Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Da li neko zna kako podebljati cursor u w10 kada radim sa hidpi ekranom. Jeste da volim sitno, ali cursor je baš tanak i teško uočljiv.
Dell XPS 15, rez 3840x2160 i bez obzira na dpi scale cursor se baš teško uočava.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Da li neko zna kako podebljati cursor u w10 kada radim sa hidpi ekranom. Jeste da volim sitno, ali cursor je baš tanak i teško uočljiv.
Dell XPS 15, rez 3840x2160 i bez obzira na dpi scale cursor se baš teško uočava.

mouse 1.JPG

Ne taj, nego vertikalna crtica u editoru kad unosiš tekst.

Imaš u Ease of Access Center > Make the computer easier to see > Set the thickness of the blinking cursor, ako na to misliš.

Tooo... Probaću čim dođem kući.

update:
To je ta opcija ali nije system wide... radi u nekim aplikacijama, u drugim ne. Nr.. Visual Studio je OK, ali Chrome i Sublime Text 3 i dalje iscrtavaju caret 1px sirine.

Sublime moze da se sredi.. treba dodati ovo u User Settinge:
Kod:
"wide_caret": true,
"caret_style": "blink"

Ostaje jos Chrome da ubedim.

Poslednja izmena:
Visual Studio i Office su solidno integrisani u Win pa i dele neka setovanja. Verovatno i Chrome ima negde čim ne koristi Windows za to, ali ko bi ga znao gde su to zavukli.

Ama jeste, promeni pa ćeš videti.
Nije se ništa promenilo osim izgleda miša kada stoji iznad Edit polja. Debljina text cursora koji trepće varira od aplikacije do aplikacije.

Nadam se da sam u dobroj temi, s' obzirom da je vezano za windows, a nisam nikako mogao naci stranicu ili posebnu temu za to. U pitanju je game mode, na koji nisam ni obratio paznju dok juce nisam odradio svezu instalaciju sistema. Naravno 1000 testova i misljenja na netu, al' me zanima da li uopste radi ili je najbolje da bude iskljucen?
Sto se racunara tice, iako koliko toliko zastareo i dalje gura sve sto igram na visokim podesavanjima i imam dobar fps, tako da nisam pacenik kome trebaju 2-3 frejma, al' cisto me zanima da li radi posao kad su u pitanju background procesi, prioriteti aplikacija i slicno. Takodje sam procitao, al' post star vise od godinu dana, da se DVR ne mirise nikako se shooterima jer stvara input lag, mada koliko znam ako se on ugasi, game mode ne moze da radi.

Racunar je upravo poceo da downlad-uje neki kumulativni update.......zna li neko sta nam novo stize?

Nadam se da sam u dobroj temi, s' obzirom da je vezano za windows, a nisam nikako mogao naci stranicu ili posebnu temu za to. U pitanju je game mode, na koji nisam ni obratio paznju dok juce nisam odradio svezu instalaciju sistema. Naravno 1000 testova i misljenja na netu, al' me zanima da li uopste radi ili je najbolje da bude iskljucen?
Sto se racunara tice, iako koliko toliko zastareo i dalje gura sve sto igram na visokim podesavanjima i imam dobar fps, tako da nisam pacenik kome trebaju 2-3 frejma, al' cisto me zanima da li radi posao kad su u pitanju background procesi, prioriteti aplikacija i slicno. Takodje sam procitao, al' post star vise od godinu dana, da se DVR ne mirise nikako se shooterima jer stvara input lag, mada koliko znam ako se on ugasi, game mode ne moze da radi.

Gasi sve te gluposti, neki bas poznatiji portali su pisali da Game Mode cesce USPORAVA igre nego sto ih ubrzava. To cudo da bi radilo mora i igra da ga podrzava, pa drajver itd itd, nema od toga nista.

Announcing Windows 10 Insider Preview Build 16215 PC + 15222 Mobile
Hello Windows Insiders!

Today we are excited to be releasing our #TacoHat Thursday build – Windows 10 Insider Preview Build 16215 for PC – to Windows Insiders in the Fast ring! We are also releasing Windows 10 Mobile Insider Preview Build 15222 to Insiders in the Fast ring.

Our goal is to do a Windows Insider webcast on our Mixer channel every month. This month’s webcast will take place next Wednesday June 14th from 10:30am – 12:00pm (5:30pm- 7:00pm UTC). Be sure to tune in!

What’s New in Build 16215 For PC

Start & Action Center bring elements of Fluent Design

This build introduces new UI for Start and Action Center that includes elements of our new Fluent Design System which was announced at Build 2017.

Start improvements include:

Acrylic: If you have transparency enabled for Start, you’ll notice it’s now been updated to use the new acrylic design.
Vertical resize: No more glitches at the bottom of the frame.
Horizontal resize: The frame now starts resizing horizontally immediately (like vertical resize), as opposed to only “snapping” to certain widths.
Diagonal resize: The frame can be resized diagonally!
Resize grips: It’s now easier to “grip” the edge of the frame to start resizing.
Tablet mode transition: Smoother transition into tablet mode.

https://blogs.windows.com/windowsex...15-pc-build-15222-mobile/#yQmcP2y1YmXDDEqO.97

Odlican update nema sta mnogo toga dodali ali za mobile gotovo nista ...

Nego ima li fora u VM-u da aktiviram win10 ili ne?

U vm se aktivira isto kao i na host mašini. Ako imaš još jedan serijski ubacis

Sent from my D6503 using Tapatalk

15063.413

June Patch Tuesday changelog:

Addressed issue where the user may need to press the space bar to dismiss the lock screen on a Windows 10 machine to log in, even after the logon is authenticated using a companion device.
Addressed issue with slow firewall operations that sometimes results in timeouts of Surface Hub's cleanup operation. 
Addressed issue with a race condition that prevents Cortana cross-device notification reply from working; users will not be able to use the remote toast activation feature set.  
Addressed issue where the Privacy Separator feature of a Wireless Access Point does not block communication between wireless devices on local subnets. 
Addressed issue on the Surface Hub device where using ink may cause a break in the touch trace that could result in a break in inks from the pen. 
Addressed issue where Internet Explorer 11 may ignore the "Send all sites not included in the Enterprise Mode Site List to Microsoft Edge" policy when opening a Favorites link.
Addressed additional issues with time-zone information and Internet Explorer.
Security updates to Windows kernel, Microsoft Windows PDF, Windows kernel-mode drivers, Microsoft Uniscribe, Device Guard, Internet Explorer, Windows Shell, and Microsoft Edge. For more information about the security vulnerabilities resolved, please refer to the Security Update Guide.

https://www.windowscentral.com/june...ow-available-windows-10-and-windows-10-mobile

Sutra mi stize SSD WD Green 120GB, e sada necu da radim clean install vec da prekopiram Windows sa HDD na SSD. Gledao sam nesto po netu, ali vecina tutorijala je staro par godina, pa rekoh ako je vec neko radio ovde da pitam, mozda ima neka brza solucija ili tako nesto :)

Evo, đubre je opet update-ovalo drajver za grafiku dok mi je bila upaljena igra i naravno pukne sistem uz vizuelne efekte... da ne pominjem da me isprepadalo jer je delovalo kao da je vrisnula grafika.

Kako moze windows da vam updateuje drajver za gpu bez pitanja i to jos dok igras lol

Ja sam na win 10 od prvih beta i nikada mi nije cak ni nudio gpu drajver (osim dok prvi put ne stavis sam) a kamoli da ga sam instalira....

Kako moze windows da vam updateuje drajver za gpu bez pitanja i to jos dok igras lol

Ja sam na win 10 od prvih beta i nikada mi nije cak ni nudio gpu drajver (osim dok prvi put ne stavis sam) a kamoli da ga sam instalira....
Ni meni nikada nije sam menjao drajvere mada AMD Relive ima neku automatiku koja može da se isključi. U Win-u mi nije isključeno ažuriranje zbog toga što kada se isključi onda ne skida drajvere automatski za novopriključene uređaje koje često ubacujem zbog probe. Jedino kod insider verzija se dogadja da ubace neke loše drajvere za WiFi i touch pad recimo. Poslednji build 16215 je baš problematičan za neke WiFi drajvere.

Ovo mi se drugi put dešava, ne bi da isključujem auto update drajvera, a nije ni Insider verzija. Sam, s vremena na vreme, kad nahvatam, instaliram nove drajvere za grafu. Sistem to uvek samostalno update-uje, i to bi bilo OK da radi npr. prilikom gašenja kompa, ali da mi na sred grafički zahtevne aplikacije (u full screen-u) odradi update je čist ******izam. Pride je bio light show pre ovog novog BSoD-a, reko, ode grafa. ( : Čim se resetovao, pogledam istoriju i ima šta da vidim.

Nije mi jasno kako može da se desi da instalira drajver dok je pod opterećenjem. Koju verziju Win 10 imaš?

Nije ni meni jasno. Win10 Pro, v1703, build 15063.413.

Uopšte je glupost da se update sistemski bitnijih (po stabilnost OS-a) drajvera vrši bez obaveštavanja korisnika ili makar samo prilikom gašenja računara.

Poslednja izmena:
Jesi siguran da ti nije instalirao novi drajver pri startu windowsa tj. skroz nevezano za crash?

2x se dešava ista stvar, prvi put pre ~2 meseca i sada, oba puta u logu piše da je update-ovan drajver tog dana. Prvi put nije odmah krašovao sistem, prvo je krenuo da brljavi, stigao sam da vidim da je u toku update pre nego što je krašovao. Nastavio je update posle restarta. Nikad sličnih problema nije bilo, a i da je update bio prilikom starta ne bi bilo ništa bolje ako me makar ne obavesti o tome, opet bi brljavio ili puko posle starta igre. Takođe, update je bio sinoć posle ponoći, a računar nije bio gašen tako da sam poprilično siguran da je do crash-a došlo zbog update-a.

Nazad
Vrh Dno