Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Da li ti je sve to bilo uključeno kada si prvi put instalirao Win 11? Kada sam ja instalirao Win11, TPM i SB mi nisu bili uključeni, malo sam ga probao i nakon toga obrisao. Pre neki dan mi stiže mejl da mi PC ne zadovoljava kriterijume i da se vratim na Win10, i ako naravno zadovoljava, samo što je sve ovo isključeno.

Budući da ljudi na internetu uz zamenu jednog dll fajla uspevaju da instaliraju novu Dev verziju, koja će izaći tek naredne godine, gotovo da više nemam sumnje u to da će uz minimalno cimanje moći da se instalira ova prva verzija koja stiže u oktobru.

U ovom trenutku, jasno je rečeno da cimanja neće biti, ali to ne znači da će i biti update-a. Što sa druge strane, i nije tako loše.

Za onoga ko hoće, možda će moći ručno, putem MSU ili CAB uz pomoć DISM-a.

Ma jeste uključen, jer sam ga tražio da ga uključim pre instalacije kada sam gledao šta treba za 11-ku.
Uđi u key managment i load default keys, ne radi ti Secure Boot. Piše ti unloaded, što u prevodu znači da nije stvarno uključen.

22449.100 odbija da instalira preko nove 2200.176 instalacije. Na 48% GSOD "Driver pnp watchdog" pa se sve vrati na staro. Nigde be piše koji driver. Vraćanje na prethodnu verziju izbriše sve log-ove.
Sada jedino da probam da skinem ISO ali ide nešto teže nego sa W10. UUP Dump skine sa greškom.

Kako zaraditi pare ili bar lajkove na Youtube-u.

22449.100 odbija da instalira preko nove 2200.176 instalacije. Na 48% GSOD "Driver pnp watchdog" pa se sve vrati na staro. Nigde be piše koji driver. Vraćanje na prethodnu verziju izbriše sve log-ove.
Sada jedino da probam da skinem ISO ali ide nešto teže nego sa W10. UUP Dump skine sa greškom.
Ista stvar,jesi li usipio rijesiti?

Dosađivah se danas pa rekoh da probam nešto sa tim udeejtom. Pošto kaže da je drajver u pitanju pokušao sam da nađem koji tako što sam izbacivao jedan po jedan ali ništa nije pomoglo. Vratio sam backup koji sam napravio neposredno pre updejta i sada više i ne pokazuje da ima update. Nemam ISO a UUP dump nikako da sastavi upotrebljivi ISO. To je obično radilo posao u prošlosti na W10 insider.
Inače, posle čistte instalacije, sve je u redu sa W11, nema nekih velikih grešaka, performanse su iste ili bolje nego na W10, nema BSOD-a i sve radi. Nije ovo prvi put da je MS nešto zabrljao sa updejtom, moraću da sačekam sledeći, ne isplati mi se da se bakćem sa time sada. Jedino mi je žao što nisam u prilici da isprobam novitete koje su kao uradili za Ryzen i core scheduling.

Ахм, мислим да знаш шта бих сад откуцао ,-)

Шалу на страну,

@BobRock9x мало претерујеш, али имаш и валидне аргументе, али то сви већ знамо. У сваком случају може и љубазније.
- Промена на конзоли је условљена индустријом(скупље набавне цене итд) и на горе је. На срећу једина последица коју су сви пријавили је мало виша температура,
али је незадовољство истом том променом(поготово у тренутку када се на многим пољима то дешава - ССД, напајања итд) нормално и објективно.
  • У праву си да су људи сами изабрали да буду инсајдери и бета тестери, као и да многи снимају на "не подржане" системе па се жале, ја сам изнад негде и написао да је МС променио опет шта може шта не може(по трећи пут), што је и изазвало неприлике многима који су се после жалили, али ето кад не читају или не повезују ствари... али то опет не значи да треба да пљујеш кориснике што се жале на багове који нису повезани са истим, без обзира што су одабрали дп/бету, јер тема је буквално windows 11 developer testiranje... па о чему да пишу....
  • Овде долазимо и до твог коментара о томе да ради боље(на компјутерима који подржавају све спецификације и јесу подржани) него 10ка на почетку(али не и тренутно) али главни разлог за то је што 11 и јесте 10 само ето са доста (донекле)већих промена...

Иначе не бих ти баш саветовао да користиш исти као примарни и једини ОС, брисао је МС и на "стабилном" win10 корисницима фајлове ;), а и ми који радимо више врста бекапа, реално увек је смарање...плус понекад додатни проблеми... али то је друга тема.

Наравно @Čika_Kure иако делимично исто у праву, опет одговара у једном делу у стилу свог омиљеног "јунака", само да неког не помеша са одређеним режисером :sneaky:

ПС
Што се тиче тога да људи једва чекају да МС нешто погреши, мислим довољно је читати након било ког апдејта (ево сад на пример "optional" у Вин10 који ће изаћи свима стандардно у други уторак) шта је све поправљено и шта не могу годину дана да среде... Још од када су одлучили да дозволе програмима да вршљају по регистрију(тј од првог момента Виндовса 95) нико не мора ништа да чека би "пљувао" мада бих ја користио неку другу реч.
Пре бих рекао да сви чекамо да немамо ништа негативно да кажемо и да је све ок...

Meni nije jasno šta neko i ulazi u ovu temu ako ga W11 ne zanima. Onaj gore video je prosto svake sekunde samo pljuvanje nečega uz konstantne fore tipa "oh boy". Ako zvuči kul, mora da je u pravu. Nemoguće da ništa baš na tom sistemu ne valja!

No, očigledno da u ovoj temi najviše pišu ljudi koji oprobavaju W11, isto kao što je očigledno da W11 nije gotov operativni sistem. Pustite ljude da uživaju u svojim interesovanjima i nemojte im se penjati na glavu lepeći te "fanboj" etikete. "Meni se to ne sviđa, a onom tamo se to sviđa, pa mora da je fanboj".😁
I za kraj nisam ja niciji fanboj jer mene niko ne placa za nista
Zapravo, da bi bio fanboj nije potrebno iko da te plaća. No, to je sad nebitno.😎

A naravno da je za svakog najbolji savet da ne instalira skroz nov operativni sistem sad čim je bude izašao. Neka prođe malo vreme da oni to dodatno dovedu u red.

Poenta i jeste da ljudi pise sta ne valja u ovoj fazi.

Meni su uvek bile intersantne rane i probne verzije svega pa i operativnih systema. Jedan poznanik koji je u Torontu radio kao programer mo je jednog dana doneo nešto kao dodatak za DOS koji je radio u emulatoru na mom Atari 1040st i koji se zvao Windows !! Bio je samo crni ekran na kome su mogli da se naprave "prozori" , samo crveni okviri u kojima je mogao da radi po jedan DOS program. To je izgledalo gotovo smešno naspram TOS-a za Atari i Mac-a ali je bio početak.

Meni ne predstavlja problem kada neko grdi neki OS (ili bilo šta) ali samo kao lično iskustvo i bez ubeđivanja da oni koji žele i rade sa tim su blesavi što to rade. Osnova kritike je da se nešto dobro zna i poznaje, bez toga je pezpredmetno i ne znači ništa, taj kritičar može samo da se obruka. Kao kada neko ne pročita celu knjigu a kaže da ne valja.

Da nisam ja, neko drugi bi već započeo ovu temu a moderator je promenio naslov da bude jasnije o čemu se radi, tj. da je probna verzija. PROBNA VERZIJA a to je bar jasno o čemu se radi. Kada izađe FINALNA verzija, valjda će neko napraviti novu temu. Do tada bij zamolio da se izveštava samo o ličnim iskustvima, bez neargumentovanih izlaganja, to samo odmaže. To smo sve prošli sa svakim izdanjem Windows-a. Već smo imali neslavno propalu temu "Mrzim W10". Koga to zanima što neko mrzi windows', Šta to meni može da znači ? Baš ništa izuzev ako se implicira da su oni koji imaju W10 budale a to je već nidapoštavanje intelekta i samo pokazuje nivo dotičnog autora.
Meni su uvek bile intersantne rane i probne verzije svega pa i operativnih systema. Jedan poznanik koji je u Torontu radio kao programer mo je jednog dana doneo nešto kao dodatak za DOS koji je radio u emulatoru na mom Atari 1040st i koji se zvao Windows !! Bio je samo crni ekran na kome su mogli da se naprave "prozori" , samo crveni okviri u kojima je mogao da radi po jedan DOS program. To je izgledalo gotovo smešno naspram TOS-a za Atari i Mac-a ali je bio početak.

Meni ne predstavlja problem kada neko grdi neki OS (ili bilo šta) ali samo kao lično iskustvo i bez ubeđivanja da oni koji žele i rade sa tim su blesavi što to rade. Osnova kritike je da se nešto dobro zna i poznaje, bez toga je pezpredmetno i ne znači ništa, taj kritičar može samo da se obruka. Kao kada neko ne pročita celu knjigu a kaže da ne valja.

Da nisam ja, neko drugi bi već započeo ovu temu a moderator je promenio naslov da bude jasnije o čemu se radi, tj. da je probna verzija. PROBNA VERZIJA a to je bar jasno o čemu se radi. Kada izađe FINALNA verzija, valjda će neko napraviti novu temu. Do tada bij zamolio da se izveštava samo o ličnim iskustvima, bez neargumentovanih izlaganja, to samo odmaže. To smo sve prošli sa svakim izdanjem Windows-a. Već smo imali neslavno propalu temu "Mrzim W10". Koga to zanima što neko mrzi windows', Šta to meni može da znači ? Baš ništa izuzev ako se implicira da su oni koji imaju W10 budale a to je već nidapoštavanje intelekta i samo pokazuje nivo dotičnog autora.

Jel se pojavilo ovo još nekom nakon poslednjeg update-a u donjem desnom uglu?

Prilozi

• Screenshot 2021-09-07 030738.jpg
    Screenshot 2021-09-07 030738.jpg
    6.9 KB · Pregleda: 72
Nista pametno nema u W11 a vozim ga vec neko vreme.
Nema wsl2 i gui linux app u windowsu po def.
Nema pscore 7
Nema novi app installer
Nema winget

Sve dobro sto su napravili u MS poslednjh godina nisu ubacili u W11, samo malo sminke i razvaljen start meni.

Treba im i nativna docker podrska a ne kroz raspali hyperv, wsl da bude linux u dockeru sve full sa systemd.

Juče nadograđen na prethodnu verziju.

Ja ne mogu da uradim update, izlazi mi error vec par dana...sacekacu da izadje final, pa cu uraditi clean install. :)

Imaš gore u mom postu adresu za skidanje poslednjeg ISO, Ni meni nije hteo da se updejtuje ni preko tog ISO ali je clean install savršen. Ionako nemam mnogo softvera na njemu pa je sve završeno brzo. Instalacija urađena za nekih 5 minuta a sve promene sam sačuvao preko Winaerotweaker-a.
Greška na koju sam naletao prilikom updejta je bila "Driver PnP watchdog" i nikako nisam mogao da nađem koji jt to problematičan drajver.

Sa 22449.1000 su sredili L3 cache performance na Ryzen procesorima. Za 22454 nije potvrđeno.

Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22458​

Pa da, rekli su to još u julu. 22000 je RTM verzija.

Meni iskreno glupo, jer nisu se nešto naradili od prezentacije 11-ice do danas... Bukvalno minimalna šminka i to je to. Sve ostalo maltene je isto kao i kod prve verzije 11-ice koja je izašla krajem juna.

Dakle ipak je verzija 22000 ona koja ce biti objavljenja 5 oktobra :confused:
Ne razumem, od samog početka je bilo vrlo više nego jasno, kad je kompajliran kao 22000.

Ovo je najkraći period od najave do objave, u istoriji ovog OS-a.

Što opet vrlo jasno ukazuje, da ovo nije izlazak operativnog sistema radi samog operativnog sistema, već zbog nečega drugog.

U ovom slučaju, to je Alder Lake i sva buduća papazjanija tog tipa (8 +32), koja bi možda eventualno radila kako treba. (Intel Thread Director)

To što misliš, dolazi sledeće godine u ovo vreme.

Ne, nije samo šminka, ima tu dosta toga novog i poboljšanog ispod "kože" samo treba potražiti.
Beginning today, you can now completely remove the password from your Microsoft account. Use the Microsoft Authenticator app, Windows Hello, a security key, or a verification code sent to your phone or email to sign in to your favorite apps and services, such as Outlook, OneDrive, Microsoft Family Safety, and more. This feature will be rolled out over the coming weeks.
Samo jedna od novih stvari i funkcija, slažu se kockice sa potrebom za dodatnu sigurnost.

Nazad
Vrh Dno