Milan-operater
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 19.11.2025
- Poena
- 5
Danas cu napisat post o odrzavanju windowsa 25H2.
Windows svakodnevno pokrece u pozadini razne zadatke:
(defragmentacija SSD‑a/HDD‑a, ažuriranje indeksa, proveru sigurnosti, sistemske dijagnostike).Zbog toga treba redovno odrzavati sitem i ocisti ti ga od ostataka.Sistem ima automatsko ciscenje koje se pokrece u razlicito doba dana,svaki dan,medjutim kada se sam pokrene nemoze da zavrsi sve zadatke jer je u funkciji,Znaci svako jutro pre pocetka rada treba ukljuciti odrzavanje.Zasto je to vazno
drzava sistem cistim i sprecava gomilanje problema koji se kasnije vide kao ,,Bagovi".Znaci netreba ga prekidati dok ne zavrsi proces.Kako se ukljucuje:Kontrolna tabla-Sistem i bezbednost-Bezbednost i odrzavanje (Control Panel → System and Security → Security and Maintenance).U prozoru Odrzavanje U funkciji odrzavanje kliknuti na ukljuci odrzavanje.(Function "Automatic Maintenance" → Click "Start Maintenance") i pustiti ga da odrai dok se ne iskljuci sam.Ovo je veoma mocna alatka koju je microsoft napravio i nijedna druga nemoze da uradi to sto ona moze.„Automatsko održavanje u Windowsu 11 25H2 radi svakodnevno u pozadini. Ako ga pustite da se završi, sistem ostaje stabilan. Ako ga prekidate, problemi se gomilaju. Moj savet: pustite sistem da odradi svoje.“
Windows svakodnevno pokrece u pozadini razne zadatke:
(defragmentacija SSD‑a/HDD‑a, ažuriranje indeksa, proveru sigurnosti, sistemske dijagnostike).Zbog toga treba redovno odrzavati sitem i ocisti ti ga od ostataka.Sistem ima automatsko ciscenje koje se pokrece u razlicito doba dana,svaki dan,medjutim kada se sam pokrene nemoze da zavrsi sve zadatke jer je u funkciji,Znaci svako jutro pre pocetka rada treba ukljuciti odrzavanje.Zasto je to vazno