Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Upravo mi se desilo nešto čudno na 10, a to je prikaz 7-like dijaloga za file replace. I to samo kod ovog foldera. :D
Kad bi na 8-like dijalog ubacili samo date modified i file size bilo bi lijepo.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    16.3 KB · Pregleda: 123
  • Untitled2.png
    Untitled2.png
    17.4 KB · Pregleda: 114
Poslednja izmena:
Kod mene fingerprint sensor na Dell XPS 15 prestane da radi posle 3-4 dana. Samo izbaci grešku da nešto nije u redu.
Settings posle CU neće da se pokrene, pa to resavam sa restartom windows explorera.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da, to sa zamrzavanjem UI (settings, start, UWP) je stari problem, koji će možda biti rešen sa Composite Shell. Pošto je trenutno u pitanju rewrite starog koda u DirectX koji očigledno ne radi dovoljno dobro, i zato obično reinstalacija grafičkih drajvera pomaže.
Jesi li probao noviji drajver za FP?

Jel probao neko bloat-free Win10? Bez Cortane, telemetrije, Store-a i ostalih nepotrebnih gluposti.

Naso sam nesto na netu i pise da je legalno i da se aktivira normalnim windows kljucevima, samo da se ne ocekuje podrska od MS-a ako nesto krene po zlu.

Ne znam da li smem da kacim link.

Ja nikad ne bih koristio ništa osim zvaničnog ISO.

Jel probao neko bloat-free Win10? Bez Cortane, telemetrije, Store-a i ostalih nepotrebnih gluposti.

Naso sam nesto na netu i pise da je legalno i da se aktivira normalnim windows kljucevima, samo da se ne ocekuje podrska od MS-a ako nesto krene po zlu.

Ne znam da li smem da kacim link.

Ako ova pro 10 verzija proguta oko 2 GB u startu , koliko onda ta de bloatovana manje guta rama? Jel merio neko i uporedjivao performanse , sto bi to neko koristio zbog igranja igrica? Zar ne radi dobro game mode?

Ako ova pro 10 verzija proguta oko 2 GB u startu , koliko onda ta de bloatovana manje guta rama? Jel merio neko i uporedjivao performanse , sto bi to neko koristio zbog igranja igrica? Zar ne radi dobro game mode?

Game Mode je glupost, kao što je već postavljano.

Enterprise LTSB radi kao normalan Win?

Zapravo, LTSB je postao LTSC.

Sledeća verzija biće izdata 2019.

Pa lako je se otarisity tog "bloat"-a ali nisu to neki terabajti na disku or 30GB. Postoje script-ovi da se skoro sve ukloni, čak i ceo Store i Cortana. To nije ništa prema bloat-u koji dolazi na OEM kompjuterima i laptopovima. Na nekom bednom dual coru sa maleckim diskom i 2GB memorije možda i popravi nešto ali na dobrom kompu je sve to neprimetno.

U poslednjih 4-5 dana kada upalim laptop desava mi se da drzi hdd na 90-100% jedno desetak minuta, pa se onda normalizuje, ono sto opterecuje je Screenshot (16).png Screenshot (17).png, kakav ovo problem imam, da li je upitanju neki update win-a ili vec sta i kako da resim ovo?

Superfetch služi da optimizuje raspored fajlova na hard disku kako bi se brže palio i učitavao. Telemetrija je možda i zbog update koji treba da dođe, ali ne mora da znači. Koji Win 10 imaš, Creators Update?

Promeni dijagnostiku na basic ako nisi Settings>Privacy>Feedbac&Diagnostics>Basic

Interesantan problem koji se javio na 2 totalno razlicite konfe ali je zajednicko HDMI.

Ostane otvoren browser (Opera ili FF) sa IPTV ili YT, nebitno, neka stream media se vrti...
Posle izvesnog vremena komp ode u sleep mode (sto i odgovara) i NE UVEK, nestane zvuka znaci totalni random kada ode zvuk, kao da je sound card disabled.
Posto ima i analog i digital output za zvuk, disable analog ne pomaze.
Takodje je interesantno da samo restart pomaze, jednom sam uspeo da ga povratim bez restarta sa mute/unmute i to vise nikada nije upalilo, kao ni ostalo sta god pokusavao.
Neko sa slicnim iskustvom?

Inace se desila interesantna stvar kada sam prvi put disable-ovao analognu, da li ste sigurni - da; i pitao me jos jednom da li sam siguran da zelim da gasim sistemske funkcije (wtf...) i kada rekoh da restartovao komp i kartica disable-ovana... bzvz... ponovni enable protekao sasvim normalno...

Koja je poslednja stabilna verzija windows-a 10..

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Tako nešto ne postoji, zbog načina interakcije sa korisnicima, koji je napravljen u slučaju w10.

Moraš prvo shvatiti da si pokusni kunić, a ne korisnik, pa će ti onda neke stvari biti jasne.

Mada, LTSB ili budući LTSC, je koliko-toliko normalan.

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako mogu da zamrznem odredjeni folder/fajl na desktopu, trenutno prebacujem neke podatke pa mi je prilicno nezgodno cim kliknem na nesto drugo on ode u pozadinu pa moram ponovo da ga trazim. Puno bi mi znacilo

Tako nešto ne postoji, zbog načina interakcije sa korisnicima, koji je napravljen u slučaju w10.

Moraš prvo shvatiti da si pokusni kunić, a ne korisnik, pa će ti onda neke stvari biti jasne.

Mada, LTSB ili budući LTSC, je koliko-toliko normalan.

21199624_1436636966430313_4442343173879674616_o.jpg

Pas na lancu :d

Vrh Dno