Nemam ništa novo osim sto mi pise da je na 25 OS build 26200.6584.

1000025271.jpg

Ja sam na Hp elitebook-u dobio 25H2 pre dva dana još, na Legionu novom ni u najavi... na oba je w11 pro, oba na istom regionu.

Tipičano M$, meni nudi na W10 pa kaže da nije kompatibilan. Ubacio sam ESU na taj laptop.

Nazad
Vrh Dno