Šta je novo?

Windows 11

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Da li je počela distribucija 25H2 preko Windows Update ?
Sačekao bih da to uradim na taj način, ne bih radio repair install pomoću .iso filea.
Ako sam dobro razumeo preko Windows update šalju samo enablement package, a ne ceo .iso file ?

Sta ce ti iso file na Win update? ISO file skini sam ako ti treba.

Snimak ekrana 2025-10-03 160841.jpg

kako da ukonim druge jezike iz layouta, u settings sam sklonio

Da li je počela distribucija 25H2 preko Windows Update ?
Sačekao bih da to uradim na taj način, ne bih radio repair install pomoću .iso filea.
Ako sam dobro razumeo preko Windows update šalju samo enablement package, a ne ceo .iso file ?
ako ti je 24H2 potpuno ažuran onde ti i be treba više nego enablement package. čak možeš i samo to da skineš. .MSU file.

nema mi hosts fajla tamo gde treba
vidim po netu da ga neki kreiraju ali nema mi baš logikle

edit, našao ovde: C:\Windows\WinSxS\amd64_microsoft-windows-w..ucture-other-minwin_31bf3856ad364e35_10.0.26100.1_none_323345d6cd9e8cb7

nznm šta je fora

medju prvima sam instalirao 25H2, sa onog UUDUMP sajta sto sam skinuo iso. Nikakvih problema nema, redovno se apdejtuje i sve. Windows fecera ko sat.

Imam W11 računar se loguje pinom.

Iskočila je poruka, otprilike: Previše pogrešnih pokušaja za unos pina, unesite A1B1C1
Kada sam ukucao tih 6 karatera, dobio sam standardni prozor za PIN, ukucao, ulogovao se.

Da li postoji način da nađem log u kome je navedeno u koje vreme je neko ukucao pogrešan pin?
Ili bilo koji način da utvrdim vreme tih više nesupešnih pokušaja?

Probaj ovde pa u logs bi trebalo biti security.evtx

C:\Windows\System32\winevt\Logs\

Ne znam da li ces moci videti preko Event Viewer jer su logovi ograniceni do 20MB i nakon toga ide overwritovanje podataka.

Video sam dovoljno. Ima nekih nejasnih linija, ali jedino zaista zbunjujuće je kako se pojavilo 4 uspešna, 4 neuspešna logovanja, dok je računar bio u hibernaciji.
Nije neki sleep mod, pa da je uključen slučajnim mrdanjem miša, već hibernacija iz koje ga uključjem na power button.

Samo da mi je znati šta je to novo u odnosu na 10ku
Bukvalno važi pravilo da se prelazi tek na svaki drugi novi sistem a ovde su nas na silu naterali

Imaš milion članaka i youtube videapa pogledaj Otkuda ti to pravilo, nikad čuo a počeo sam i pre DOSa ???

Za sada sa Windows 11 25H2 ISO radi i dalje:
Kod:
start ms-cxh:localonly

Ako zakrpe biće novih resenja :)

Danas sam imao zanimljivu situaciju, pri zameni procesora i resetovaju TPM-a, Office 2019 Pro je "zaboravio" koja mu je licenca i dobio sam obavestenje da imam 3 dana da odradim aktivaciju.

Iako je uzet jeftin kljuc sa jednog od sajtova na netu, bilo je dovoljno da se odabere ponovna aktivacija preko interneta i opet sve radi.

Ako nekog iznenadi to kao mene, da znate sta da radite.

Danas sam imao zanimljivu situaciju, pri zameni procesora i resetovaju TPM-a, Office 2019 Pro je "zaboravio" koja mu je licenca i dobio sam obavestenje da imam 3 dana da odradim aktivaciju.

Iako je uzet jeftin kljuc sa jednog od sajtova na netu, bilo je dovoljno da se odabere ponovna aktivacija preko interneta i opet sve radi.

Ako nekog iznenadi to kao mene, da znate sta da radite.
Meni se to isto desilo pre neki dan isto, prilikom updejta biosa.

Pojavio se update i kod mene, ima li nekih ozbiljnih bagova ili je safe? :unsure:

1759926340020.png

pa sada je kasno, vec je instaliran, samo ceka restart :D

salim se, trebalo bi da je sve ok. kod mene ga jos nema

Ja baš juče skinuo Microsoft Office LTSC 2024, kupio ključ za nekih 60-70 din i radi aktivacija bez problema (ne telefonskim putem nego ID). :)

Мени је помогао реинстал система али да задржи сва подешавања и апликације.

Hvala, ali mrzi me da se bakćem sa time. Ionako sam dao pri kupovini da ubace OS.

Nije to veliki posao, skineš ISO. otvoriš ka kao Virtual disk (sve štp treba da uradiš je da 2 puta klikneš ma ISO) i startuje setup.exe i sve se odradi automatski.

Vrh Dno