Šta je novo?

Windows 11 - dev build / preview / testiranje

• Začetnik teme Deleted member 46590
  • Datum pokretanja
Vidim da su vratili XP tastere nazad. :D

Widgets, ko ce realno to da koristi?
Ako bude bilo aplikacija sa widgetima, što da ne. Vremenska prognoza, kalendar, mejl... I dalje u zavisnosti od interesovanja. Mogao bi da ga podesiš kao i telefon. A ako aplikacija ne bude, onda izeš ga.😄

5.10.2021. Podrška za Android aplikacije, tek sledeće godine.

Blizu smo izlaska, sad već razmišljam da uskoro uđem u Beta Ring na unsupported laptopu, koristio sam oni prvu verziju i imala je dosta glitcheva, kontam da je stanje sad već dosta bolje.

A update na unsupported devices? Plus finalna verzija nece se sama nadograditi sa bete na final.

Kako neće? Na Beta Buildu će u jednom trenutku biti aktuelna finalna verzija, koja će zatim postati dostupna verovatno i na Release Preview Ringu. I u tom periodu će biti moguće izaći iz Beta ringa kako bi se ostalo na finalnoj verziji.

To važi za Dev Ring, oni nemaju opciju da dobiju finalnu verziju, jer u tom ringu uskoro kreće testiranje naredne nadogradnje 11-ice.

Će da vidimo :D

Biće neki workaround sigurno, za sad se može u Insider, šta će M$ smisliti kasnije to pojma nemam. I ovako mi je laptop više za zezanje, pa mogu i da ostanem bez tog famoznog update-a, pa da se eventualno vratim na 10-ku, ako ne bude moguće instalirati finalni build niti jednim načinom u šta sumnjam. Gotovo sigurno će svi koji su u Beta Ringu dobiti famozni RTM build. To je moje mišljenje, čak mi se čini da je bila neka priča odmah na početku da će se unsupported korisnicima savetovati da se vrate na 10, ali ne i da će morati to da učine. Takođe i da će unsupported Dev korisnici morati da urade clean install na 10-ku.

Meni ovde samo deluje da je previše očekivati da će srediti sve bagove do kraja septembra. Mesec dana da ispeglaju sve, skoro sigurno će ostati tona bagova, plus nema šanse da ispeglaju većinu UI do tada.

Poslednja izmena:
Pa uradices clean install nije to problem, verovatno ce zeznuti onaj reg tweak pa ce se sacekati na nesto novo ali gotovo sam siguran da nece pustiti update-ove na takve uredjaje, videcemo, i ja sam nekako siguran da nece resiti sve probleme i bagove za mesec dana.

do kraja septembra

Čisto da uobličimo:

Kod:
Title:        [Internal Corpnet Required] Upgrade to Windows 11 (22000.176)
Architecture: amd64
Build number: 22000.176
Update ID:    7560c5a3-883c-4740-a47a-41d84e8760a7
LCU KB:       KB5006050

Ista strategija kao sa W8/8.1 i W10, postepena ponuda (ili prinuda kao sa W7 ?) za one koje smatraju prigodnim. To može da potraje naročito ako PC nije baš 100% kompatibilan. Mnogi nisu dobili W10 i po godinu dana samo zbog nekog glupog drajvera ili softwera. Nešto je slaba ponuda drajvera označenih baš za W11.
Najbolje bi bilo da odmah tada puste ISO pa ko hoće i može. Još i ta strka oko TPM, CPU itd kao oko uslova za upgrade ili cleam install pa su se stekli svi uslovi da se ovaj upgrade razvuče do sledeće godine i duže.
Jedna dobra vest (za njih) je da za razliku od W8 i 10, postoji veliko interesovanje a ne borba pritiv iizbegavanje po svaku cenu. Drugo je pitanje koliok ća uspeti da skockaju finalni W11 za to vreme jer do sada izgleda prilično nedorađeno. Ruku na srce nema nekih velikih problema ali ima puno sitnica za nerviranje. Ako za ovo vreme ne uspeju sve da srede, biće puno kuknjave.
Što se mene tiče, ja planiram isto kao sa W10, konverzija/upgrade ili clean install (možda, ako baš mora) i nastavak sa naj neprdnijom insider verzijom u dual boot-u. Od W10 Insder developer sam odustao i upgrejdovao na W11 jer ne vidim koliko će još W10 da se unapređuje mada koliko sam video neke stvari će se preliti sa W11 u W10.
Za insidere, planirane samo dve verzije, Developer (bivši Fast) i Beta (bivši RTM).

...Windows is more than an operating system; it’s where we connect with people, it’s where we learn, work and play. We can’t wait to see what Windows 11 empowers you to do and create.
Kakav BS, ko bre dobija platu da izmišlaj ove gluposti. !?#%$"*

Izgleda da počinju da blokiraju update:

Kreće zanimljiv period sad, možda već od sledećeg builda vidimo dal ima načina za zaobilazak blokada zbog TPM i procesora.

Evo i dopune, već je pronađen način za zaobilazak ovog trenutnog M$ poteza:

Caka je da se offline uđe u Insider program, dokle će ova fora raditi, videćemo, cenim da neće dugo:

Kad vide da je marketing share im je mali od Windows 8 rodjena majka bi prodali da dozvole instalaciju duri i na digitrone ako treba

Mnogi su se za windows 10 kunuli da nece nikada na njega pa su na kraju hoce nece zavrsili na njemu, tako da se oni uopste ne sekiraju pre ili kasnije svi cete da zavrsite na win 11.

Pa kad ukineš podršku za sve ostalo, tj. nateraš proizvođače hardvera i softvera da uradate to, korisnici i nemaju mnogo izbora.
Ne znam, trenutno mi je Win11 u VM-u i ne vidim razlog za upgrade desekte. Jedino što brljavi, pa je sistem zreo za reinstalaciju. Mada sigurno neću kupovati TPM modul zbog OS-a.

Sta mislite hoce li na kraju raditi na ryzen 5 1600af?

Izbacuju samo iz Dev Ringa, ali će i izbačeni dobijati Cumulative apdejte.

Windows 11 Insider Preview 22449.1000 (rs_prerelease) izbacio mi poruku da nemam tpm i toliko. Ne radi update vise.

1630603564742.png
1630604089191.png

Poslednja izmena od urednika:
Данас : Microsoft tells Windows 11 Insider build users with unsupported PCs to reinstall Windows 10 ;-)

Windows 11 Insider Preview 22449.1000 (rs_prerelease) izbacio mi poruku da nemam tpm i toliko. Ne radi update vise.
Potraži na netu, kako da zavaraš Update da ne proverava TPM. Meni je to izbacivalo isto pre, pa sam odradio neki workaround.

Inače, kad pogleda čovek ove buildove što puste, uđe u Release Notes na netu, vidi masu Known Isuses stavki i max 2-3 stavke u Fixed delu. Šanse nema da ovo izgleda normalno do početka oktobra. Već sad se obistinilo ono što sam pisao pre par meseci, krenuće da šminkaju UI, na pola će odustati i usporiti i eto sad mix dizajna 7-ice, 8-ice, 10-ke i 11-ice.
Nikad neće napraviti dizajnerski konzistentan sistem. Jedino da krenu od nule da prave novi OS.

Ne znam, ja nisam imao neke bagove sa 11-icom u poslednjih par build-ova...radi skroz stabilno...samo da vizuelno srede sve, da dodaju neke opcije i bombonica... :D

@Markic nasao sam, ovaj update dosao sa najvecom promenom do sada, promenili su loader (one tackice) :D
Obrisao sam dual boot, tako da nema poentu vise cackati, hajp od samog pocetka i nista vise, kad izbace nesto konkretno probacu na vm svakako, ovaj mix svega i svacega bas nekako me nervira :(

Meni nesto nije jasno...

Dobio mail da mi racunar nije podrzan i da necu imati vise update-a.

Pokrenem PC Health check njihov i sa githuba whynotwin11 i dobijem da je sve u redu?

Screenshot 2021-09-03 120635.pngScreenshot 2021-09-03 121015.png

Je li ti upaljen Secure Boot? I to što je detektovan TPM ne mora da znači da je uključen.

Ma da uključen...

B087FDCE-B028-4DCE-9678-D433015F897E.jpeg

Nazad
Vrh Dno