Ništa od ranije navedenih problema nisam uspeo da rešim. U stvari, Start meni već nekoliko puta zaredom radi kako treba i mogu da pokrećem "modern" programe. Ali gašenje je moguće samo tako što kliknem na reset dugme, pa power ili držim power dok se ne prekine napajanje. I čekam kad će Windows da odlepi skroz. Čista instalacija mi prosto nije opcija, jer više ni ne znam šta sam sve i gde i kako podešavao. A još i programi...
Elem, jedan novi problm, definitivno veliki, ne znam kako ga zaboravih. Od tog prelaska na 1709, iz čega god da pustim bilo kakav video fajl zvuk lagano (ali stalno) žuri. Sve više i više. Nekad se desi da zvuk upadne u dugu petlju (ponavlja se stalno oko 1-2 sek) dok slika normalno nastavlja dalje. Pa iskoči iz petlje posle 15-200 sekundi, ali ne uvek. Posle 10-20 minuta desi se i da se "resetuje", pa se zvuk i slika ponovo sinhronizuju. Ali onda zvuk opet počne lagano da žuri i stvar se ponavlja. (bar pretpostavljam, nisam toliki mazohista da kroz to prolazim više puta) Premotavanje snimka ne daje rezultat, jer gde god da premotam tačno se vidi da slika prvo malo zastane, dok zvuk normalno krene, pa se raštimuju. Jedino što sam utvrdio da pomaže jeste da u "Playback devices" promenim default za puštanje zvuka (između output i 2nd output). Onda kao da se resetuje i uštimuje. Ali zvuk i dalje nastavi da žuri lagano.
Ne znam da li bih uspeo da objasnim rečima koliko ovo nervira, pa neću ni pokušavati. Ali recimo da je gore od struganja viljuškom po dnu šerpe.
Drajveri su najnoviji i za grafiku i za zvuk. Ako zaboravimo na čistu instalaciju, ima li leka?