Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
koliko se sećam sam bil gejts je rekao još odavno da se ne bori protiv piraterije i da je to nemoguće, već mu je cilj da svi imaju dostupan windows/ office i da zato ni nemaju jake zaštite
jedino od kompanija što zarađuje

da nije njega srbija i ostale slične zemlje bi bile tehnološki nepismenije nego što smo sada

u skladu sa tim nikad nisam dao ni dinara za softver, filmove itd

Jel ima neka fora da se onemogući ona Sign in glupost kada se računar budi iz Sleep-a, nego da direktno uđe u Windows? Nemam password postavljen, ali svaki put moram da kliknem na Sign in. Probao sam sve moguće fore sa neta, ali ništa ne radi.

Ovo na screenshotu mi je nedostupno da promenim.

Prilozi

• Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    34.5 KB · Pregleda: 68
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows NT\Terminal Services]
"fPromptForPassword"=-

Ovi baš nemaju pametnija posla nego da uvaljuju gluposti gde god mogu

Ja sam nov na forumu,i vidim da se mnogi zale da im ne rade aplikcije u windowsu 11 25H2,mogu davam kazem da je microsoft poceo 19.februara 2024 gudine postepeno da uvodi program SAC koji sluzi da onemoguci-blokira aplikacije koje nisu potpisane.Onemogucava Krekovane programe,neutralizovani instaleri,sumnjivi.exe fajlov.program radi u realnom vremenu i koristiAl da proceni ponasanje aplikacija pre nego sto se pokrenu.Nemoze se zaobici bez deaktivacije SAC-a zahteva exsplicitnu dozvolu korisnika.
Savet svima koji imaju takve probleme:deinstalacija svih aplikacija i programa koji nisu iz microsoft store i instalacija legalnih programa iz novog microsoft store-a.
Na Windowsu 11 25H2 ne ostaju tragovi deinstalacije aplikacija-programa i nemojte se muciti da ih trazite jer ih nema.
Ako nekoga interesuje moj sistem je:
Windows 11 Pro
Verzija 25H2
Verzija OS-a
26220.7262
Instaliran 31.10.2025

Poslednja izmena:
Nepotpisane aplikacije su nesigurne i ne treba ih koristiti u svakom slučaju, Svi ih sada odbacuju pa i Google na Androidu.

Nepotpisane aplikacije su nesigurne i ne treba ih koristiti u svakom slučaju, Svi ih sada odbacuju pa i Google na Androidu.
Da windows 25H2 ima integrisanu vestacku intelegenciju zajedno sa SAC om kontrolise sve aplikacije,takodje kontrolise i sve ostalo u integraciji sa defenderom,tako da nemoze nista da udje u windows bez kontrole.
Vas dvojica kao da radite za M$. 🙄 Kakve ovo nebuloze pišete?!
Ja ne radim za microsoft,samo se malo razumem u rad i windowsa,izao mi je ako ti mislis drugacije.

meni deluje kao da je AI pisao tvoje poruke

Ovo sa AI-om je prevršilo svaku meru...
Trpaju ga u sve.

Hoćeš da pokreneš app koji koristiš godinama, na raznim prethodnim verzijama Windoze, i sada je to od jedared problem, jer taj app nije potpisan....važi, kako da ne...SOC-disable.

Sad operativni sistem sve manje liči na operativni sistem, već više na provajdera on line usluga, a kako su krenuli, windows mašine će postati više kao ThinClient uređaji, bez neta neće moći da rade uopšte...(A možda će morati i da se prvo odgleda reklama kada se startuje app)

Drugar je kupio laptop model kao sa ovog linka
Sta je bolje za ovaj model laptop-a windows 11 ili windows 10?Znam da win 10 vise nema podrsku za update.
Za windows 10 mi nije problem instalacija i aktiviranje uz kmspico ali win 11 do sada nisam instalirao pa mi treba info da li se moze aktivirati i ako moze kako?Moze objasnjenje i na privatnu poruku.
Skinuo sam verziju 25h2 business editions i uz nju je stigao aktivator.
Laptop bi trebao biti kod mene za vikend pa cisto da se pripremim sto se kaze najvise oko aktiviranja windowsa 11.
I za pravljenje butabilne fleske preko rufusa se stavlja gpt ili mbr za instaliranje na ovaj model laptopa?
Pretpostavljam da treba da bude gpt ali rekoh bolje da pitam.

Зашто скидаш инсталациону верзију са торента уз коју иде активатор када без проблема можеш скинути и инсталирати инсталациони ISO са званичног сајта?

Свакако стави GPT.

Да ли могу да обришем Windows.old директоријум? Претпостављам да је креиран кад сам инсталирао 25H2. Лаптоп је у питању. Датум креирања је 01.10.2025.

Run; cleanmgr.exe pa štikliraj sve.

1763596542054.png
Drugar je kupio laptop model kao sa ovog linka
Sta je bolje za ovaj model laptop-a windows 11 ili windows 10?Znam da win 10 vise nema podrsku za update.
Za windows 10 mi nije problem instalacija i aktiviranje uz kmspico ali win 11 do sada nisam instalirao pa mi treba info da li se moze aktivirati i ako moze kako?Moze objasnjenje i na privatnu poruku.
Skinuo sam verziju 25h2 business editions i uz nju je stigao aktivator.
Laptop bi trebao biti kod mene za vikend pa cisto da se pripremim sto se kaze najvise oko aktiviranja windowsa 11.
I za pravljenje butabilne fleske preko rufusa se stavlja gpt ili mbr za instaliranje na ovaj model laptopa?
Pretpostavljam da treba da bude gpt ali rekoh bolje da pitam.
Praktično ista instalacija W10 i 11. Čak su i licence iste.

Да ли могу да обришем Windows.old директоријум? Претпостављам да је креиран кад сам инсталирао 25H2. Лаптоп је у питању. Датум креирања је 01.10.2025.
Na legalnom windowsu microsoft drzi Old folder 10.dana i automatski ga brise,a ako ne 1.nacin: otvori folder ovaj racunar na lokalni disk desni klik otvorice ti se prozor na kome izaberi svojstva,u opciji svojstva odaberi opsti podaci na toj kartici klikni na Disk jedinica C Detalji otvorice se setings sacekaj da se skeniranje zavrsi odaberi privremene datoteke otvorice se novi prozor sa svim stavkama za brisanje,proveri dali postoji predhodne instalacije sistema,ako ima klikni na ukloni datoteke.
2.Ncin: u pretragu ukucaj ako je sistem na Srpskom jeziku:Ciscenje diska.Na engleskom Disk Cleanup.Klikni na uredu sacekaj da se skenira,kad zavrsi proveri dali postoji predhodne instalacije sistema,a ako nema ponovi postupak ali na kartici ciscenje sistema klikni na obrisi sistemske datoteke ako se pojavi cekiraj samo tu stavku. pa u redu,sacekaj da obrise moze potrajati.Posle brisanja Old foldera obavezan reset racunara.

Na legalnom windowsu microsoft drzi Old folder 10.dana i automatski ga brise,a ako ne 1.nacin: otvori folder ovaj racunar na lokalni disk desni klik otvorice ti se prozor na kome izaberi svojstva,u opciji svojstva odaberi opsti podaci na toj kartici klikni na Disk jedinica C Detalji otvorice se setings sacekaj da se skeniranje zavrsi odaberi privremene datoteke otvorice se novi prozor sa svim stavkama za brisanje,proveri dali postoji predhodne instalacije sistema,ako ima klikni na ukloni datoteke.
2.Ncin: u pretragu ukucaj ako je sistem na Srpskom jeziku:Ciscenje diska.Na engleskom Disk Cleanup.Klikni na uredu sacekaj da se skenira,kad zavrsi proveri dali postoji predhodne instalacije sistema,a ako nema ponovi postupak ali na kartici ciscenje sistema klikni na obrisi sistemske datoteke ako se pojavi cekiraj samo tu stavku. pa u redu,sacekaj da obrise moze potrajati.Posle brisanja Old foldera obavezan reset racunara.
Ili jos brze otvori power shel kao administrator i kopiraj ovu naredbu

rmdir /S /Q "C:\Old"
Pritisni enter,posle reset racunara obavezno. razlika izmedju rucnog i automatskog brisanja je u tome sto power shel brise trajno i nemoze se vratiti,aa rucnim`brisanjem mozes vratiti old na svoje mesto.Zast sluzi old folder,mozes da se vratis na predhodnu instalaciju ako se nesto desi sa novim windowsom koji si instalirao,ili akoneka komponenta sistema prestane da radi mozes samo nju zameniti iz olda.

Update ostavlja još puno toga pored windows.old. Pojaviće se i ovde
1763657613911.png

Qualcomm claims 90% game compatibility and 50% faster gaming than Intel Core Ultra 2 series for Adreno X2 GPU
011_o.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno