Šta je novo?

Windows 10 - official hate thread :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro bre Rama, znas valjda da pricam o Windows aplikacijama, a ne igrama za Xbox koje su tu silom nagurane. Kalkulator dolazi sa Windows-om, mail takodje. Dakle, nista ne bi koristio sa Store-a da tamo nisu ubacili i Xbox igre.

Zanimljivo...

Coming in Redstone 4....

Part of this plan could be releasing a new so-called S Mode for Windows 10 Home that would essentially convert the full version of the operating system to Windows 10 S, but without removing the Win32 components.

Basically, what Microsoft might be trying to do is enable the Windows 10 S mode on Windows 10 Home, the same way the company currently offers the S package on Windows 10 Pro – users of Windows 10 S can upgrade to Windows 10 Pro quickly without the need for a reinstall, and there’s a chance a similar system could be implemented for the Home SKU as well.

The company’s new Bug Bash dropped a hint that an S Mode for Windows 10 Home is being considered for Redstone 4 to lock down the operating system and block the installation of Win32 software.

This means that by enabling this feature, Windows 10 Home would only allow apps from the Microsoft Store, just like Windows 10 S does on devices running it, such as the Surface Laptop.

“In RS4, Windows customers will be protected and secured in the same way by S as a mode of Windows 10 Enterprise, Windows 10 Pro, and Windows 10 Home. ‘S Mode’ protects Windows with Code Integrity and SmartScreen, and highlights the best of Windows with Office and trusted apps from the Windows Store, Edge, and Bing,” Microsoft explains.

Windows 10 Redstone 4 will launch in the spring, and the update is projected to be finalized in March. Insiders will be the first to receive it, while the production ring is likely to get it in April as version 1803.

Izvor

Izgubili kompas totalno.

Hoće sve da pretvore u raspali windows rt.

W10 je toliko disfunkcionalan i beskoristan sistem i to za nezahtevnog korisnika poput mene da ja ne znam kako se ljudi koji racunar koriste za nesto vise od surfa i multimedije nose sa njim.

Iz nekog razloga nece da mi se otvori kalkulator, guglala sam, isprobala sve moguce nacine i nece.

Windows Photo Viewer ne prepoznaje GIF-ove kao takve nego stoje zamrznuti. Tako da sam morala da skinem obaska program za gledanje fotki i GIF-ova.

Starije igrice nece da rade. Konkretno GTA (III/Vice City/San Andreas). Nasla sam neke zakrpe za III i VC i pokrenula ih, ali SA ne moze nikako.

Ne mogu da skidam besplatne aplikacije sa Windows Store-a. Ne znam da li je to zato sto sam onemogucila update, mozda Microsoft kaznjava za takvu rabotu time sto onemogucava preuzimanje aplikacija sa njihovo store-a. Bas je izasla nova verzija Medieval CUE Splitter za W10 sa sve fensi interfejsom, ali sipak.

I tako ovaj svemirski uber operativni sistem nema ni krstene difoltne programe za sitnice kao sto su racunanje i listanje fotki i animacija. Realno jedino sto W10 cini za nijansu korisnijim od Linux distribucija je to sto ima veci i kvalitetniji izbor multimedijalnih plejera. Da POT Player i Winamp ili AIMP mogu samostalno da rade na Linux-u ne bih dvaput razmisljala.

Photos je ugrađen i podržava GIF, što se tiče Store, da li si logvala na Microsoft nalog, neće bez njega?
I najbitnije pitanje je, kako si isključila update, ako si koristila neki ''alat'', moguće da zato ne radi ni kalkulator a i Store.

Polako, ima vremena da dođemo do "grafičkog driver-a". :D

Nego:

Exclusive: New Windows 10 Consumer SKU Roadmap Revealed

Below is a breakdown of the SKUs:

Entry: Intel Atom/Celeron/Pentium ≤ 4GB RAM & ≤ 32GB SSD AND ≤ 14.1” screen size (NB), ≤ 11.6” (2in1, Tablet), ≥ 17” AiO

Value: Intel Atom/Celeron/Pentium ≤ 4GB RAM & ≤64GB SSD & ≤ 14.1” screen size (EM ≤ 4GB RAM & ≤64GB SSD or ≤ 500GB HDD)

Core: Cannot be used on devices that meet the Core+ and Advanced SKU Hardware Specifications

Core +: High end CPU and >4 GB RAM (All Form Factors) ≥8 GB RAM & ≥1080p screen resolution (NB, 2in1, AiO) >8 GB RAM & ≥2TB HDD or SSD storage (Desktop)

Advanced: Intel Core i9 (any configuration) OR Core i7 ≥ 6 Cores (any RAM) OR AMD Threadripper(any configuration) OR Intel Core i7 >16GB (any Cores) or AMD FX/ Ryzen7 >16GB (any Cores) OR ≥ 4K screen resolution (any processor, includes 4K UHD-3840 resolution

Pricing for the SKUs is as follows: Advanced ($101), Core + ($86.66), Core ($65.45), Value ($45), and Entry ($25). Also, Windows 10 S is dead, it’s now Windows 10 S mode and the baseline SKU will be going away but each version will have an S mode.

Windows 10 edition shuffle. Are you ready?

Assumptions on my part:

If I where to make a equivalency table, based on my assumptions: (I can be totally wrong).

Advanced ----> Windows 10 Workstation (you may recall this edition being announced a while back)
Core + ----> Windows 10 Pro
Core ----> Windows 10 Pro S
Value ----> Windows 10 Home
Entry ----> Windows 10 Home S (aka: the now defunct Windows 10 S)

Windows 10 consumer SKUs to reportedly undergo changes

1517682504_windows10sku_story.jpg

Poslednja izmena:
Ova nova podela je neopisiva glupost, kao i predhodni Workstation, gde su ReFS ukinuli za Pro.

Polako, ima vremena da dođemo do "grafičkog driver-a". :D

Došli smo. Prestao je da mi radi , opet, start meni. Morala je da padne reinstalacija drajvera (grafika i zvučna). Na sreću proradi. Uradio sam još jedan bekap sistema za svaki slučaj :D

Realno jedino sto W10 cini za nijansu korisnijim od Linux distribucija je to sto ima veci i kvalitetniji izbor multimedijalnih plejera. Da POT Player i Winamp ili AIMP mogu samostalno da rade na Linux-u ne bih dvaput razmisljala.
Ајде да се каже за неке игре или за специфичне програме типа Corel или AutoCad али млатимудија је одлично одрађена на линуху. Једино што ти волиш конкретне програме који можда не раде како би требало. Ја сам иначе winamp избацио још од верзије 2 или 3, прешао на foobar а он и на линуху ради без грешке. Пот плејер нисам пробао, када је КМП "отишао" и појавио се Пот, већ сам дуго имао своје омиљене линух плејере.

Haha. Winamp ne koristim više od 10 godina, a te krshware video plejere nikad nisam ni koristio. Jedini gori razlog za korišćenje Win 10 od bilo kog drugog OS-a bi bio browser kao uzrok (IE ili Edge).

Za calc ako ne radi kazu da treba da se samo napravi novi account lokalni i proradice.

Ne znam odakle ovoliko kukanja na windows 10 ...
Ja sam stavio pre par meseci zadnji Windows 10 ISO u tom trenutku na novi SSD i dan danas sve radi savršeno.

^
Tako sam se i ja cudio do prvih problema. Onda se ispostavilo da je to sto ljudi pisu uglavnom tacno...

Ne znam odakle ovoliko kukanja na windows 10 ...
Ja sam stavio pre par meseci zadnji Windows 10 ISO u tom trenutku na novi SSD i dan danas sve radi savršeno.

Ja imam neobičnu teoriju po kojoj na nešto kukaju samo oni kojima ne radi kako treba.
Mada, ima i onih koji su koristili i prethodne verzije i malo im je dublje/šire poznavanje problematike, pa znaju kad je nešto na starim verzijama bilo urađeno bolje.
Ipak, napominjem još jednom da je svo to samo teorija i možda ljudi zaista kukaju samo zato što ih svrbe prsti da kuckaju po forumima. No, u tom slučaju dalo bi se zaključiti da i sam Majkrosoft iz čiste dosade zapošljava ljude koji ispravljaju probleme u programima. Ili je da bi se pomoglo ekonomiji. Ono, važno da se vrti. A ako već imaju takve ljude, onda se nađu i korisnici koji kukaju samo da bi ta armija ljudi imala nekog posla. Drugim rečima, sasvim je moguće da je tačna i teorija po kojoj svima sve radi savršeno, a probleme prijavljuju samo oni koji rade u Majkrosoftu kao debageri. Što ugrožava one koji vrše testiranje, jer je trebalo da otkriju nepostojeće greške, pa onda testeri zauzvrrat namerno lažu grešaka nema da bi nervirali debagere. Sad se verovatno pitaš u čemu je uloga nas po forumima? Prvo, oni iskusniji samo posmatraju i ne mešaju se. A drugo, mi dajemo kredibilitet i testerima i debagerima. A povremeno naleti i neko ko ne kapira foru i to nas onda sve malo nasmeje. Što je i jedina svrha bilo kog foruma, naravno.

Zezali se ili ne, u ljudskoj prirodi je da se žale više, nego da hvale. Kome radi kako treba nema potrebu da to izražava na forumima nešto posebno, dok kome pravi probleme, ima potrebu da ispolji svoje frustracije.
Dodati na to generalni otpor prema promenama, i imamo hejt temu. Većina u mom okruženju koristi Win 10 u pro ili casual svrhe, i nisu nešto nezadovoljni u odnosu na Win 7.

Evo juče mi se opet desilo da start neće da se otvori, retko se dešava, ali je stvarno iritantno. Nemam nikakav drugi problem. I niko koga sam pitao, nema taj problem.
Meni je to krajnje neprihvatljivo da se uopšte dešava, ali nije mi ni dovoljan razlog da se vratim na 8.1, jer je gori.

Stvarno neobična teorija, kuka kome ne radi ali bogami kukaju i onima kojima radi. Šta čemo sa njima ? Ništa, Kukaju svi kako nema posla i plata a moj sinovac ne može da nađe par kuvara, moj drugar ne može da nađe 2 kvalifikovana mehaničara itd.
Mi smo nacija za kukanje.
Windows 10 imaju svoje bubuce a bogami i po neky bubašvabu ali nađi mi neki OS koji nema, nema ga, to još niko nije napravio a i budućnost nije baš neka. Bugs, propusti, ne dovršenost su u svakom OS-u, W10 još po naj manje ali eto, meni dobro ide i radi na 3 kompa al' radi i 7mica (mada zeza registracija, al' ajde, secondary system pa mu i ne treba. Radi i XP na nekoj starudiji od lapa-tapa, radi on nekako al' ne može se bog-zna-šta na njemi i onako, nije što je spor nego što neće dobar SW ni da se instalira. 7mica ja na istom dobrom putu da prođe isto, godinu, dve i eto žali za "stare, dobre dane".

^
Tako sam se i ja cudio do prvih problema. Onda se ispostavilo da je to sto ljudi pisu uglavnom tacno...

Tačno tako. Valjda će da isprtave ove greške. Da ne igram igrice otišao bih ja na linux.

Sada gasim komp ctrl + alt + del :D

Uvek me impresionira, iznova i iznova, doslednost pojedinaca u obmanjivanju "forumske javnosti". Takodje, impresionira i doslednost moderacije da se ne kaznjava spinovanje, koje ocigledno ima svoju finansijsku potku. Bezobrazno "silovanje mozga", od strane nekolicine pojedinaca ovde, da treba da verujemo njima/MS-u umesto sopstvenim ocima/inteligenciji, krajnje je iritantno, da ne upotrebim neku drugi epitet.
Sama tema ima nesrećan naziv. Hejt je činjenično neutemeljena kritika, dok u ovoj temi ima činjenica o lošim stvarima u vezi W10 na pretek. Ne znam sta vise nije receno u ove 134 strane do sada, sta je koncepcijski pogresno u vezi sa W10 a sta sve je očajno u vezi realizaciji te ideje. Bez obzira koliko MS botovi mrzeli (ta "mržnja" je naravno finansijski utemeljena) postojanje ove teme i konstantno pozivali na njeno zatvaranje (!!??), tema treba i mora da postoji.

1709 verzija definitivno ima cest problem sa start menijem, tj. da ne reaguje na klik na njega. 1607 verzija mi nikada nije pravila taj problem.

Ja sam ugasio update jer samo citam o problemima sa 1709.

meni baguje update na laptopu ne može sa 1703 na 1709... milina :) :)

Update na 1709 je definitivno najlosiji update, kako sam proces, tako i verzija windowsa.

Tako je. Valja li 1703, jel nema problema kao 1709?

@Marti Misterija, slažem se i ja da je naslov "official hate thread :)" pogrešan, mada ima smajli :). Ja ne mrzim Win. Da ga mrzim ne bi ga koristio. Meni smeta samo što neke osnovne stvari neće da rade. Ovo sa Start menijem je bruka. To po meni nije normalno. Isto tako nije normalno da sam imao problem sa apdejtom (vrteo mi se u beskonačnu petlju :D) Vrlo rado bih prešao na neki drugi sistem koji ima podršku za igrice sa Stem a (kao klijent).

Veoma je moguće da Win nedostaju dve stavari. Iii bolji programeri, ili više boljih programera. U stvari ideja u kom pravcu treba da se kreću.

Ovo sa Start menijem je u direktnoj vezi za grafičkim drajverima. Kada se očekuje novi apdejt ?

Meni od skoka na 1709, windows explorer bude potpuno zamrznut kada se pokrene, pa sledećih 30-40sec. Zatim kao oživi, ali klikom na bilo koji folder sve se zamrzne još 10-ak sec.
Posle toga, kreće da radi normalno. Sada sam navikao da ga pokrenem odmah po uključenju računara, i uglavnom uopšte ne gasim.

E sada, otprilike znam gde je problem. Problem je što imam mapirano nekoliko mrežnih diskova. Dok im ne pristupi, ili ne skonta da nisu dostupni, Win explorer je zamrznut.
Možda je to dobro i tako treba, ali tako nije bilo do pre neki dan.

Gunđ! :mad:

nisam znao sta su uradili kad se klikne na "X" u opciji Get Windows 10 :d
kriminal :smash:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno