Ne, iz Command prompta ili Power shell, oba kao administartor.Uhh..nisam bas vican. Jel ovo iz komandera?
Ne skida on drajvere brtinom od 100Mbps pa da hard radi 100%. A sve i da skida tom brzinom, završio bi za par sekundi.
Ne vidim razlog zašto vas par ovde na forumu imate potrebu da "branite" Microsoft i opravdavate ga time što okrivljujete korisnike za nedovoljnu nestručnosti ili kako imaju slab hardver?
Zekovic, to što "drlja" je telemetrija i razne ostale špijunske stvarčice (Task Scheduler, Superfetch, šatro Memory Managment i slično).
Skini DoNotSpy10, pogasi sve što te muči pa vidi kako će se ponašati pri sledećem prvom podizanju.
To tek nije tačno.
Te babske priče se ponavljaju od samog početka i razvodnjavaju probleme.Vrlo argumentovan komentar...
Te babske priče se ponavljaju od samog početka i razvodnjavaju probleme.
Ume Store da zaglavi na neko vreme ali to je obično izraženo u časovima, ne danima. Ažuriranje systema je obično uvek dostupno (ako ima neko ažuriranje) a WD ume i po 5 ili više puta dnevno da ažurira. Naj sigurniji si pod MS/hotmail account-m i naravno kao "običan" administrator.
Ako si na nekoj prastaroj verziji moguće je da je ažuriranje za tu verziju ukinuto. Preterano iživljavaljanje sa ukidanjem telemetrije, "špijnjiranja" i privatnosti može takođe da napravi probleme.
Uradi provo system cheks:
"sfc /scannow" i "dism /online /cleanup-image /restorehealth"
Ovo sam ja uhvatio 5 minuta posle poslednjeg Insider updejta:Evo sa jedne moje mašine, posle sveže instalcije.
Ja da tražim šta je u pitanju, da lovim procese, da istražujem po registry-u i task manager-u... Da gubim sate dok pogasim sve što me ometa u korišćenju mog hardvera, ma neka hvala.
Plus što na toj istoj mašini W10 neće u Hibernaciju a Sleep zakuca uvek dok sve to radi na W7 - neka hvala drugi put.
Ne znam o kakvim bapskim pricama pises ali sam imao identican problem na 3 kompa gde je instaliran legalni Win 10.
Jedna je i3 sa ssd, druga sa G4560 sa hdd i treca sa 2500K i ssd... ovo sa hdd je bila festival drljanja i akanja procesora oko 2 sata posle instalacije, iako su uredno instalirani drajveri frisko skinuti sa neta i nista osim Opere nije instalirano...
I dzaba mi sto imam 200 mbps net, opet je terorisao komp oko 2 sata... sa ssd verzijama je islo dosta brze ali primetio da cujem vent i3 cpu-a koji sam tada i nikad vise ni u jacim igrama gde radi na 100% nisam cuo da tako glasno vrti... nije mi palo na pamet da merim temp pa da tvrsim koliko je tacno... sa 2500k se sin pozalio da je narednih sat komp kocio sa sve komentarom sta si mi to instalirao (mislio neka narodna modovana verzija W10)
Problem je sto pojma nemamo zasto se to desava.. niti zasto ponekad posle restarta drlja i dalje po 15-20 min hdd (na i3 koji koristim sam vratio W7) iako sam iskljucio defender i sve gluposti koje nudi u opcijama... kazem glupost jer ocigledno ne radi to sto pise da radi...
Znamo zašto se dešava i zašto drlja, osim što šalje dijagnostiku koja nije toliko zahtevna. Ono zašto stvarno drlja je optimizacija raspodele fajlova na hard disku, slično kao da radiš defragmentaciju, odnosno prefetch. Na SSD se ne dešava jer između ostalog nema potrebe da pravi fizičku raspodelu fajlova.
Hoces da kazes da on prvo razbaca fajlove pri instalaciji pa onda 2 sata defragmentuje iste?
Jos gore, da mu treba toliko vremena da algoritmuje prefetch fajlove koji su... pa ono, prefetch fajlovi koji postoje jos od XP?
Na SSD se isto desava samo ne osetis toliko + odradi brze jer je jelte ssd ali meni je moj EVO drljao nekih 20-tak minuta iako sam odmah u samom startu eliminisao sve stavke koje nisu potrebne za ssd...
Msm da to nema veze...nisam uneo razmak pre / ni kod scannow pa je to odradio. Ali ok, probacu ponovo nista me ne kosta. Hvala na sugestiji.@mihajlo
Nisi dobro unio komandu. Obrati pažnju na razmake koje si izostavio.
Da citiram sam sebe, od sve ove priče oko špijunaže se zaturilo... Ili niko ne znaJa imam zanimljiv problem. Nakon instalacije Corela X3 (narodna verzija), ne mogu da pristupim aplikacijama (Store, Edge, Defender, Photos, itd..). Znači izbaci mi splash i kraj. Takođe neće da prikaže Start, slajder za zvuk, Action centar, prozorčić za mrežnu konekciju, kao ni kalendar. Kao da mi je nešto isključilo kompletan Metro UI ili kako se već to zove. Jedino mi Settings rade redovno.
Sent from my LG-K430 using Tapatalk
Možda ovo pomogne...Da citiram sam sebe, od sve ove priče oko špijunaže se zaturilo... Ili niko ne znaprobao sam neke metode po netu što sam našao za slične probleme i ništa. SFC scannow isto kaže da je sve ok, a u stvari nije....
Sent from my LG-K430 using Tapatalk
Uh probao sam nešto slično oko regedit-a i permissions-a, ali mislim da nije bilo ovoliko koraka. Probam čim dođem kući, ako upali, stiže pivo na kućnu adresuMožda ovo pomogne...
http://vendyxiao.com/how-to-fix-win...-cant-be-clicked-after-installing-corel-draw/
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Jedino domaću rakiju da ti pošaljem, za spoljašnju (obloge) i unutrašnju upotrebuDaj nešto protiv temperature.. kada pređeš 40 godina, mnogo teško se podnosi temp. 38+
Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari