Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Taj famozni "bloat" u praksi je samo mesto na disku. To su samo mali programi koje možeš da deinstaliraš kao svaki drugi ako ti baš smeta ili imaš neki bolji za istu svrhu.. Svi ti pomoćni programi su jako evaliurali, mnogi mogu komotno da zamene ceo Office i grafičke programe dovoljne za amatere. Zato prvo proveri sve pre nego što ih okarakterišeš kao Bloat. Čaksve da pobacaš. uštedeo bi nekih 10ak gigabajta na disku. ako je to kritično, disk ti je premali.

PS. Bilo bi zanimljivo da se napravi neka anketa ili pokrene tema šta ko podrazumeva pod BLOAT jer svakome je nešto drugo. Ako je nekome jedan APP/program nepotreban, nekome drugom je dobar i upotrebljava ga a nekomtrećem bode oči.
Više sam mislio na deaktivaciju pozadinskih aplikacija koje ničemu ne služe osim za špijuniranje, data mining itd.

Ne postoji nijedan jedini potpun završen produkt izuzev onog koji je zastareo do neupotrebljivosti. Čak i mladi kajmak i sir se menjaju iz dana u dan i postaju stari ili sazreli kajmak i sir. Kako da neko zamsli da Windows mogu da ostanu isti kada se uslovi menjaju stalno ? Samo virusa i malvera se pronađe na hiljade novih svakog dana, zamisli da nema neki updaejt da to spreči.
Bio i kod mene i ko zna na koliko njih taj updajt i nije sj*ebao nijedan USB, kome da se zahvalim, svetoj Petki?
Ne znam kako ti koristiš računar, osnovno je da znaš kuda "vozis" dok si na internetu, ako skreneš džabe ti svi defenderi i zakrpe. Sto se tice analogije za sir, budjavi su najskuplji.

0x80070476 ???

1761917612575.png

Vec je pisano o tome:

Otvori CMD i kucaj:

sfc /scannow

Kad zavrsi, kucaj:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Restartuj PC i probaj opet.

Bio neki update preview, i sjebao mi USB port. Kako ubacim USB flash, kaze ne prepoznaje uredjaj, uradio unistall tog update i sada radi. Bravo Microsoft. Ala si ga opravio, svaka ti cast (y)

N ezove se bez razloga preview i nije bez dobrog razloga opcioni tj. ne instalira se automatski već isključivo na zahtjev korisnika. :)

Nazad
Vrh Dno