Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Imao sam problem sa zelenim ekranom gde je pisalo nesto za video driver.. Reinstalirao driver za graficku, opet isti problem.. Malopre uradio cistu instalaciju i sad nece da podigne sistem, ne daje sliku uopste, probao restart, ugasio komp rucno, upalio i ne pomaze nista.. Sta da radim????

Da ti nije izaslo mozda "Display Driver has stopped responding and has recovered"?

Da ti nije izaslo mozda "Display Driver has stopped responding and has recovered"?

Nije, nije.. Trebao sam danas da slikam sta je bilo.. Dve reci su bile samo.. Ima kao neki fix na net-u, ali nista nije pomoglo.. Ne razumem sto ni posle ciste instalacije, monitor ne daje sliku, a komp radi.. [emoji53]

"Video scheduler internal error"
To mi izbacuje i pise kao restart i monitor posle toga ne daje sliku

Da li si pokusao da udjes u Safe mode i obrises sa DDU drivere za graficku i podignes normalni boot i instaliras driver?

Imao sam problem sa zelenim ekranom gde je pisalo nesto za video driver.. Reinstalirao driver za graficku, opet isti problem.. Malopre uradio cistu instalaciju i sad nece da podigne sistem, ne daje sliku uopste, probao restart, ugasio komp rucno, upalio i ne pomaze nista.. Sta da radim????

Imao si GSOD umesto BSOD? Instalirao si insajder umesto stabilne verzije? Jesi li skinuo originalni ISO sa Microsoft sajta?

Koja je kompletna konfiguracija računara? Ima li integrisanu grafičku?

Poslednja izmena:
Da li si pokusao da udjes u Safe mode i obrises sa DDU drivere za graficku i podignes normalni boot i instaliras driver?

Uradio sam, pokusao sam da instaliram driver, na pola se sam restartuje komp i nece da se upali.. Drugi put ostavio da windows sam instalira driver i opet isto

Imao si GSOD umesto BSOD? Instalirao si insajder umesto stabilne verzije? Jesi li skinuo originalni ISO sa Microsoft sajta?

Koja je kompletna konfiguracija računara? Ima li integrisanu grafičku?

BSOD znam sta znaci, GSOD iskreno ne.. Na insajderu sam vec godinu, a mozda i vise, ne secam se.. Ne, nego mi sam windows izbaci kad stigne nova verzija i instalira.. Intel e3300, msi g41tm p33, 2gb ram-a, mislim da nema, nvidia gt710 2gb ddr3

BSOD znam sta znaci, GSOD iskreno ne.. Na insajderu sam vec godinu, a mozda i vise, ne secam se.. Ne, nego mi sam windows izbaci kad stigne nova verzija i instalira.. Intel e3300, msi g41tm p33, 2gb ram-a, mislim da nema, nvidia gt710 2gb ddr3
BSod je za stable verzije a Gsod za insider... u principu ista stvar, razlika je u boji ekrana... g - green , b - blue screen of death

Znas kako da resim ovaj problem?

Jednostavno ne igraj se sa insajder buildovima, skini poslednju stable (ISO) i rokni na usb.
Ako imas jos jedan hdd pre instalacije izbaci ga , neka samo bude tu sistemski pri instalaciji ....

Poslednja izmena:
Jednostavno ne igraj se sa insajder buildovima, skini poslednju stable (ISO) i rokni na usb.
Ako imas jos jedan hdd pre instalacije izbaci ga , neka samo bude tu sistemski pri instalaciji ....

Mhm dobro.. Mozes da mi posaljes na pm ili ostavi ovde link od 1703 verzije koja je poslednja stable ja mislim.. Imam samo jedan hdd od 500gb..

Da li vam se cini da je u proteklo vreme 10-ka dosta usporena na hdd-ovima?

Zato sto neki proces uvek odlepi u win 10 pa vrslja po hardu kao lud. Mozes da se igras lova na vestice ili da eventualno prebacis OS na SSD.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Da li moze da se desi da kabl koji ide iz graficke u monitor nije u redu, kad se instalira driver graficke na monitoru je crna slika i kao da je ugasen, kad izvadim vga kabl i ponovo vratim dobije sliku kao da nista nije bilo? Ja mislim da je otisao vga kabl i da treba da se zameni, ali me zanima vase misljenje

Ako je pre instalacije drivera slika u redu a posle je nema onda nije logično da je kabal.
Pozajmi od nekog kabal i probaj ali mislim da ti crkava grafička.
Ne vidim kakve ovo ima veze sa temom?

Ako je pre instalacije drivera slika u redu a posle je nema onda nije logično da je kabal.
Pozajmi od nekog kabal i probaj ali mislim da ti crkava grafička.
Ne vidim kakve ovo ima veze sa temom?

Okej.. Ne verujem da crkava, novu sam uzeo pre manje od mesec dana.
Nikakve, ali mi se ovo samo desava na insajderu, sinoc sam stavio stable verziju, pa cemo da vidimo sta ce biti

Kao i uvek, nije neko čudo da se dešava na insajderu. To je uglavnom očekivano, i ako ne želiš takve stvari nemoj da ga koristiš.

Dark ume da razmazi coveka insajder meni se pokazao vecinom vremena kao prilicno stabilan medjutim eto u poslednje vreme malo je zezao i onda se covek razocara iako je svestan da to nije bas nije pametno.

Interesantan problem koji se javio na 2 totalno razlicite konfe ali je zajednicko HDMI.

Ostane otvoren browser (Opera ili FF) sa IPTV ili YT, nebitno, neka stream media se vrti...
Posle izvesnog vremena komp ode u sleep mode (sto i odgovara) i NE UVEK, nestane zvuka znaci totalni random kada ode zvuk, kao da je sound card disabled.
Posto ima i analog i digital output za zvuk, disable analog ne pomaze.
Takodje je interesantno da samo restart pomaze, jednom sam uspeo da ga povratim bez restarta sa mute/unmute i to vise nikada nije upalilo, kao ni ostalo sta god pokusavao.
Neko sa slicnim iskustvom?

Inace se desila interesantna stvar kada sam prvi put disable-ovao analognu, da li ste sigurni - da; i pitao me jos jednom da li sam siguran da zelim da gasim sistemske funkcije (wtf...) i kada rekoh da restartovao komp i kartica disable-ovana... bzvz... ponovni enable protekao sasvim normalno...

Isti problem imam.

Da li se nekom dešava da prilikom brisanja foldera zabode na nekoliko sekundi na 99%, a da su CPU i Disk usage niski?

^ Desilo se meni isto to par puta, ne samo prilikom brisanja vec i pirlikom kopiranja foldera, srecom ne desava se cesto.

Sent from Xperia T

Nisam pratio skoro pa se izvinjavam ako cu ponoviti pitanje. Sta je sa prodavnicom? Prijavljuje mi silna azuriranja a nikako da se azuriraju...stalno izbacuje greska, greska... Takodje ni azuriranje sistema nece da odradi, isto prijavljuje gresku. Pretpostavio sam da je do ms-a ali nesto mi predugo tako. Zna li se zasto?

Ume Store da zaglavi na neko vreme ali to je obično izraženo u časovima, ne danima. Ažuriranje systema je obično uvek dostupno (ako ima neko ažuriranje) a WD ume i po 5 ili više puta dnevno da ažurira. Naj sigurniji si pod MS/hotmail account-m i naravno kao "običan" administrator.
Ako si na nekoj prastaroj verziji moguće je da je ažuriranje za tu verziju ukinuto. Preterano iživljavaljanje sa ukidanjem telemetrije, "špijnjiranja" i privatnosti može takođe da napravi probleme.
Uradi provo system cheks:
"sfc /scannow" i "dism /online /cleanup-image /restorehealth"

Vrh Dno