Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Koristiš overlay od nekog programa npr. Steam, Origin, FRAPS?

Jel moguce da me u proslom insajderu overlay iz discorda toliko zezao da sam imao toliki pad frejmova cak i do 10-15fps u bf4?!

Poslednji update eno sve radi bez problema lock na 60fps sve kao i na stable...

Sent from Mumia 950

Ma znam ja kako da obrisem Windows.old folder...Kako da sprecim da se ponovo pojavljuje?To je ono sto mene muci.

Nikako, to će biti najmanje dva puta godišnje.

Možda i više u budućnosti, ne bi me čudilo.

Na insajderima da, ima tih problema .. Sada pratim popravise.

Cak je i amd u ovim 17.6 i 17.7 popravio low power mode, pre je drljala i u idle na max vrednostima, ko je kriv pa amd...oni su zaduzeni da prate ms i izbace sto bolji driver a ne obrnuto.

Ja nisam na insajderu,vec officijelni Win 10 skinut sa MS sajta koji mi je MS dao na osnovu Win 10 kljuca...

Koristiš overlay od nekog programa npr. Steam, Origin, FRAPS?

Ako mene pitas,nista od toga...

Ima li neko problem sa Alt + Tab funkcijom npr iz igre hoces na drugi program/desktop i kada stisnes tastere,zacrni ekran na meni predugih par sekundi dok ne prebaci?
Sve sveze,najnoviji drajveri,legalan Win...

Imao sam isti takav problem posle instalacije prethodnih drajvera, pomoglo je brisanje i čišćenje sa DDU, pa ponovna instalacija. Uglavnom koristim DDU za svaki novi drajver, taj put me je mrzelo i moralo je da se nešto zabaguje, po običaju tako to bude...

Naravno to ne mora da znači da je isti problem i kod tebe.

Poslednja izmena:
Mjok,probao svasta sa starim,novim,DDU,win genericki... zato rekoh da ne kontam vezu jer nema pravila ni sa hw ni sa sw...

Prikači neki HDD na kabl i port gde držiš SSD i obrnuto za SSD.

Resio sam problem, na istoj grani su mi bili SSD i dva harda, ali je samo SSD citao, a hardove ponekad.
Prebacio sam ta dva harda na slobodnu granu, a SSD ostavio da bude sam na toj prvoj grani i sad sve radi kako treba.
Takodje sam rasteretio uticnicu na zidu, bilo je preko 5 stvari prikljuceno na nju, tako da sam sad to raspodelio na dve uticnice, i jedna je rezervisana samo za kuciste, tako da mislim da je i to doprinelo resavanju problema, jer je onako suvise struje vuklo iz jedne uticnice i desavalo mi se da mi osigurac padne kad palim komp, ili i kad radijator prikacim na tu uticnicu da kad se upali, monitor se ugasi, tako da je definitivno bila pod opterecenjem, iako ne znam kolko one mogu da izdrze i dal sve uticnice u stanu daju istu snagu.

Imao neko problem da mu settings nestane cim se pokrene?
As in, kliknem na sraftche, otvori se prozor, stoji tako sekund, nestane. bilo kom delu podesavanja da hocu da pristupim - isto.

Koja verzija? Probaj sfc /scannow, pa restart obično pomogne.

Mislim da je poslednja, juce mi proso neki update. sk ce probam se nakacim na komp, da ga pustim da odradi.

I dalje ne radi posle sfc /scannow. verzija:
Screenshot_243.jpg

Kako mogu da korstim Print Scr za screenshot u win-u, da dobijem sliku i da nije mutnjikava kao sto je preko Workspace-a?

Poslednja izmena:
Ili skini i instaliraj Greenshot pa imaš više opcija... Samo pazi.. Dropbox ume da ukrade hotkey za screenshot pa treba ugasiti opciju u Dropboxu da čuva screenshots u cloudu (obavezan restart posle gašenja te opcije)

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Win + Prt Sc

Imas sliku u bmp formatu user/Pictures/Screenshots

Sent from my Nokia 5

Hvala, dobio sam sto treba, taj screenshot koji sam dobio gledajuci preko win-ovog pregledaca slika izgleda nekako zamuceno, dok taj isti screenshot okacen na forumu lepse izgleda, ostrija je slika, moze li da u kompu izgleda ostrije?

Ili skini i instaliraj Greenshot pa imaš više opcija... Samo pazi.. Dropbox ume da ukrade hotkey za screenshot pa treba ugasiti opciju u Dropboxu da čuva screenshots u cloudu (obavezan restart posle gašenja te opcije)

To mi deluje nekako komplikovano, treba mi za neke sitne stvari, probacu ga kada budem imao vremena.
Pominjes cloud, da li to radi u kombincaiji sa net-om ili...?

Poslednja izmena:
Hvala, dobio sam sto treba, taj screenshot koji sam dobio gledajuci preko win-ovog pregledaca slika izgleda nekako zamuceno, dok taj isti screenshot okacen na forumu lepse izgleda, ostrija je slika, moze li da u kompu izgleda ostrije?
https://www.tenforums.com/tutorials/14312-restore-windows-photo-viewer-windows-10-a.html

Mada ako stavis u full screenu taj win pregledac slika ,videces da nema uopste nigde zamucenog prikaza..

Sent from my Nokia 5

Mislio sam da je kod mene problem, kao sto kazes ako se slika pogleda normalno, zamucena je, ako se uveca bistrija je, znaci sve je u redu, hvala jos jednom.

Od poslednjeg update-a imam problem sa Adaptive brightness, iskljucen je u Power options ali cim prebacim na tamniju pozadinu, ekran smanji osvetljenje... ovo neki bug sa poslednjom verzijom ili sta?

Da nije na neki način promenjen MTU.
Ne znam da li ovo važi i za win10:
https://support.zen.co.uk/kb/Knowledgebase/Changing-the-MTU-size-in-Windows-Vista-7-or-8

Ne radi ovo na W10. Da li si našao način za promenu MTU na W10?

Zakucava mi WiFi, pa reko' da probam da stavim isti MTU na ruteru i WiFi, možda pomogne. Ruter je limitiran na 1492, a WiFi karitca na notebook je na 1500.
Zakucava = prenosi podatke u paketima. Prenese, stane, prenese, stane. Za većinu stvari nije problem, ali Youtube je gotovo neupotrebljiv. Drugi uređaj na istoj mreži i isti uređaj na istoj mreži, samo preko kabla, rade bez greške.

^ ovo je pomoglo mimo svih ocekivanja, zahvaljujem.

Sad jos da mi neko objasni zasto ikonice nece da stoje na svom mestu (nije autoarrange upaljen) i zasto prilikom pomeranja u gornji levi cosak pomeri ceo red ikonica na desno i jos ih izmesa...

Poprave 2 stvari, pokvare 4

Ma, nije mi ni bitno previse, ne stizem da koristim racunar kuci, osim za da ispratim lcs/neki film pred spavanje.
Samo, pitah, da neko nije imao nesto slicno, mozda zatreba nekom u buducnosti staznam.

Jedno pitanje, kako mogu aktivirati 1703 Win 10 Enterprise verziju. Ne zanima me Pro verzija za nju ima brdo stvari vec samo Ent :)

Jedno pitanje, kako mogu aktivirati 1703 Win 10 Enterprise verziju. Ne zanima me Pro verzija za nju ima brdo stvari vec samo Ent :)

Legalno/legitimno: uguovor sa Microsoftom
Siva zona: kupovina aktivacionog koda od nekog vlasnika MSDN naloga
crna zona: kršenje pravilnika

:)

Vrh Dno